icon

Těhotná se ženatým mužem.

gabri14
7. srp 2019

Zdravím všechny. Pročetla jsem si pár diskuzí a vím, že už se to tady řešilo a nakonec se budu muset rozhodnout sama, ale i přesto mě zajímá názor dalších lidí. Určitě mě hodně z vás odsoudí a já sama bych si nejraději nafackovala, že sem byla tak blbá a naivní. Ten náš "vztah" trval dva roky a měla sem ho opravdu ráda. Před pár dny jsem zjistila, že sem těhotná. Otec dítěte mě okamžitě bez váhání poslal na potrat a problém vyřešen. Já se, ale nedokáže hned takhle rozhodnout. Poslední dny ani pořádně nespím a nejím a přemýšlím co dál. Jestli si mimi nechat nebo ne. Nikdo se nic nemusí dozvědět a život jde dál, ale nevím jestli s tím dokážu žít. Když se na to dívám z praktického pohledu tak mi nedávno bylo 24 dodělala sem vysokou školu a pracuji teprve měsíc, i když něco našetřeno mám. Bydlím u rodičů, kde jsou, ale další 3 mladší sourozenci a místa moc není. Nevím jestli bych to zvládla, ještě když otec dal jasně najevo, že s ním nemám počítat.

marketkaticha
8. srp 2019

@dc2015 A to je problém dnešní doby...Hlavně šoustat, kde se dá, ale nemyslet na to, že to může ublížit i lidem okolo... A pak se chlap ještě sápe, že ho to třeba mrzí a už to neudělá... V dnešní době je tolik pokušení díky sociálním sítím a je to vážně hnus ☹ ... Vůbec se mi nelíbí tahle doba nevěr, podvodů, rozchodů, chlastu,drog.. ☹ Vidím to stále kolem sebe u kamarádek...Většina mají i 2 děti a zůstali sami..

sudylichozrout
8. srp 2019

@marketkaticha tahle doba... Tahle doba trva hezkou radku staleti. Lidi se nabzajem podvadeli uz v antickem Recku.

michaela_2
8. srp 2019

@sudylichozrout přesně tak. Spis ale dřív se kvůli nevěram rodiny nerozpoustely no. Chlapi nedocházeli k mladším, ženský za chlapem kterej jim “víc rozumi” atd
Nevěry byly vždycky, ale rozvodů méně

barulina
8. srp 2019

@dc2015 jenze v dusledlu na to nejvic dojede jeho manzelka a jwjo jiz narozene deti

monikaa_h
8. srp 2019

@pavca1982 Není to finančně náročné? Aha. Tak to jste mě pobavila😁Nekupovat postýlku? Spát bude na zemi? Nee jasný,s maminkou v posteli,nebo ještě v korbičce u kočárku ne? Vše z druhé ruky? A to má být ten super start, o kterém tady všechny mluvíte? Většina z vás je tady uvědomělá,jak je to dítě a že slečny situace není vůbec špatná,když má rodinu atd.. ale přesně,jak tu některé dámy napsaly,tak zvládnout to jen z rodicaku se to poradně neda,to je tak na jídlo a nazdar, dále byt malý a dost sourozenců,bez chlapa jakožto důležitá podpora atd.. tady je prostě na prvním místě přemýšlet hlavou! A jak tady některé uživatelky napsaly,byly ve stejně situaci,logicky šly na potrat a dneska mají krásný zdravý děti s partnerem,který děti chtěl a rodinu zajistí. Dneska je ale móda si děti dělat a nebo teda když na to dojde,tak nechávat,ze to nějak půjde, a pak to podle toho vypadá. Děti chodí oblikaný jak šmudly,když se ve školce nebo škole řeší vylety atd,tak rodiče na to nemají peníze a dítě bohužel nemůže atd.. dnesni doba je bohužel o penězích.. Ano,kdyby slecne bylo 35,tak neřeknu nic,ale v jejím věku bych to vůbec neřešila. Ale jasný,teď mi atd zase můžete začít psát jaká jsem a že to tak není atd.. zbytečně!

marketkaticha
8. srp 2019

@sudylichozrout to mi ani neříkejte 😵☹ Jinak ztratím úplně iluze o vztahu bez nevěry... Pořád tajně doufám, že mě tohle nepotká ☹

sudylichozrout
8. srp 2019

@monikaa_h V jejím věku? V jejím věku měly naše mámy už školkové děti. A třeba k tomu i kojence. 24 let není žádný kritický věk. Má hotovou vejšku, může pracovat za slušné peníze. A předpokládám, že bude moci třeba pracovat částečně i po porodu třeba na home office. Opravdu z mého pohledu není důvod k tomu, aby chodila na potrat. Ale je to samozřejmě můj pohled, já její život nežiju a žít nebudu.

