Trhání osmičky v 1. trimestru, může se to?

barcnka
2. čer 2016

POradte mi az ted se mi potvrdilo tehotenstvi od doktorky a a byla jsem objenana uz mesice na trhani osmicek, mozna mi vemou jednu ale az na miste se rozhodnou zda vsechny nebo jen tu jednu,:ALE PROC SE PTAM JDE O TO ZE JSEM V 7 TYDNU těhotenství a mam strach a nevim zda se to muze ci ne. dekuji moc za rady a odpovedi mile devcata a damy 🙂

uhz
2. čer 2016

V trhání zubu jako takovém nevidím problém, spíš to doktor nedoporučí kvůli anestetikům. Já např. po trhání osmiček měla teplotu a hrozně mě několik dní bolela hlava, byla jsem ráda, že si můžu dát Ibalgin, co to trochu zmírnil. Pokud to není akutní, odložila bych to.

luciiinka87
2. čer 2016

Ahoj, ja bych do toho asi nesla. Nejde o ten zakrok jako takovy, umrtveni by nemelo v tehu vadit, ale muze se ti vytvorit, nedej boze, nejaky zanet a to by byl dost prusvih :-/

nikollita
2. čer 2016

Pokud to není vyloženě akutní, taky bych do toho nešla. Anesteticum by nemělo vadit, ale co potom? Je to velký zub a nevím, jak bych se obešla bez léků od bolesti? Trhali mi pětku a překvapilo mě, jak moc a dlouho to bolelo. Kdyby se udělal zánět, tak by asi byly nutné antibiotika a to už je v těhu nic moc.

andreaandrejka
2. čer 2016

Nejlepší bude si zavolat k zubaři a vylíčit situaci, sám ti řekne co a jak. Někdo ti řekne, že raději ne, někdo, že na tom byl a v pohodě. 🙂 Takže za mě určitě volat.

maxpex
2. čer 2016

Zrovna tento týden jsem byla u zubařky a ta mi říkala, že stomatologické výkony v těhotenství se doporučují v 1.-2.trimestru ideálně

jackjacek
2. čer 2016

Tak mě trhal dva najednou,u vrchního se mi protrhla dutina a čtyři dny sem se prala Valetolem. V těhu bych to bez léků a na Paralenu fakt nedala. Vypadala sem jako by mě někdo ztřískal,tvář samou modřinu.

achjonetusim
2. čer 2016

NE.

23363
2. čer 2016

Já bych se poradila se zubařem, případně to odložila na druhý trimestr. Tam už můžeš antibiotika i paralen. Samozřejmě pro těhotné. Já uz nemám ani jednu osmičku a antibiotika jsem měla jen jednou. Neříkám, že to nebolí, ale s paralenem se to zvládnout dá. Poslední osmičku mi vytrhli, když byly malé dva měsíce. Vzala jsem si celkově paraleny 3. Hned po zákroku, pak večer a další den zase až večer. Hubu jsem si obložila ledem a jedla asi kilo zmrzliny denně. Rozhodně to bylo snesitelnější než bolavý zub.

teraolli
2. čer 2016

Já jsem si nechala vytrhnout osmičku až po těhotenství (taky jsem to měla naplánované a otěhotněla jsem). Pokud to není akutní, tak bych do toho v těhotenství nešla, max. v 2. trimestru. Záleží taky na tom, jak se k tomu stavíš a jak je ta osmička uložená. Pro mě to byl dost stres, hodně jsem se toho bála. Osmička mi koukala jen z 1/4, takže rentgen, což se v těhu nesmí, riziko resekce, hodně lokální anestezie atd. Je to na zvážení, ale pokud to jde odložit, tak bych to odložila na příznivější dobu.

bartovka83
2. čer 2016

Netrhali mi sice osmičky v těhotenství, ale u všech čtyřech jsem i přes dodržování všech doporučení dostala zánět, trpěla jsem jako pes a bez léků bych nevydržela, takže ka bych to v tehu určitě odložila, pokud to není vyloženě akutní.

smaug
2. čer 2016

Taky bych do toho nešla, mam venku dvě osmičky, jedna šílená, dva týdny jsem do sebe ládovala brufen jak lentilky, druhá v pohodě, stačil mi jeden brufen na noc, spíš jen preventivně, nebýt díry v dásni, tak o tom nevím. Ale zubařka mi říkala, že dokud se do toho nepustí, tak ani podle rentgenu nepozná, jestli to bude komplikovaný zákrok, nebo ne. A jestli se do toho pak dostane záněť, to samozřejmě nepozná vůbec. Takže já bych to odložila, pokud je to možné. A rozhodnutí, jestli trhat všechny, nebo jednu, to je na tobě, ne na doktorovi. Taky my při druhý osmě nabídli, že když to šlo tak dobře, že by vytrhli i další, což jsem s díky odmítla 😀

