Mise 2017: výběr kočárku 😉
Hezké ráno, rada bych se v záplavě diskuzi na podobné téma informovala na vaše tipy a názory, protože se nemůžeme rozhodnout;)
Holcicka se narodí na začátku zari, takze ideální variantou by byla trochu větší hluboka korba, ale protože mame problematické bydlení, kde kočárek budu muset svazet po velmi prikrych schodech do sklepa, ocenila bych aby nevážil 16 kilo bez zátěže;)
Když bude navíc dobre skladny - je to bonus!;)
Bydlíme v Praze, ale milujeme Krkonoše a rádi bychom tam ještě na podzim (treba i na odpoledne;) parkrat vyrazili - takze trochu bytelnejsi kolečka jsou skoro nutnost.
S manželem jsme oba poměrně menšího vzrůstu, takze polohovatelné madlo (ideálně ne jenom nahoru a dolu) bych ocenila.
Hodně požadavku? Ja vim;)
Jenže je to naše první dítě a rada bych byla v situaci, kdy nemusím hned po porodu řešit výměnu kočárku.
Zatím mi nejvíc vyhovoval Mutsy Evo city nomad (až na kolečka!;) a poměrně malou korbu a Bugaboo buffalo - tady zase trochu řešíme cenu a řešení sportovní sedačky, která se mi zda trochu ehm...fórová;)
Jaký kočárek ( při podobných parametrech, vyhovoval vám?)
Budu moc rada za vaše cenné názory i podněty;)
Děkujeme
@nikuu tak můj 3 lety se velmi rad sveze, navíc jezdime na procházky do 6 km vzdáleného města a to by fakt neušel. V zimě když jsem potřebovala na rychlost do krámu a jemu byly 2r a 9m tak jsem ho taky soupla do kočárku. Do krámu to máme prez 1 km a to by s nim bylo na hodinu. A proto jsem rada ze se mi i v zimním kompletu a s dekou okolo těla v pohodě vejde.
@eliskaxox true story - je to i pro velký děti, prostorný - kamarádčin starší (4 letý), když vytuhl v autě a nechtěla ho budit, tak ho naložila do jejich BJ GT mini a frčelo se a kluk se bez problému vyspal.... a najíždění na vysoký obrubník - s tím jsem zezačátku bojovala, pak jezdila po zadních a pak jsem přišla na to, jak kočár chytit a jezdím normálně popředu a bez problému....
Holky, já si snad budu muset nějakýho toho přebarevnýho poláka na zkoušku koupit, bych viděla, jestli je to fakt tak děsivý 😀 Jinak jako můj synátor se taky ještě ve třech letech vozil...Ale pravda je, že jsem toho s trojkombinačním sporťákem moc nenajezdila, protože je to prostě děsně těžký pak už, jak to dítě povyroste. Takže bylo Valco Snap a jemu podobné, klasické golfky jsem hned zavrhla, s těma se nedá jednou rukou.
Tak teď už jen zjistit, jestli se to v Liberci vůbec prodává a hlavně, jestli tady v našich končinách seženu bazarový případně. Díky moc za rady 👏
@lenaback ty jo fakt tak to me sedí spis na kolekci 2014 tam jsem viděla nejvíc zlomených konstrukcí. Já mám teda zkušenost ze prostě všechny kočárky maji nějakou slabinu. Britaxy vrzou snad po 2 jízdách a do 3 měsíců jsou vysisovany, Concordum se lamala konstrukce a do ted se občas objeví "páteční" kočárek na kterém je vše špatně, Baby jogger maji problémy s podlozkama na předních kolech a některym dost kmitají a praská jim pěna na madle. I slavné bugaboo ma dost problémy se sisovanim potahů, což je problém třeba u limitek protože když se vyprodaji tak můžete zapomenout na novou strisku ve stejném designu. Pro me ale vždy jde o užitné vlastnosti,můj Wanderer byl také jednou na reklamaci, ale po tom co jsme spolu zažily a čím projel ho stále řadim mezi top kočárky. Během tech 3 týdnů co byl pryč jsem jezdila s britaxem b motion- údajně taky terénní a prostorný kočárek a navíc lehký a skladnejsi. No já se modlila at už se mi můj dedousek Wanderer vrátí 🙂
Navíc u těchto terénních kočárků je podle me důležitý i servis doma. Prostě jednou za 2m vzít vodu, všechny části pořádně prolit at se vyplaví písek a bahno a pak promazat, popřípadě vzít imbus a dotáhnout některé šroubky. Je to jakoby jste jezdily terénem na kole nebo autem a nikdy to nemyli. Taky by vám asi dlouho nevydrželo. Něco jiného je když někdo jezdí jen po chodnících.