pink_unicorn
8. srp 2019

@marketkaticha Ale jděte, lidi se podváděli vždy a podvádět se budou. Akorát to dneska díky moderním komunikačním technologii snáz praskne a lidi se hned rozcházejí. Můj cynický a nepopulární názor je, že v dlouholetém svazku prostě nevěra vždy přijde, z jedné či druhé strany. Něco ze zvířátek nám prostě zůstalo.

monikaa_h
8. srp 2019

@sudylichozrout A to je přesně ono. Místo toho,aby si užívala čas s dítětem,tak by pracovala,aby měla peníze. To je taky dneska v módě. Protože lidi chtějí děti,ale už neodmyslitelně,jak je to finančně náročný. A pak musí pracovat buď chlap mnohem víc a nebo i ženská,dítě se tahá do jedlí atd.. To já neuznávám. Dítě jsem chtěla až když jsem věděla,ze mu budu moct dat všechno. A nebudu muset hledat brigády atd..Během těhotenství pracovat muže,ale co když ji bude zle? Tak je vymalováno. A kde ji vezmou na pár měsíců v dnešní době? Když rekne,že je těhotná,tak se o ni jen poperou👍🏻A nebo to zatajit? Joo to by bylo vážně charakterní (popisuju situaci obecně,nic proti slečně). A dřív byla úplně jiná doba,to ví všichni.

vineta
8. srp 2019

@monikaa_h Kdežto takhle místo aby si užívala čas s dítětem, bude si dost dobře možná užívat depky z potratu. To jsou mi teda priority. (A tím mám na mysli tebe, to, jestli se zakladatelka rozhodne pro potrat nebo ne je její věc, ale tyhle tvoje argumenty jsou vážně hrozný).

sudylichozrout
8. srp 2019

@monikaa_h No, pokud dite nechtela a neplanovala, mela se ona, nebo oba chranit, ne? A ne ze se chova nezodpovedne (z hromady uhlu pohledu) a pak kdyz otehotni, bude to resit potratem.
Kdybych planovala rodinu az na dobu, kdy budu mit pocit, ze jsem uplne dostatecne zabezpecena, mozna bych ted v petatriceti teprve poprve tehotnela. Ano, mas pravdu v tom, ze je dobre mit urcity standard. V tom s tebou souhlasim. Ale po hotove skole a s pomocnou rodinou za zady se ten standard da vybudovat celkem snadno.
Vis, jsem asi jeste ze stare generace, pro kterou slovo zodpovednost neni jen prazdna floskule. Kdyz uz se stalo, meli by zodpovednost prijmout oba. On nechce, protoze by se provalila nevera a prisel by o zenu a asi i deti. Ona si jista neni, ale zatim vaha, coz je dobre. Alespon nad tim vsim premysli.

dominikaromanova
8. srp 2019

@mmajda, promiň, ale alimenty jsou pro dite a ne pro matku, takže bych je dítěti neodpirala. A nevěděla jsem, ze dite je věc, které se půjčuje. 🤦‍♀️

nanyh
8. srp 2019

Já osobně bych si to mimi nechala a normálně ho uvedla si rodného listu. To, že to bude mít dopad na jeho manželství je sice hnusné, ale nemá smáčet pinďoura jinde🤷🏼‍♀️

dominikaromanova
8. srp 2019

@gabri14, rozhodnu se podle toho jak to citis, zadna z nás nežije Tvůj život, nemá Tvé pocity a zázemí. Vím, ze to je moc těžké, ale pokud se rozjodnes pro miminko, musíš počítat s tím, ze to ze začátku bude moc náročné, rozhodne bych dítěti neodpirala výživné od otce, dite na ro má ze zákona právo a to je otec blb, který je ženatý je jen jeho problém, ať si následky nese a to se vším všudy. Věř, ze i s dítětem si najdeš fajn chlapa.
Pokud se však rozhodnes pro potrat, nikdo Te soudit nemůže a jestli ano, ať si touto lidé nejprve zametou před svým vlastním prahem než budou soudit ostatní.

dc2015
8. srp 2019

@nanyh ale ona věděla, že má rodinu... Otázka taky je, zda věděl, že se ona nechrání...

Smutný je, že to nejde vyřešit úplně dobře.

rituska88
8. srp 2019

Je to smutné, ale asi bude spíš záležet, co na to řeknou rodiče než jak se rozhodne sama slečna. Protože bez jejich podpory toho sama asi moc nezmůže. Pokud jí poskytnou zázemí a podporu, může to zvládnout, ale pokud budou proti, tak sama s dítětem jen z rodičáku vyžije jen těžko. Je v těžké situaci, ale aspoň si z toho snad vezme ponaučení. Když to vezmu ze svého pohledu, tak já poprvé otěhotněla ve 25ti - s tím rozdílem, že jsem v té době už 3 roky žila s přítelem, ale jinak to bylo taky těžké, protože byl rozvedený, měl z prvního manželství dítě, na které platil alimenty, a po bývalé manželce splácel ještě dluhy. Já měla dobrou práci, o kterou jsem nechtěla přijít a těhotenství přišlo dost nečekaně přesně v době, kdy se nám to nejmíň hodilo. Ale protože jsme byli pár a dítě jsme spolu chtěli (i když jsme s ním nepočítali tak brzy), tak jsme si ho nechali. O další 3 roky později jsme se vzali a začali se snažit o druhé a ejhle - když už pro něj máme to správné zázemí jak jsme si představovali, tak to najednou nejde a mám za sebou už 3 potraty. Prostě v životě to nikdy nejde přesně podle toho, jak jsme si naplánovali. No a k té nevěře... Teď už slečna vidí, že tím nic moc nezískala... Na začátku si člověk myslí, jak to bude fajn, možná trochu zpestření...ale jak jsou v tom děti, vždycky je tam riziko, že se jich to nějak dotkne a ty děti chudáci za nic nemůžou a trpí tím pak nejvíc. Někdy se to tak ale holt stane, nikdo nejsme neomylný, ale teď je důležité se k tomu postavit čelem a vyřešit to co nejlépe pro všechny strany. Ale co je nejlépe? Jinak, já bych nedávala vinu jen tomu chlapovi, slečna přece od začátku věděla, že je ženatý a má rodinu a určitě se za tu dobu museli bavit o tom, co si od takového vztahu oba slibují - jestli jen potěšení nebo spolu plánují budoucnost...Podle všeho je to ta první možnost, takže se teď nemůže divit, že chlap chce z toho vycouvat...

monikaa_h
8. srp 2019

@vineta Mě je tvůj názor totálně ukradený☺️Nikdo nikdy neřekl,že život je prochazka růžovou zahradou a tohle je prostě realita. Rozhodně si bude užívat čas s dítětem,když bude muset chodit do práce,aby prcka a sebe uživila. Ty máš taky dost👍🏻

sudylichozrout
8. srp 2019

@monikaa_h Pracovat se dá i z domova. Pracovala jsem a pracuji v průběhu rodičáku pořád. Skončila jsem 4 dny před porodem, začala po šestinedělí, skončila 14 dnů před druhým porodem a opět začala po šestinedělí. A opravdu si nemyslím, že by to bylo něco, co nejde zvládnout a kvůli čemu bych neměla čas na děti.

vineta
8. srp 2019

@monikaa_h Ehm, takže otec, který chodí do práce, aby uživil ženu s dítětem, si dítěte nedokáže užít? Nevím, kdo z nás dvou tady má dost. Takže lepší nenarozený dítě než dítě, jehož máma musí pracovat. Proboha. Asi vnímám “užívání si dítěte” po trochu jiný linii než ty.

dominikaromanova
8. srp 2019

@monikaa_h, zajímavé, mám tři děti z toho jedno na střední a druhé v šesté třídě ZŠ a ani jednou ve škole nebo skolce jsem neslysela, ze by dite nejelo na výlet, skolu/školku v přírodě, protože rodiče nemají peníze. A ani jsem nikde nezaznamenala, ze by dite chodilo jak smudla. Spousta lidi, i když peníze mají si pořizují kočárky, postýlky, auta, kola a další věci z druhé ruky a to, ze dite spí s maminkou nebo s rodiči v posteli? Co je na tom tak špatného? Tvé názory jsou trosku mimo, ale alespoň je vidět, jak kdo přemýšlí a co je jeho prioritou v životě. Pro nekoho to jsou děti a spokojena rodina a pro nekoho prachy a jen se ukazovat a pořizovat si fotky tak, aby ostatni pukli závisti. 🤦‍♀️

monikaa_h
8. srp 2019

@sudylichozrout Ok. Tak jste měla štěstí na dobrou práci,když to jde tak snadno. Tím lépe.

sudylichozrout
8. srp 2019

@monikaa_h To by měl mít snad každý vysokoškolák, ne? Člověk, který má vejšku, bude s největší pravděpodobností dělat práci, která ho baví, je dobře ohodnocena a jde dělat z domova. Jedinou výjimku snad tvoří lékaři a zdravotníci. Jinak lze i kantořinu dělat doma (doučování). Stavař může psát odborné posudky... prostě vždycky je cesta.

monikaa_h
8. srp 2019

@dominikaromanova Očividně každá žijeme jinak. A přestaň mi tady rikat,jak já žiju a co je pro mě priorita,když mě absolutně neznáš. To,že nechci mít dítě socku a chci aby mělo všechno co potřebuje neznamená,ze jsou pro mě priorita prachy. Ale nedelala jsem si prvni dítě ve 20,abych dřela bídu s nouzí. Proto jsem čekala až přišla správná chvile. A to je spojeny s tím,ze své dítě a rodinu natolik miluju a jsou pro mě důležitý,že jim chci dat všechno! A už mi dej pokoj👍🏻

sudylichozrout
8. srp 2019

@monikaa_h Jenže ty můžeš nakrásně čekat na tu správnou chvíli a mezitím ti ujede biologický vlak do dáli... Chci tím říci, že ta ideálně dokonalá chvíle také nikdy přijít nemusí, protože vždy bude existovat vidina toho, že se za rok budeme mít ještě lépe.

dominikaromanova
8. srp 2019

@monikaa_h, proč se tak strašně rozčilujes? Napsala jsem jen svůj názor a jen jeden, takže slovní spojení “už mi dej pokoj” bych chápala kdybych Ti zde vypisovala několikrát. Aha, stačí se podívat na profil, to mluví za vše. Tak ženám co mají děti až je ta správná příležitost a dostatek financí na účtu, zdar. 👍

1eso1
8. srp 2019

Já bych si dítě nechala. A názory, že by si někdo nenechal dítě s takovým člověkem... Může to nastat i obráceně. Budete mít dítě s někým koho milujete a pak ho budete nenávidět. Ale nikdy v životě by mě nenapadlo přemýšlet nad tím, že mi ho ty děti připomínají. Nebo je snad nemít ráda protože jsou na půl toho nenáviděného člověka. Prostě jsou to moje děti. Středobodem vesmíru. Vychovám si je podle sebe.

michaela_2
8. srp 2019

@monikaa_h mě naopak přijde, ze dnes je móda mít děti po 30 😃 alespoň tedy ve svém prvním těhotenství ve 22 letech, jsem fakt byla tehdy nejmladší v porodnici
Možná náhoda 😉
Já ale chápu no, je rozdíl mít k tomu partnera a nebo nemít, taky někdo muže být ve 24 zaopatren lépe než někdo jiný ve 30...
Situace slečny která diskuzi zakládala asi nebude zrovna TOP, po finanční stránce, ale třeba by to zvládla 😉 a milovat bude dítě stejně, at už bude jezdit v kočárku za 30 tisíc a nebo v nějakém darovanem
A predpokladam ze člověk, který věnoval čas a peníze do studia a dokončil jej, si dokáže život obstojně zařídit a sehnat poté slušnou práci
Možná se pletu, píšu jen své dojmy 🙂

monikaa_h
8. srp 2019

@dominikaromanova A teď si mě pobavila😂Z mých 5 příspěvků na Koníkovi si usoudila z čeho přesně,že mám jako prioritu prachy?😃To mě teda opravdu zajímá.

petulik81
8. srp 2019

Ja teda nevidim na tom nic spatneho se nejdriv zajistit ,udelat skolu,mit zazemi a pak teprve do toho mit dite,a nevidim v tom žadnou snobarnu,lepsí,nez aby díte stradalo ,ale pokud tazatelka by nasla oporu v rodine,tak potom proc ne ,dite bych si nechala a b toho chlapa do toho ani netahala,oznamila mu to ,ale nechala bych to na nem,věděla že je ženaty ,musela čekat nasledky ,zamerila bych se spíš na to zda by díte melo zazemi ,ja na vyber nedostala tehda

michaela_2
8. srp 2019

@petulik81 jenže tady nemluvíme o plánovaném rodičovství tzn. kdy se rozhodnout
Ona už těhotná je 😃 a řeší jestli jít na potrat

Strana