Těhotná se ženatým mužem.
Zdravím všechny. Pročetla jsem si pár diskuzí a vím, že už se to tady řešilo a nakonec se budu muset rozhodnout sama, ale i přesto mě zajímá názor dalších lidí. Určitě mě hodně z vás odsoudí a já sama bych si nejraději nafackovala, že sem byla tak blbá a naivní. Ten náš "vztah" trval dva roky a měla sem ho opravdu ráda. Před pár dny jsem zjistila, že sem těhotná. Otec dítěte mě okamžitě bez váhání poslal na potrat a problém vyřešen. Já se, ale nedokáže hned takhle rozhodnout. Poslední dny ani pořádně nespím a nejím a přemýšlím co dál. Jestli si mimi nechat nebo ne. Nikdo se nic nemusí dozvědět a život jde dál, ale nevím jestli s tím dokážu žít. Když se na to dívám z praktického pohledu tak mi nedávno bylo 24 dodělala sem vysokou školu a pracuji teprve měsíc, i když něco našetřeno mám. Bydlím u rodičů, kde jsou, ale další 3 mladší sourozenci a místa moc není. Nevím jestli bych to zvládla, ještě když otec dal jasně najevo, že s ním nemám počítat.
@petulik81 pardon špatne jsem to přečetla!
@sudylichozrout sleduji diskuzi a tohle mě zarazilo. Mám VŠ... Ale práci z domova možnou nemám. Jsem pedagog, ale na škole se vyučují také předměty, které se prakticky nedoučují... Ještě jsem neslyšela, že by někdo k někomu docházel na doučko z biologie, zeměpisu, tělesné výchovy apod. A i to se učí, i na to je potřeba VŠ... Před nástupem na RD jsem byla školní psycholog... Jak tohle mám dělat z domova? Navíc bydlím na malém městě, kde doučování zas tak moc nefrčí. Co teď? Když bych neměla manžela, ani bych si neškrtla...
@michaela_2 vsak v pohode 🙂rozhodne ji tu situaci nezavidim
@petulik81 Jenže každá,která nemá prachy na lepší věci a druhé je mají v tom vidí,že daná maminka ( v tomto případě já) je snobka a peníze jsou priorita. Mám kamarádku,která by nás tady finančně dala všechny do kapsy. Jsou to opravdu velmi bohatí lidé a mají děti,pro které by umřeli a je to jejich priorita. A ano, děti chodí v oblečení Gucci atd.. a proč ne? Mají peníze. A nikdy by mě nenapadlo se na ně koukat skrz prsty a rikat,že jsou bohatý a mají jako prioritu peníze. Ne,jen se snaží,aby jejich dítě mělo všechno a když na to mají,tak je to vidět na všem. A to je v poradku. Ale to je jiná vrstva lidi. Nee takto smýšlející osoby. Opravdu by mě zajímalo,kdo z lidi co má peníze si kupuje oblečení v sekáči,mají ojetý auta a kočárky z druhé ruky atd😃😃
@marketkaticha hele tak to se delo odjakziva, tohle neni zadna novinka, jen manzelky drzely hubu a nerozvadely se....mamky kamosky manzel si u stavby baraku pro svou rodinu, stihl udelat dva levobocky.....velké tajemství 😁
Všichni to věděli, jen manželka ne!
Tohle se děje po staletí a dít se bude dál!
@leilinka1234 Ale no tak... přípravy studentů k maturitě, přípravy studentů na přijímačky na VŠ, reparáty... těch možností je hodně. Snad kromě tělocviku, hudebky, výtvarky a dílen se dá doučovat úplně vše. A je poptávka. Nejsem pedagožka, ale doučovala jsem i základy společenských věd a dějepis.
@monikaa_h Já to třeba takhle neberu. Nicméně si stojím za tím, že ne vždy je dobré držet se stoprocentně nějakého plánu o vybudování zázemí. To by také člověk ty děti nemusel mít nikdy.
@monikaa_h A jinak já kupuji oblečení z druhé ruky prakticky pořád a peníze máme celkem slušné. Ojeté auto jsme měli též, protože nové stojí mega a to do auta prostě dávat nechceme. Máme ty priority jinde. Ne každý, kdo má peníze, je musí dávat úplně okatě na odiv tím, že kupuje vše nové a ještě ultrahyper značkové (ne kvalitní, ale značkové).
