icon

Mise 2017: výběr kočárku 😉

lenaback
30. dub 2017

Hezké ráno, rada bych se v záplavě diskuzi na podobné téma informovala na vaše tipy a názory, protože se nemůžeme rozhodnout;)

Holcicka se narodí na začátku zari, takze ideální variantou by byla trochu větší hluboka korba, ale protože mame problematické bydlení, kde kočárek budu muset svazet po velmi prikrych schodech do sklepa, ocenila bych aby nevážil 16 kilo bez zátěže;)
Když bude navíc dobre skladny - je to bonus!;)
Bydlíme v Praze, ale milujeme Krkonoše a rádi bychom tam ještě na podzim (treba i na odpoledne;) parkrat vyrazili - takze trochu bytelnejsi kolečka jsou skoro nutnost.
S manželem jsme oba poměrně menšího vzrůstu, takze polohovatelné madlo (ideálně ne jenom nahoru a dolu) bych ocenila.

Hodně požadavku? Ja vim;)
Jenže je to naše první dítě a rada bych byla v situaci, kdy nemusím hned po porodu řešit výměnu kočárku.

Zatím mi nejvíc vyhovoval Mutsy Evo city nomad (až na kolečka!;) a poměrně malou korbu a Bugaboo buffalo - tady zase trochu řešíme cenu a řešení sportovní sedačky, která se mi zda trochu ehm...fórová;)

Jaký kočárek ( při podobných parametrech, vyhovoval vám?)
Budu moc rada za vaše cenné názory i podněty;)

Děkujeme

Strana
z9
paji85
5. kvě 2017

já jsem buffalo měla, odvozila v něm dvě děti, takže můžu dodat konkrétní "pravé" zkušenosti. Měli jsme i kočárky jiných značek Britax, Babyzen, Thule atd.... můžu srovnávat.

Buffalo korbička super, sporťák super v létě v zimě jen s nějaký kvalitním fusakem (měli jsme Bugaboo Andy Warhol Banana, takže ok) + na hory nánožník. Kočárek je lepší pro vyšší postavy, když se dá madlo úplně dolů je na manipulaci celkem těžký, třeba když mi vozila babička nefungoval pak systém "páky" a zvednout přední kolečka na obrubník je darda. Já mám 185cm a jezdilo se mi s ním super. Parádně se složí do auta, oproti jiným i s korbou nezabere moc místa. Hodně dobře bych vybrala prodejce, já nakupovala hodně doplňků atd a prolezla víc obchodů, co značku nabízí a někteří jsou v přístupu dost zvláštní. Jediné, co mi opravdu vadilo, je že materiály kočárku za takovou raketu šisují hodně rychle, a to snad i "ve sklepě" i když není vůbec na sluníčků. Ale zase v rámci 3letý záruky mění vyšisovaný věci bez problémů. Hlavně takovýhle kočár se dá i po dětech celkem slušně prodat, já ho měla druhý den pryč.

sabreen
5. kvě 2017

@pajushak Ony jsou podle mě dělaný na efekt, aby se líbily...hlavně prvomámám, které ještě nemají zkušenosti. Ale upřímně musím se přiznat, taky se mi líbí. Jenže já si nic takovýho nekoupím. Protože bydlím ve městě, autem nejezdím, takže každý den nástup/výstup do MHD v oblasti, kde nejsou nástupní ostrůvky a většinou tam jezdí už málo lidí, takže nelze spoléhat na to, že tam vždy bude někdo, kdo mi s tím kočárem pomůže. A nadto velký nákupy, případně výlet na týden k babičce se dvěma dětma. Tohle všechno musí můj kočár odtahat a být i přesto natolik lehký, abych se s ním bez pomoci dokázala vyškrabat to vlaku, tramvaje a tak. A ještě s ním každý den několikrát lezu po schodech před barákem (je tam úzká branka, takže vynést kočár z prostorových důvodů nejde), k čemuž se podle mých zkušeností odpružený zadní kola většinou moc nehodí. Takže pro mě ten moderní polák nepadá v úvahu - je příliš odpružený, těžký a má pidi košík. Ale bydlet na vesnici, měla bych ho hned 🙂 A pokud je tím terénem myšleno polní cesty, tak to si myslím, že by nemusel být problém.

