icon

Kočárky - kolébkové sezení

journals
7. srp 2018

Pomaličku začínáme koukat na kočárky, ale všechny, které se mi líbí mají tzv. kolébkové sezení ve sporťáku. Většinou tento typ sedačky dělají dražší značky kočárků. Prosím o osobní zkušenosti s tímto typem sedaček. Od kdy v něm děti jezdily? Pokukuji po Bugaboo, možná i po Joolz, ale zatím moc nevím co si o tomto typu sezení mám myslet. Děkuju za vaše zkušenosti. Prosím hlavně o ty osobní 🙂

Strana
z5
journals
autor
7. srp 2018

@misisska Aha, díky. Ty jsi fyzioterapeut, nebo jsi se na to nějakého ptala? To mě teď dost zajímá, protože já tu vždy akorát čtu, jak nepředstavitelně velké zlo to je a jaké důsledky to pro dítě bude mít v dospělosti 😀

alemari
7. srp 2018

@journals tak to bude kočárek co hledáš.
Dobře se s ním jede, velká korba a korýtko ti vyhovuje. Jen ta stříška- ona je prostě blízko hlavy, ten joolz ji má výš, ale ten jsem nevozila.

journals
autor
7. srp 2018

@alemari Na stříšku se podívám, díky. Jako takhle - abych to vysvětlila - jsem prťous, mám jen 155 cm, před otěhotněním 48 kg. Potřebuju lehký, ovladatelný kočárek, s dobrými jízdními vlastnostmi, dobrou manipulací, nastavitelným madlem a ideálně "minimalistickým" designem (jestli se to tak dá nazvat, mám ráda nepřeplácané, ale moderní věci). Za plus považuji i to, že je kočárek menší, má dobrý podvozek co zvládne i terén. To jsou důvody proč pokukuji po Bugaboo - z nabídky všech kočárků mi přijde, že splňuje velkou většinu našich požadavků. Jen řeším to sezení, ale (a nemyslím to proti tobě) přijde mi, že často tu lidi odsuzují něco, co ani neznají a nemají osobně vyzkoušené. Kdo ozkoušeno má, je spokojený. Proto vítám jakoukoliv osobní zkušenost a děkuji i za tu tvou.

leneee
7. srp 2018

@journals pokud mohu jeste doplnit-Joolz jsme kupovali prave proto,ze jsme ja i manzel vysoci, Bugaboo nam bylo i s nastavenym madlem jakoby nepohodlne,ale vy pisete ze jste mensi,tak by to pro vas mohlo byt idealni. Ale fakt doporucuji nazivo vyzkouset,osahat... a i prevleci dite se v tom korytku v pohode da,nebojte.

leneee
7. srp 2018

A jinak dobre je si procist ofiko stranky vyrobcu,pak se vam take bude lip rozhodovat 😉 Mne prave tim ta znacka presvedcila na stopro. https://my-joolz.nl (libi se mi jejich filozofie strom za kocarek,recyklovane krabice i pozitivni design navrzeny rodici...). Ale to je spis uz takova tresnicka na dortu pri rozhodovani.

fyii
7. srp 2018

@journals ahoj ja mam bugaboo buffalo a ted i bugaboo donkey. mam jeste vyzkousene i jine a rozhodne bych nemenila. Kdyby to sezeni bylo " nezdrave" tak na to nedostanou atesty. me v tom deti normalne i spi a i kdyby za ty dve hodiny co spi uz ty vetsi urcite zadnou ujmu neutrpi. Malymu ted budou dva, je hodne velky a stale se do nej vejde. V korbicce jezdil do cca 9 mesice a potom uz v "sedacce". super je, ze ma ksiry a nemuze vypadnout. Pokud tyto kocary nekdo kritizuje tak ho podle me nevlastnily. Denne nachodim cca 10 km a kocar se ani nehnul,nevrze nic ani kolecka jsem zatim nedofukovala.a ta prodlouzena striska je taky super, takze ja ti ho urcite doporucuji🙂

alemari
7. srp 2018

@journals tak ja ti to taky napíšu jak to vidím. Nemyslím si, že by ti tu napsal kdokoli kdo tento typ sezení má, že je to na prdlačku. Oni dali za kočík 40 táců a nebudou psát negativa- to je docela jasné😉. Ca 5-6 let zpět tu podobná diskuze vznikla, no a vložilase do toho fyzioterapeutka. Bombardovali jí argumenty, že je to inovované podle výzkumů, specielně navržené pediatrem atd. Ona na to napsala, že i chodítka jsou stále v prodeji a stále se jejich kvalita vyvíji😂.
Jestli jsi malá, tak bych koukla možná po nižší konstrukci. Ty bb jsou dost vysoké tak ať pak nevypadáš ještě menší😉. Chceš jen jeden kočík nebo psk budeš kupovat něco do auta?

leneee
7. srp 2018

@monny3 hezky den,v pohode,ale ja vam muzu dat jen muj subjektivni pohled na vec-nejsem odbornik na vyvoj deti a vhodne nebo nevhodne vybaveni.I v korytku,ale lze mit nesedici dite,neni to nic proti nicemu,i muj syn tak byl. Korytko jde dat do lehu nebo pololehu a to ze ma nozky v kolenou pokrcene prece nicemu nevadi-nekteri lide take spi s podlozenyma nohama. Navic tyto kocarky jsou vyvinuty s odborniky - kouknete na www konkretnich znacek,maji to i hezky vysvetlene. Tyhle “drazsi” znacky prave o techto vecech premysli,investuji do vyzkumu,do odborniku a joolz byl jeden z prvnich kdo takove sportaky mel. Oni to museji mit i testovane a vsemozne proverene,jinak by nemeli jak zakaznikum vysvetlit a obhajit treba i tu svou vyssi cenu (ale to uz je takove komplexni tema z marketingu a prace se spotrebitelem 🙂).

misisska
7. srp 2018

@monny3 v korýtku leží, jen má nohy nahoře. Má rovná záda, ale prostě nožičky nahoru. Autosedačka je celá do “klubíčka”. Nejsem fyzio. Řekla mi to ta moje.

misisska
7. srp 2018

@journals houby. Odpoved nahoře. Někde jsem měla i uložený obrázek, nemůžu ho najít. Kouknu po něm. Není to stejná pozice, jako ve vajíčku.

pavlinakm
Autor odpověď smazal
misisska
7. srp 2018

@pavlinakm nové typy Joolzů už mají delší strisku. K malému košíku se dá koupit XL nákupní taška, ale u Day2 je kosik velký. Skříplý prs je problém kamaradky. I Valco, Cybex a pod mají odepínací madla a nikomu se ještě nic nestalo 😉

leneee
7. srp 2018

@pavlinakm Ja mam original skejt Joolz a jezdi perfektne 😉 a ty ostatni “problemy” co pisete jsou takove pseudo... Mam zkusenost,ze kocar vyhovuje kazdemu prave ten,co si vybral a koupil. On totiz univerzalni idealni kocar neexistuje.

jipe
7. srp 2018

já mám tedy jiný kočár (ABC design Mamba), ale taky kolíbku a už bych si ho znovu nekoupila. Syn tam šel v 8 měsících, protože v korbě řval, ale ještě neseděl, dcera má ted 6,5 a do korby se vleze horko těžko a ještě začíná vyskakovat, takže přesun bude brzy, ač nesedí. Syn tam byl spokojený, vlezl se do 2 let, spal bez problémů, ale mně se ta poloha úplně nelíbila, já bych v takové pozici spát nechtěla. Dcera je zvyklá jezdit na břiše, když nespí, tak se trošku bojím, jak snese připoutání do sedu. Pro nesedící dítě bych preferovala úplný leh a na spaní lepší polohování nohou resp., aby se dítko mohlo pěkně natáhnout. Shora uvedené kočárky neznám a nechce se mi zkoumat podobnost nebo rozdíly s naším

gabrielaorl
7. srp 2018

Ahoj @journals, mame bgb cam3 a spokojenost nejvetsi 🙂 Hledali jsme neco lehkeho, skladneho a skladatelneho, lehce ovladatelneho. Do sportaku nam sla mala cca v 8mesicich, jeste nesedela sama ale do korby uz se i se zimnim fusakem nevlezla. Kolebkove sezeny/polosed tedy vyhovoval - nenamahala sva zada jeste tolik, mela pevnou oporu. I ted tam je rafa. Spi tam taky dobre, nemuzu si stezovat 🙂

jarmarca
8. srp 2018

@journals a videla jsi ty kocarky nazivo uz??ja mela treba vybrany neonato puro, ale v realu me hrozne zklamal, nejezdila bych s nim ani nahodou...naopak se mi dobre jezdilo treba s concord neo, i kdyz na obrazku pro me byl moc sportovni...fakt je potreba ty kocarky zkusit v obchode, navic, kdyz jsi mensi, mne jich opravdu spousta prisla strasne velika a to mam tech 169...ja byt tebou, tak se jedu podivat treba v rijnu do letnan, je tam veletrh hracek a detskych veci, nevim jak se jmenuje, ale tam si muzes vyzkouset vsechny,mas jeste cas a urcite je lepsi mit srovnani nazivo;) ja tam takhle pojedu okouknout golfky🙂

mmajda
8. srp 2018

Mám joolz day1 a jsem spokojená moc. Malá tam spí denně a to bude mít 2 roky. V korbě (rovne) být nechtěla vůbec.
Ani neuvažuji že bych vyměnila za jiný sportak. Za mě kolibka TOP, malá to miluje..