@sudylichozrout neříkám, že to možné není, ale opakuji, žiji v malém městě a za dobu mé praxe (která díky dětem nebyla zas tak dlouhá, přiznávám) jsem si k doučování mých předmětů, ani nečuchla. Aj frčí, matika frčí, čj též... Ale to je asi tak všechno. Nehledě na to, že i kdybych doučovala 2 žáky třeba biologii, ty peníze, co bych za to dostala, mě opravdu nevytrhnou a mé děti neuživí. Tím chci říct, že každý nemá takové možnosti. Během RD pracuji... Ale docházím do velké firmy a nedělám svůj obor... A nelze to dělat z domova. Tím bych to uzavřela 🙂
@dominikaromanova ona může žádat alimenty i na sebe jako neprovdanou matku..
@sudylichozrout kokos tak toto si aku sprostost napisala, ze vsetci z VS mozu pracovat z domu 🤦🏼♀️ a preco tak teda vsetci nepracuju? Ja teda VS mam, aj slusnu pracu a nikdy mi nebolo ponuknute, ze by som mohla pracovat z domu. A teda poznam xy mamiciek ktore maju VS a na materskej nepracuju alebo lebo homeoffice im nikto neschvalil a to pracovali mali aj dost odpracovane. Preto si myslim, ze tvrdit, ze slecna, ktora je cersvo po skole a nema prax moze na materskej pracovat z domu je totalna utopia 🤷🏼♀️
@leilinka1234 Na malém městě je to asi jiné než třeba v Praze, Brně či Liberci. To ano. Nicméně ty ale nemusíš jen doučovat svůj předmět, můžeš doučovat i předměty jiné, věřím tomu, že s trochou píle bys mohla klidně doučovat literaturu. Těm dětem nejde o to, aby z nich byli malí bohemisté, potřebují spíše propojit souvislosti a ukázat, že je ten či ten autor skutečně zajímavý. A to jako dobrý kantor zvládneš i s aprobací fy/bio, stačí, když se podívá do pár knih a něco načte. Můžeš také vzít děti ze ZŠ a průběžně se s nimi připravovat na další den, tj. zopakovat s nimi látku, vysvětlit nějaké drobotiny, kterým nerozumí, udělat úkoly. Když si vezmeš 300/hod, což je za doučování normální taxa (já v Praze brala 400-500/hod) a budeš mít 4 žáky/studenty 2x týdně, tak to máš 2400 Kč týdně. *4 týdny v měsíci, hned to máš necelých 10 tisíc. K tomu rodičák (případně alimenty a další dávky) a jsi vyřešená.
@denny27, ano, to mas pravdu.
@lauriak To, že ti tvůj zaměstnavatel home office nenabídl, jistě neznamená, že jej nelze z principu mít. V dnešní době se dá dělat z domova opravdu téměř vše (neříkám, že vše, ale hodně profesí). No a vždy existují možnosti, jak takovou situaci řešit...
@sudylichozrout a víš, kolik se u nás platí za hodinu angličtiny? Máme tu brita, doručuje... A bere si 130 Kč na hodinu 😃 s hodinou biologie by se mi za 400/h každej vysmál. Žila jsem v Praze nějaký ten pátek, vím, jak to tam chodí. I jsem zvládla dělat práci ve firmě, kde kanceláře ani nebyly, všichni zaměstnanci měli home office... Ale Praha je jiná, mám porovnání. Na malém městě, cca 7000 obyvatel si s prací z domova ani neškrtnu. Víc nemám co říct.
@monikaa_h lidi, kteri maji penize a utraceji je za drahe veci, je vetsina. Jsou ale I vyjimky. Znami maji oba dobre placenou praci, penez je tam dost. A maji ojetou Octavii, pani opravdu chodi po sekacich. Barak nechteji. Tvrdi o sobe, ze jsou hodne setrivi, proste neutraceji, setri. Znam je roky a funguje to tam takto. Penize jdou na ucet do banky.