luhp
5. kvě 2017

Ahoj, koukala jsem na diskuzi a vše to jsou kočárky kolem 20 tisíc. Já bych ale chtěla něco levnějšího. Proto se chci zeptat, nemáte náhodou zkušenosti s RIKO NANO případně s KUNERT VIP? Bydlím na vesnici a auto mám v kombíku, takže prostor problém není. Ale jsem právě prvorodička, tak se ztrácím v té záplavě informací.

mku
5. kvě 2017

@kacasa ja jsem nasla, ze v nemecku...

kubinkov
5. kvě 2017

@luhp 13000,- za nepovedenou trojkombinaci polského tanku + např. 7000,- za slušný Valco Snap je taky 20000,-. Ale to se fakt těžko vysvětluje. Prodejci budou tvrdit, že je potřeba koupit zrovna u nich ten jejich polský super zázrak.

eliskaxox
5. kvě 2017

@luhp jj přesně jak píše paní nade mnou, ted dáte 13tis za polskou trojkombinace a za rok 4-8 tis za poradny sportak. Já mám pro vas tip zajdete do obchodu, vyzkousejte si ty nejlepší kočárky a nekoukejte na cenu. Pak si projedte bazarky a garantuju vám ze za tech 12-14 tis sezenete skoro jakýkoliv kočárek použity po 1 dítěti v top stavu. Nikdo to nepozná, nikomu to říkat nemusíte a budete mít krásný kvalitní kočárek na 2,5-3 roky za super cenu

eliskaxox
5. kvě 2017

@luhp ted jsem jen tak zlehka projela bazarky a da se fakt sehnat do tech 15 tis kočárky jako Hartan, Concord, CAM, Peg peregro, Inglesina nebo i super sportovní TFK. Já mela na první taky použitý místo 24 tis me stal 13tis a po třech letech stále slouží a nikdo by to na něm nepoznal ze sem ho kupovala použitý.

sabreen
5. kvě 2017

@luhp Fakt je, že ty polský jsou v módě, jsou barevný a krásný. Ale použitelná je většinou jen korbička, ta bývá úžasně velká a vymazlená. Se sporťákama už to prý tak slavný není, což ale neznamená, že někomu to nemůže perfektně vyhovovat...Osobně bych navrhovala zkoušet a zkoušet, většinou člověku docvakne až po několika měsících praxe, co je důležitý zrovna pro něj. No a zkoušení se nejlíp dělá pomocí bazarových kočárků. Já koupila na první dítě nový a drahý, ovšem brzo se ukázalo, že to byl krok vedle. A začalo zkoušení bazarových. Takže teď mám na druhý dítě přesně to, co mi vyhovuje. Totiž několik kusů, co mi vyhovujou na různý příležitosti...Asi jsem moc náročná a jeden ideální kočár na všechno podle mě neexistuje, do města volím jiný než do hor.

sabreen
5. kvě 2017

Ale dobrým řešením můžou být typy, kde se dají malý přední městský kolečka vyměnit za terénní. Joolz Day, Hartany, Britaxy, Bugaboo a Brio Go to tuším taky má, ještě mě napadá i Micralite Toro...

sabreen
6. kvě 2017

@eliskaxox Levnější a hlavně chytřejší varianta mého bazarového testování 🙂 Problémem může být to, že ne všude mají všechny vyhlídnutý kočárky fyzicky vystavený na prodejně...

luhp
6. kvě 2017

A jak je to tedy i těch, co jmenujete s korbičkou? Protože budu rodit v listopadu, tam zimu rozhodně projezdím s hlubokým, je dot velká? Jinak všem děkuji za přínosné informace, jsem ráda,když poradí někdo, kdo má zkušenosti.

sabreen
6. kvě 2017

@luhp Pokud vím, tak dneska má většina kočárků korbu tak cca 75 cm, větší ji mívají ti poláci, tam se dají i polohovat zádíčka. Což sice doktoři nedoporučujou, no ale je fakt, že mimčo už pak bývá docela zvědavý...mě osobně se osvědčil kočárek, kde se dá u sporťáku povolit pár popruhů a vznikne cosi jako hluboká korba. Nebo případně tzv. prodlužovací nástavec, který sportovní sedačku uzavře na něco jako korbu (teutonia a ještě něco německýho, teď nevím, jestli hartan nebo gesslein). Nebo je možnost použít vložnou tašku, ale tam je potřeba, aby šla sportovní sedačka zádama co nejvíc do roviny, čili ne kolíbkový sedačky. Za mě je v tomhle úžasná papiwi luna - má klasickou korbičku a pak kolíbkovou sportovní sedačku, kde se povolením popruhů udělá sporťákokorba. Což teda využíváme právě teď - mimi je schovaný a zároveň vidí ven podstatně líp než z korbičky. Pokud vyjde přesazování z korby do sporťáku na teplé počasí, je to v poho. Horší je to v zimě, pak jsou ty sporťákokorby dost příjemný...

eliskaxox
6. kvě 2017

@luhp hele já si třeba na super obřích korbach nezakladam protože nas malý ve 4m v korbě tak řval ze musel do sportaku. Termín mas v listopadu a pokud s přítelem nemáte oba 2 m tak do března se ti musí mimco vejít do jakékoliv korby. Pak si hlídek aby šel sportak do lehu a 4-5m mincí už klidně může ležet ve sportaku, navíc už kolem tech 20 stupňů mu bude ve sportaku lépe než v hlubokém který fakt funguje jako trouba. Takže řekneme ze se ti líbí Baby Jogger Elitě, velký sportak, velká kola skvělý do terénu a obratný do města, koukni na YouTube na videa o něm, zda se ti líbí vychytavky. Pak koukni na fcb jestli je nejaka skupinka o te značce a přihlásil se tam. Tam většinou holky poradí co a jak. Koupis tam použity sportak v top stavu za 9tis místo 13 za nový a to same s korbickou použita v top stavu za 2500 místo 4500 a pak si jen sezenes autosedacku dle tvého výběru. A mas luxusní kombinaci za 11500. Tohle platí u většiny renomovaných značek. Korbicky a utosedacky se dají různě kombinovat. Já mám třeba Concord Wanderer, novy sportak je za 12tis a korbicka a autosedacku v top stavu sezenes do 4 tis. Mas luxusní kombinaci a místo 24tis za novy dáš 16tis za použity ale nikdo to nepozná. Jak říkám každý kočár si proklepni na YouTube, zda ti nevadí dělat 10 kroku při skládání, zda ti nevadí nějaké nasazování adaptérů apod.
Co se týče korbicky rozměr od 70 cm a šířka od 32 cm je úplně v pohodě, spis si hlídek hloubku cokoliv pod 20 cm se mi zda málo

luhp
6. kvě 2017

@eliskaxox Super, děkuji moc. Ještě jsem tady na bazaru našla JANE MUUM, ale nevím, jestli zase nejsem mimo mísu.

eliskaxox
6. kvě 2017

@luhp Jane Muum je super, skladby lehoucky. Jdou na něj všechny korbicky Jane a Concord od roku 2008. Skupinka na fcb je Kočárky Jane- nákup,prodej... Ale nemá žádné odpružení a na umělá kolečka. Takže je spis do rovné chodníky apod. Nebo pro starší děti, kterým už nějaké to natrasani nevadí :D záleží kde plánuje té jezdit 🙂

rousse
6. kvě 2017

@luhp od Kunertu bych zdrhala kilometrovým obloukem - kamarádka měla a těžší a šílenější kočár jsem neviděla. Po měsíci kočáru začalo pískat kolečko a procházky s ním byly opravdu zážitkem pro ORL lékaře. Zabral celý kufr kombíku, těžký jako kráva hrůza děs.

Za mě osobně bych se držela dál od kočárků z Polska - měli jsme 3-kombinaci x-lander za nehorazné prachy a kolečka hrkaly a vrzaly jako prase po první jízdě. Konstrukce rozvrzaná po měsíci naprosto příšerně, sporťák těžký, nevlezl se do kufru....grrr....děs běs. Šel k jiným majitelům. Koupila jsem zvlášť sporťák BabyJogger z bazárku po jednom děcku a už rok a půl v něm vozím tu naši nádheru, terénem, polem, fakt všude a nevrže vůbec nic, lehký, velmi snadno ovladatelný jednou rukou, skládání a cestování jedna radost. Na druhé plánuju koupit jen hluboký NE polský (klidně bazárkový, aby nestál majlant, ale kvalitní), s odpružením a co největší korbou a otočnými předními kolečky (to jsou mé hlavní požadavky, přes které by při 2. výběru nejel vlak) a sporťák nechám. Trojkombinaci už nikdy víc.

luhp
6. kvě 2017

@eliskaxox Bydlíme na vesnici, takže velká zahrada, kousek silnice a pak polní cesty. Takže bych právě chtěla něco, aby to vydrželo, ale právě se bojím koupit "jen" sporťák, protože mi není úplně jasné, jak v tom budu vozit mimiska od malinka.

luhp
6. kvě 2017

@rousse Tak, že bych musela navštěvovat ORL, po tom opravdu netoužím 😀 Děkuji za radu

rousse
6. kvě 2017

@luhp sestřenka má kočár Hartan a mají takovou tu vložnou tašku do sporťáku, takže hlubokou korbu vlastně nemají a jezdí s malým od narození a jezdí s ním i do lesa, na polňačky a je s ním moc spokojená.... i když já osobně bych ten kočár nechtěla - má hodně dlouhou rukojeť = dlouhá páka a těžké manévrování s ním oproti našemu kočáru. Ono celkově - když jsem vybírala kočár a neměla jsem děcko, tak jsem si neuvědomila, že by mě měl zajímat víc než hluboká korba sporťák. V korbě je ten prcek prvního půl roku, kdo má prostornou korbu, možná i dýl. Ale se sporťákem se jezdí daleko dýl, prcek už i něco váží, takže už se fakt proveze, když malé začne chodit, tak už je to kočár v 1. ruce a ve druhé děcko, takže aby se fakt dobře dal ovládat.... Řešila jsem tehdy jen korbu (ta stejně byla naší "malé" malá ve 3. měsících), ale u sporťáku jsem jen řešila, aby šel otáčet po a proti směru jízdy - víc mě nenapadlo řešit a teď zpětně vidím, jaká to byla chyba😀

nikuu
6. kvě 2017

My máme tento, akorát kolekci 2016 a jsem spokojená strašně moc. Ovladatelný, super do města i do terénu, jezdím s ním autem, vlakem, MHD. Po horách, lesích, poli i v nakupaku a zvládá všechno. Korbička prostorná, sporťák super. Ale těch kočárku je tolik, že vybrat je umění 😀
https://www.detskyraj.cz/kocarky-a-doplnky/baby...

luhp
6. kvě 2017

@nikuu Super, děkuji moc. Právě, těch kočárků je tolik...

nikuu
6. kvě 2017

@luhp koukala jsem ještě zpětne na diskuzi, tak posílám víc info:
Za tu cenu je to za mě vážně parádní kočár. A i přiložena zimní výbava je super. Holčička se nám narodila v listopadu, stále jezdí v korbičce a má tam místa dost a to není žádný drobek. Sportak už jsem taky vyzkoušela, ale v korbičce je zatím spokojená a to i proto, že má polohovací zádíčka i ta korbička, takže jsem jí to trochu zvedla, aby viděla lépe ven, když už je teď víc zvědavá.
V zimě jsme s ním jezdili po horách, byli bruslit na rybniku, denně s ním jezdím po nerovném terénu. Vše v pohodě. Na zimu úplně úžasný v tom, že bouda se dá překrýt přes kočár a mimco je chráněné, když je hezky, cloní proti sluníčku. Tato super bouda je pak i u sportaku, takže mimco je chráněné i v něm. Kočár jsem vybírala podle recenzí na netu. Myslím, že většina maminek je spokojená se svým kočárkem, takže hodně záleží na osobní zkušenosti a očekávání. Ale za mě opravdu tady poměr cena kvalita super. Ve variantě husky mají spoustu barevných kombinací a je vhodný pro zimní děti. Více elegantní je pak verze dotty. Jo a ještě mi vyhovuje košík, který je zavřený na zip - super věc když prší, projíždím blátem nebo se práší.
Tak snad jsem trochu pomohla.

luhp
6. kvě 2017

@nikuu 👍

eliskaxox
6. kvě 2017

@nikuu
@luhp akorát ze to je opět ten typ kočárku tak do roka a pul. Pak zjistíte nebo vám spis dojde trpělivost se sportakem. Věřte mi ještě nikdy jsem neviděla vyfocene 2,5-3 létě dítě ve sportaku od polské trojkombinace.
Co se týče terénních kočárků - Baby jogger Elit, přidejte se do skupinky Baby jogger Czech a tam se presvedcite ze je to jeden z nejlepších kočárků do terénu. Já mam Concord Wanderer, z druhé ruky už kolem 9tis za trojkombinace,pozor jen se vyhnout roku 2014. Jak už tady bylo psané tak Hartany jsou taky super terenaci. Všechny tyto kočárky maji i prostorné sportaky. Možná ten Hartan je trochu neohrabaný ale porad to bude lepší než kde jaký dorjan. Pak ještě z diskuzí znám kvalitní TFK, Jane Croswalk, Britax to.

nikuu
6. kvě 2017

@eliskaxox
No já si teda ani nemyslím, že by měla ještě zájem ve třech letech jezdit v kočáru. Na diskuzích, které jsem před koupí přečetla, psaly holky, že s tím problém není.
Jinak co se týká ovládání, tak jak s korbou tak i se sportakem to lze jednou rukou. A po zaaretovani koleček jsme s ním projeli i v závějích sněhu, po kořenech atd..
Jo asi existují i lepší kočárky. Jen jsem napsala svoji zkušenost s tímto kočárkem. A s autosedačkou maxi cosi to pro mě byla top volba.

luhp
6. kvě 2017

@eliskaxox Musím je ještě všechny zkouknout. Jediné, co mi ale vadí, že právě ten Jane crosswalk je trojkolka, což já bych raději čtyřkolku. Jinak koukám po bazarových, protože na nový opravdu peníze nemám

luhp
6. kvě 2017

@eliskaxox Pardon Jane neni, ale Baby jogger je

rousse
6. kvě 2017

@luhp já taky za žádnou cenu nechtěla 3 kolku - pak jsem po přesedlání na sporťák té super 4kolky polské 3kombinace vyzkoušela u kámošky BabyJogger a myslela jsem, že se picnu - ten rozdíl v ovládání, to skládání, skladnost....a nakonec je z 3kolky City elite kočár, na který nedám dopustit😀 jinak už projel letošní tuny sněhu, projel i pláž (ano, cestovali jsme s ním i letadlem bez problému - nemuseli jsme řešit nějaký golfky) a projel fakt i les a polňačky tady v českých luzích a hájích. A odpadá investice do golfek - s tímhle kočárem by snad ani nikoho nenapadlo golfáč kupovat🙂

luhp
6. kvě 2017

@rousse Aha a není to vratké?

rousse
6. kvě 2017

@luhp no je to jiný styl jízdy než se 4kolama, to jo, ale vratký ten kočár určitě není - musela byste vyzkoušet.... i když na prodejně jsem z xlanderu byla taky nadšená a v reálu mé nadšení postupně velmi rychle opadalo.... jinak ještě pro srovnání - jezdila jsem se sedanem (seat Cordoba) a do kufru jsem ten sporťák xlanderu složený do lehu i s podvozkem nedostala, takže jsem ho musela vozit na zadním sedadle..... s BJ jsme jeli na víkend do Vídně 3 dospělí, naše malá i kočár v malém opelu Corse a kočár se vlezl do kufru auta i s taškama všech cestujících naprosto s přehledem.....

Strana
z9