journals
autor
8. srp 2018

Moc děkuju za všechny příspěvky, pokusím se odpovědět každé 🙂
@leneee Ano, vím, Joolz je vyšší, budu ho muset ještě pořádně ozkoušet. Díky!
@fyii Díky! Opět potvrzuješ, že ten, kdo má, je spokojen a kočár nemění, naopak koupí znovu. Na tom něco bude 🙂
@alemari Já myslím, že MK je tak velký, že se tu najdou i lidi, kteří jsou ochotní napsat pravdivou zkušenost. Nemyslím si, že by 100% rodičů s tímto kočárkem bylo nespokojených a ještě tak zlomyslných, že když jsou nespokojení oni, musí být i ostatní. Co by z toho kdo měl? 😀 A už vůbec nedává smysl, že by s kočárem nebyli spokojení a proto ho koupí znovu? (viz výš) Já si naopak myslím, že kdo si koupí tak drahý kočár, moc dobře si to rozmyslí, jestli ano/ne
@pavlinakm Díky za tvůj pohled, kamarádka má zřejmě ten starší typ, novější typy mají stříšku prodlouženou... Skejt jde pořídit originální a je to v pohodě, to teď asi u nás nehraje roli, stejně jako argument možného skřípnutí. to mají snad všechny kočárky s madlem, bohužel.
@jipe Děkuju za tvůj pohled, jde mi hlavně o ten bgb
@gabrielaorl Díky 🙂
@jarmarca Samozřejmě jsem kočárky naživo viděla, jen důkladné vyzkoušení ještě nebylo na pořadu dne. Myslím, že není kam spěchat, zatím se jen ptám a pohledy a zkušenosti ostatních. To víš, že kočár nekoupíme bez toho, aniž by prošel pořádnou testací mě i tatínka 😀 Na veletrh se chystám, vím o něm. Jen tam už chci mít jasno po čem koukat 🙂
@mmajda opět potvrzeno - kdo kolébku má, je spokojený, díky... 🙂

journals
autor
8. srp 2018

@alemari "Jestli jsi malá, tak bych koukla možná po nižší konstrukci. Ty bb jsou dost vysoké tak ať pak nevypadáš ještě menší😉. Chceš jen jeden kočík nebo psk budeš kupovat něco do auta?"

určitě víš o jakém kočárku je řeč? Koukám hlavně na Bugaboo fox. Bugaboo obecně jsou jedny z nejnižších kočárků na trhu, naopak vysoké rodiče často odradí tím, že je kočárek hodně nízký. Na někoho až extrémně. Myslím, že si kočárek možná pleteš s nějakým jiným. Tenhle je hodně specifický svou nízkou výškou.
Do auta určitě nic kupovat nehodlám, auto je naštěstí hodně velké a není potřeba řešit místo. Připravený je akorát druhý kočárek na hory, běhání a do velkého terénu.

garalela
8. srp 2018

@jarmarca byla jsem na stejnem vetrhu a mohu pitvrdit, ze ackoliv jsem jela tzv.najisto rozhodnuta, nazivo se mi favorit uz nelibil

verionka
8. srp 2018

Jen k tomu odhadu velikosti dítěte - take jsme s pritelem spise nizsi a synek se narodil s vahou 2,8 kg, ale v pul roce uz mel 9 kg a v roce a ctvrt 13,5 kg, takze genetika ani porodni vaha nemusi urcovat vse a myslim, ze do kolebkoveho kocarku uz bych ho cpala ztezi 😊. Jinak zkusenost s těmito kočárky nemám, jsem spokojená s klasikou, ale držím palce, ať je výběr správný 😉