@ah1234 hovořím tak na základě výše napsaného příspěvku o zabití dítěte. Pro mě je zkrátka dítě až hotové 🙂
@leilinka1234 Za 400 by se ti mimo Prahu asi každý vysmál, to je pravda. Za 300 už podle mě ne. Nebo za 250. Brit buď neví, jaká je zdejší hodnota peněz, nebo peníze nepotřebuje a dělá to jako charitu. Nebo má jiný důvod. Jinak já to nechci tady nějak extra rozpitvávat, chápu, že leckde je situace složitější. A je dobře, že máš jinou práci a pracuješ 🙂
@monikaa_h, ve svém druhem příspěvku jsem vůbec nenarazela na to, zda jsi nebo nejsi na peníze. Nechápu, proč se zde neustále jen obhajujes a citis se dotčena za názory ostatních. Přečti si všechny své příspěvky a možná Ti to dojde, ale možná ne. 😂😉
Když to tady tak všechno pročítám tak chudák slečna zakladatelka, musí mít z toho hlavu v pejru :D ... A podle všech vašich názorů je jasný, že co žena to jiný názor..Proto z toho beru závěr takový, že je i zbytečný jí něco psát, protože to ona se musí rozhodnout a neměla by se ptát nás... Prvotně by si to měla vyřídit s rodinou a poradit se... a možná nám pak třeba napsat... Ona sama musí cítit co jí srdce říká... A být na jejím místě?? Nelze říct, protože člověk na jejím místě není. A každý je jiný... Teď se tady akorát dohadujete zbytečně mezi sebou, protože se vám nelíbí názory ostatních. Já mohu přispět zkušeností kamarádky - 26 let, sama, známost pouze na sex..Nechránila se - otěhotněla - šla na potrat, protože žila se spolubydlícími a vztah s ním neměla - ikdyž mohla žít ve velkém domě s rodiči, kde má své podkroví a oni by ji pomohli... Nechtěla ale vychovávat dítě bez otce a upřít mu tu možnost mít otce. NO JENŽE - po roce se zhroutila, protože denně myslela na to dítě, které si nechala vzít. Teď je na tom stále hodně špatně psychicky ☹ Ale znám i ženy který mají tvrdou náturu a byli na potratu i 2x a jsou uplně v pohodě... Proto ti paní zakladatelko nikdy nemůže pomoct, to co ti tady my napíšeme 🙂 ... Promluv si s rodinou a držím palce ať se rozhodneš správně!!!!!
@marketkaticha Kamarádka na potratu byla ve svých 32 letech. Protože si s přítelem mysleli, že slepí vztah druhým dítětem. Když druhé dítě přišlo, došlo jim, že neslepí. On ji do ničeho netlačil, ale oba věděli, že musí od sebe, čili že to bude těžké a se dvěma dětmi ještě těžší. Je s tím srovnaná, říká, že to bylo nejlepší řešení, ale občas to na ni dolehne.
@sudylichozrout Jejda no snažit se slepit vztah dítětem je velká blbost ☹ Ale bohužel jsem byla taky blbá a myslela jsem, že kdyby jsme měli s bývalým miminko, třeba by se ke mě už nechoval jak k onuci a ke služce a byli by jsme šťastní, naštěstí mi trpělivost došla ikdyž po 10ti letech až ale včas, protože jsem vysadila prášky ale on si dával velkýho majzla a naštěstí se nic nestalo.. Teď děkuju bohu, že že jsem ještě s ním neotěhotněla!! LÁSKA JE SLEPÁ - krutá pravda... 🤐
@marketkaticha Je, dneska uz to vi taky. Mas pravdu, laska je nekdy slepa a zavede nas do ruznych pruseru.
@sudylichozrout Akorát teda ve svých 29 letech začínám znovu no... A snad se mi poštěstí najít hodného muže a mít miminko..Ale asi lepší než mít dítě s psychickým tyranem ... 🙄
@marketkaticha to vis, ze podari 🙂
@sudylichozrout Děkuji 🙂 Třeba se tu sejdeme za nějaký rok ještě a budu si žádat rady na těhotenství :D :D :D Každopádně jsem řekla, že dám šanci ještě jednomu chlapovi - poslednímu a pak si hledám ženskou 😂😂😂

@michaela_2 vsak to píšu,musí zvažit zda by to zvladla treba i pomoci rodiču,nebo i sama mu dokazala doprat zazemi