Ahoj holky je tu celkem dost prispevku a necetla jsem se vsechny, tak se omlouvam jestli muj dotaz bude vadit. Jsem nyni ve 12tt a pokukuju po kocarcich, problem je ze se v tom vubec nevyznam, muzete mi doporucit nejakou dobrou znacku? Cenove do tech 15 tis zhruba? Chtela bych, aby mel dole prostor na mensi nakup, pak klasicke prislusenstvi,prebalovaci tasku a hlavne, aby byl lehky a dalo se s nim v pohode jet 😊 casto budeme cestovat mhd ale i autem a posledni pozadavek: dvojkombinace. Moc predem dekuji 🌸
@kathlinkata my jdeme do moon nuova ;)
@mku jdu na to kouknout😀
@kathlinkata navštivte několik obchodů a vyzkoušejte. My jsme skončili u Easywalker Qtro. Vzhledem k lehkosti (pouze 11kg) normálně mívají kočárky okolo 16kg, což při částém skládání je znát. Navíc je skvěle ovladatelný a bytelný, vydrží město i těžký terén. Cena je ale vyšší, takže jsme šli do kočárku po jednom prckovi.
🙂
@kathlinkata
https://www.detskyraj.cz/kocarky-a-doplnky/baby...
A všechny ostatní varianty (husky, lupo)tohoto kočárku i starší typy.
Já jsem s ním moc spokojená. Neni úplně nejlehci, ale dávám ho do auta víceméně denně a je to v pohode. Ovladatelný je bez problémů jednou rukou. Je to dvojkombinace a dá se sehnat za zvýhodněnou cenu i s autosedačkou maxi cosi.
A ještě koukám, že cekas listopadové miminko, jako máme my. Tak to doporučuji verzi husky 😉
Tak nevím ale baby design Husky ma 15,5 kg což je dost na cestování MHD a autem.
@kathlinkata já doporučují Concord Neo, bazarovy se da sehnat za krásný peníze a je to nejlépe ovladatelný kočárek do mesta, který je zároveň skvěle odpruzeny i na cesty v parku a po trávě. Váha je někde kolem 11,5 kg.
@kathlinkata jo a Moon nuova ma 14 kg je taky dost. Věřte mi skládala jsem kočárek do auta i 4x týdně a tech 14 kg vám da zabrat
@nikuu moc dekuji zitra si dam dalsi vyjledavaci kolo na kocarky dnes uz jsem z toho ko 😀
@kathlinkata Mutsy Igo,klidne bazarovy.Splnuje tve pozadavky.
Mám tyhle mise za sebou 🙂 nejvíc jsem se kočárky "vyřádila"u syna(tomu už je 7) a u poslední dcery jsem byla už poučená a vcelku "střídmá"🙂 každopádně mi rukama prošlo lecos. Teď plánujeme ještě "posledníčka" na stará kolena a tak nějak už v tomhle směru mám úplně jasno. Protože bydlíme taky v Praze(centrum-takže kostky, rozbité chodníky, obrubníky...však to znáte 🙂 k tomu v domě bez výtahu a víkendy co to jde trávíme zase v lesích na chaloupce) vím že budu na každý pád volit kočárek který zvládne terén, není těžký(budu ho muset každý den tahat po schodech) bude mít prostornou korbu, snadné skládání/rozkládání....a vyšel mi z toho Bugaboo cameleon 3. Měla jsem na syna a na dceru 1 a i ten byl prima. Tentokrát půjdu do nového.Sice taky 30 000,-(jako třeba u easywalkeru) ale kvalita, záruka 3roky na konstrukci, záruční servis v Praze( u mne dokonce přímo za rohem) a výše uvedené požadavky ze kterých slevovat nebudu.A je mi celkem jedno, že si někdo myslí, že je to snobárna a jezdí jen po nákupákách. Není to pravda. Už i ta první generace byla skvělá a projela jsem vším. Trochu jsem váhala mezi Buffalem kvůli korbě která je o něco výš, ale Buff je těžší, toho bych do těch schodů tahat nechtěla. Takže za mně určitě Cam. A druhá generace se ve full variantě dá na bazarech sehnat za 15tis 🙂
Nečetla jsem celou diskuzi, tak nevím, jestli už to tady nebylo. My máme Inglesinu, podvozek Ergo bike. Korbicku starší, dnes se už nevyrábí. Ale výhodou Inglesiny je to, že se korbicky a podvozky dají kombinovat, takže můžete od nich vybrat jiný "systém" a dokombinovat to. Podvozek Ergo bike si nemůžu vynachválit. Bydlíme ve městě, výtah nám stojí v mezipatre, takže kočár vždy tahám po schodech, rodiče bydlí na vesnici a my často vyrážíme na hory a podvozek vše skvěle zvládá. Výhodou je, že má přední a zadní kola za sebou, takže dělá jen dvě stopy. A lehce se ovládá jen jednou rukou i přes to, že přední kola jsou pevná, nearetacni.
Ahoj já také dlouho vybírala a kočárky pár jich i vyzkoušela a nakonec našla ten Top pro mě . Věděla jsem že potřebuju veliký , dobře ovladatelný do města i do terénu a co pro mě bylo hodně důležité ruční brzda bez ní jsem už kočár nechtěla .... Vybrala jsem nakonec Peg perego GT3 je to ale tank mezi kočárky , projede všude má spousty vychytávek i korba je veliká ,velký košík, organizér na kočárku ,aretace kol je z boku a nemusíš se hrabat na kolech a špinit ruce,zabudované úchyty na pití ,sporťák jde do lehu a i do sedu kdy dítě opravdu může sedět a neleží ,rukojeť je polohovací , má na sobě skejtik ,a tři druhy odpružení . A na couracky po krámech mám Nunu ta je zase skvělé skladná a lehoučká.
A co říkáte na Silver Cross Wayfarer, v dtestu měl skvělá hodnocení a moc se mi líbí... Máte s ním některá osobní zkušenost?
Ja z mych kocaru co nam prosly rukama mam 3 favoriy.
1) Cam Cortina: velka korba i sportak,skladny, lehce ovladatelny, sportak po i proti smeru...
2) Coletto Giovanni: lehoucky, prostorny, velka hluboka strecha u sportaku, sportak po i proti smeru, dobre ovladatelny
3) Quinny Speedi: meli jsme jako sportak, prostorny, dobre ovladatelny, brdza, projel kde co. Nevyhoda nejde otocit proti smeru
Ahoj holky, sleduji tuhle diskuzi a chtěla bych se zeptat co si myslíte o kočásku JANÉ CROSSWALK, měla některá z Vás tento kočárek ??
@lenaback my měli podobné požadavky a vyhrál Bumbleride
https://www.bumbleride.com/strollers/all-produc...

@luhp to je prave hrozny mýtus o kvalitních trojkolkach. Zaprvé projedou lépe terénem protože většinou maji 3velka kola, zadruhé dělají jen 3 stopy a ne 4, takže zase se min nadres a za 3. třeba me Rousse opraví ale BJ Elitě je dělány do 30 kg takže ta konstrukce musí byt pevná 🙂 největší nezvykem bývá u najizdeni na obrubník ale ty nejsi zkažená 4kolkou takže je to otázka 3dnu než se naucis. Mela jsem 3 trojkolky v ruce a všechny byli stabilní. Malý mi převrátil jen baby jogger city Lite a to protože byl postaveny pod uhlem-jakoby z kopce, jsou to jen 7kg golfky a malý mel 12 kg a jak do nich nalézal tak se prevrhly ale za normálního provozu je to úplně v pohodě.