sardelka15
8. srp 2018

@journals Ahoj, také přidám zkušenost. Mám Joolz Day2 a jsem velmi spokojená. Kočárek je lehký, ale stabilní. Korba je veliká, vleze se tam i náš velký mimiňák. 5 měsíců a 8kg 😊 V těch vedrech oceňuji, že má v korbičce i boudě síťku a proudí tam vzduch. Zároveň má prcek výhled a může jezdit na bříšku a koukat ven. Nákupní košík je velký a uveze opravdu hodně 😁 Stříška na boudě je dlouhá a pěkně stíní. Za mě je výhoda i to, že kočárek nepromokne, i když není pláštěnka. A uveze ho i naše sedmiletá cácorka. Kočárek mám moc ráda a přiznávám, že je to moje srdcovka už dlouho 😊

lucyp13
8. srp 2018

@journals tak zkus bgb bee, je skvelej, mam hi pro úplně miminko a i kdyz byl partner ze začátku skepticky ted hi vozí rad

kejt29
8. srp 2018

Mam bgb uz pro druhe dite a moc nam vyhovuje. Do sportaku sli oba driv, samozrejme do lehu (kolebky). Ptala jsem se na to fyzio jestli je to ok a prej jo. Jedine minus tohoto sedu/lehu je nemoznost prebaleni, ale to zvladam na lavickach kdyz je treba. Ted uz zacal sedet, tak davam do pololehu. Jedine minus naseho bgb cameleon jsou male predni kolecka. Jinak uzasny kocar.

journals
autor
8. srp 2018

@lucyp13 Bee určitě ne, to beru spíš jen jako jakousi variantu golfek, třeba časem ano, ale jako klasický plnohodnotný kočár pro zimní miminko určitě ne. Ale vím, že si ho maminky hodně chválí 🙂 třeba časem...

journals
autor
8. srp 2018

@kejt29 Děkuju! Já určitě vím, že chci velká přední kolečka, takže jedině FOX...

kejt29
8. srp 2018

@journals ja ho mam od kamosky, jinak se mi moc libi Donkey nebo buff, Foxe jsem nazivo jeste nevidela. Ze zacatku jsem si musela zvyknout, je to tvrdsi kocar, ale uz to, ze jsem si ho schovala pro druhe o necem vypovida. Mame i skejtik, pultik ke sportaku-ten je pecka. Za me fakt vymakany kocar.

desireeclary
8. srp 2018

@journals Ahoj, mame kocarek s timto typem sezeni, ICandy, a nevim jak z hlediska fyzio, ale nase mala rada spi na boku a v tomhle ohledu je to hruza. Na zacatku mi to ale neprislo, rikala jsem si, ze je v tom jak v autosedacce a sla dl sportaku uz na 5m, kdy se mi nevesla do hluboke korby s fusakem. Prebaleni v kocarku s kolebkou velmi obtizne. Mne osobne ale uplne nejvic vadilo to, ze abych zmenila naklon sezeni tak je potreba stisknout na obou stranach ty klouby a pak zatlacit nahoru/dolu. Kdyz v nem mam 11kg dite tak ja to proste nedavam. Manzel to zvlada bez problemu. Nevim zda je to jen u Icandy nebo i u jinych. Jedine skutecne velke plus bylo ze ta kolebka byla otocna na obe strany, takze na zacatku videla mala na me. Ted uz ho vyuzivam spis sporadicky, presli jsme na Valco, chtela jsem aby sel uplne do lehu a aby mel delsi clonu proti slunicku. Navic bych rekla, ze ve fusaku v te korbe kolebkove dame max tuhle zimu, mala ma uz ted 11m a 75cm. Doporucila bych Vam zkusit si to pujcit od nekoho kdo to ma predtim nez koupite a povozit v tom treba kamaradky dite, at vidite, jak se vam s tim jede v plne polni.

lucyp13
8. srp 2018

@journals je vidět ze jste nezkusila, bee je plnohodnotný kocar, je sice spíše městky ale projede i nerovnosti, je krasne skladny a lehký , nema s golfkama nic společného (opět tvrdí ti či nikdy nezkusili), a výhoda je ze nema to kolečkové sezení, dcera třeba spala na břiše či boku což se v kolebkovem nedá

journals
autor
8. srp 2018

@lucyp13 Nezkusila, věřím, že je dobrý, ale mě se jako plnohodnotný kočár nelíbí, proto vím, že určitě nee, ale nezavrhuju jej, třeba na něj časem přejdeme. Nelíbí se mi jak je řešený, ani jeho kolečka, proto v našem výběru není. Ale tím rozhodně neříkám, že to je špatný kočár, jen to asi není úplně to, co hledáme 🙂

Strana
z5