joslin
2. čer 2016

za mě rozhodně ne....určitě bych do trhání moudráků nešla teď v těhu....
Já byla na řezání jednoho zubu, je to tedy několik let zpátky, ale umrtvení (několikrát za sebou, protože se to při dloubání probouzelo), poté zánět a otok léčen antibiotikama....následně mi ještě další jeden zub vytrhli a opět zánět. Takže za mě trhání a řezání zubů nejraděj odložit po těhu a po kojení a pokud to jde, tak řezání úplně zamítnout, páč je to děs - ale někdy to holt musí být ☹ já teda nevím co ty zbylé dva zuby, zubařka chtěla dělat rentgen, ale nemůže, páč jsem taky těhu. Se zubama držím palce, je to někdy k zbláznění!

medvidek
2. čer 2016

Já bych do toho také nešla. Odložila jsem to až rok po porodu. První osmička dole byla v pohodě, vytrhli, vzala jsem si prášek proti bolesti a za chvíli se vše zhojilo. Druhou dolní jsem měla zarostlou pod další zub, takže museli naříznout "vyrvat" a zašít. Bylo mi zle dobrých 14 dní, zvracela jsem a dopovala jsem se léky a snažila se lízat zmrzlinu a 14 dní si nečistila zuby, nemohla jsem téměř vůbec otevřít pusu. Měla jsme štěstí, že jsem syna nekojila. Byla jsem naprosto odrovnaná a o syna se starala babička. A to mi doktor nabídnul, že když už mi trhá ty dolní, že mi rovnou vytrhne i horní a to jsem s díky odmítla 😀 a mám je stále v puse, ale začínají se ozývat 😢 , takže za chvíli půjdou ven.

lajla
2. čer 2016

Fiha...jak tak čtu tak jsem asi jediná komu trhali osmičku a naprosto bez problémů...pokud to není akutní, nechala bych to až po...přece jen trhání vsech ...sice to vubec nebolelo...ale poté se může stát cokoliv, to nelze předvídat

verense
2. čer 2016

Já byla na odstranění dvou osmiček na začátku těhotenství (měla jsem jen podezření, test jsem si kupovala těsně před zákrokem 😎 ), u obou zubů musela zubařka rozříznout dáseň, protože rostly křivě. Horní mi vytrhla i s kusem kosti (lahůdka, ale bohužel jsem s trháním dost dlouho otálela, takže zub zakořenil blbě a jinak to holt nešlo). Po pozitivním testu jsem hned druhý den po zákroku volala na gyndu a objasnila situaci (atb, léky na bolest), a naštěstí to bylo v pohodě. Prášky na bolest jsem vzala asi jen tři (měla jsem Aulin), radši jsem ledovala a za pár dní byla nejhorší bolest pryč. Komplikace žádné nenastaly a synátor je zdravý jako řípa. Ale pokud máte pochyby, tak si radši obvolejte oba doktory - gyndu i zubaře, a zjistěte si jejich názor. Pokud ty zuby nejsou akutní, tak to klidně odložte, za nějaké komplikace pro mimčo to nestojí.

lusesita25
2. čer 2016

Ja byla na trhani osmicek a plus dalsich dvou zubu tedka v 8 mesici a ziju. Sice to sem myslela kdyz to tahal ze umru, ale suprovej pan doktor. Odchazela jsem bez jakekoli bolesti a i kdyz mi to prislo k sobe tak mme to pomalu nebolelo. Takze zalezi i na sikovnosti doktora a taky na tom jak to mate spatne.

verunka_korunka
2. čer 2016

Sice mi tahali 8ky na 2x (v jednom zásahu pravou stranu a v druhém levou) a šlo to absolutně bez problémů a jak po másle, ale asi bych do toho v těhotenství nešla. Ani tak nejde o tu lokální anestezii, ale spíš o to, že si chtějí rtg zkontrolovat počet a polohu kořenů, když se něco posere a zub třeba rozlomí, tak potom je rekonvalescence složitější. Manžel musel dostat silné léky na bolest a antibiotika aby se nezanitila okostnice. Trpěl několik dnů nehorázně... Takže tím ze se to může zkomplikovat bych do toho v těhotenství nešla. Jedině pokud by to bylo nutné (rozstipnuty nebo ulomeny zub nebo jiné potíže).

kristyn25
30. črc 2023

@teraolli Mě před vkládání 2 embrya vytrhali 7 že jsem měla zánět v okostnici a teď co mám už 4 den embrya v sobě zarusta 8 kvůli tomu co mám dělat ještě když to začíná bolet a není to úplně zarostli?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru