Mise 2017: výběr kočárku 😉
Hezké ráno, rada bych se v záplavě diskuzi na podobné téma informovala na vaše tipy a názory, protože se nemůžeme rozhodnout;)
Holcicka se narodí na začátku zari, takze ideální variantou by byla trochu větší hluboka korba, ale protože mame problematické bydlení, kde kočárek budu muset svazet po velmi prikrych schodech do sklepa, ocenila bych aby nevážil 16 kilo bez zátěže;)
Když bude navíc dobre skladny - je to bonus!;)
Bydlíme v Praze, ale milujeme Krkonoše a rádi bychom tam ještě na podzim (treba i na odpoledne;) parkrat vyrazili - takze trochu bytelnejsi kolečka jsou skoro nutnost.
S manželem jsme oba poměrně menšího vzrůstu, takze polohovatelné madlo (ideálně ne jenom nahoru a dolu) bych ocenila.
Hodně požadavku? Ja vim;)
Jenže je to naše první dítě a rada bych byla v situaci, kdy nemusím hned po porodu řešit výměnu kočárku.
Zatím mi nejvíc vyhovoval Mutsy Evo city nomad (až na kolečka!;) a poměrně malou korbu a Bugaboo buffalo - tady zase trochu řešíme cenu a řešení sportovní sedačky, která se mi zda trochu ehm...fórová;)
Jaký kočárek ( při podobných parametrech, vyhovoval vám?)
Budu moc rada za vaše cenné názory i podněty;)
Děkujeme
@tortojs no nevim no, kazdemu vyhovuje neco jineho a treba uz to ma EW jinak. Ale pri kazdem zavrteni davat 4 zipy sem tam, drzet si salu, aby se tam nechytla, prat se s plastenkou...a nevim jak s polohovanim nozicek, kamaradky kocar to nemel a taky ji to dost stvalo. Takze za tu cenu si nadavala, ze mohla mit mnohem lepsi kocar...
@tortojs hned po tvém prvním příspěvku sem se musela usmát 🙂 Také jsme byli ve specializované prodejně v Kolíně a byl nám doporučen Easy walker...byli jsme unešeni z přednášky pana majitele Calty mladšího...odjížděli se smíšenými pocity, že neexistuje lepší kočár a že do něj asi půjdeme (i když designově i cenově mi moc nesedí)...Posléze jsme zjistili, že jsou hlavními odběrateli tohoto kočáru, a proto ať máš jakýkoliv požadavek, doporučí ti tento. A to mi vadí...Na moji výtku, že se mi nelíbí design mi řekl, že jsem v pubertě (nemyslel věkově :D , ale jakože první dítě - nezkušená). To samé s autosedačkami - jejich Cybex, který naprosto nesmyslně upřednostňují před špičkami na trhu...nepřijde mi to profesionální...
Takže jen "varování"...jděte do Kolína s aspoň trochu jasnou představou a povědomím co a jak....když mi pan Calta a jeho prodavačka řekli, že D-test u sedačky maxi cosi sice "jako dobrý" , ale cybex je cybex (d-test - totalni propadak), tak pardon...
@denca89 presne - kamaradka to mela taky tak. Easywalker a cybex 🙂 a dalsi kamoska chtela jit do EW, i kdyz se ji nevesel do vytahu. Po navsteve Kolina byla ochotna kocar do vytahu skladat, mimco prendavat a nosit do schodu!!! Nastesti jsme ji to rozmluvily a tedka nam dekuje, kdyz vidi tu kazdodenni realitu s mimcem 🙂
@denca89 tak já tam s určitou představou jela. Navíc jsme jich tam opravdu vyzkoušeli víc a manželovi na vozíku nejvíc vyhovoval právě EW. Výškou korby, skladností. A vozila jsem v něm už kamarádky děti a přišel mi opravdu v pohodě. 🙂 uvidíme jaká bude každodenní realita u nás, ale to že ba dvojčata jiný než EW neuvidíte je také o něčem vypovídající 🙂
@tortojs já nepochybuji o tom, že to je dobrý kočár, to vůbec ne...ale vadil mi styl přesvědčování až nátlaku, který pan Calta s celou famílií vytvářel...Protože jiné kočáry v podstatě smetl ze stolu dost nevybíravým způsobem...Odjížděli jsme s pocitem, že to je frajer, protože si vlastně zkazil kšeft (chtěli jsme koupit u nich rovnou kočár a odjet)...takže jsme si říkali "Ty brďo to je fakt super prodejce, to se dneska jen tak nevidí, že fakt řekne Ne, tento kočár nestojí za nic a zkazí si tím kšeft...". Objednali jsme v Kolíně mnoho věcí pro které jsme si potom jeli a zaslechli jsme pana Caltu staršího, který naučenými frázemi opět hanil ostatní kočárky (byť podle recenzí, názorů maminek a d-testů k tomu nebyl důvod)...Budoucí rodiče zmatení jak lesní včely, vše mu odkývali a s otevřenou tlamou odcházeli - stejně jako my 😀 Jsem třeba rozhodnutá , že sporťák pro větší dítě na tury po lese si vyberu od nich EW - z bazaru. Jinak pro nás nebyly jeho argumenty přesvědčující. Ukazoval nám fotky jejich "krásně" růžového kočáru EW v lese, jak kácel stromy 🙂 No, to my nevyužijeme 🙂
Myslím, že je správné napsat zkušenost s tímto obchodem 🙂
@denca89 jj taky jsem k jeho výkladu měla výhrady. Hlavně v tom že tvrdil že EW má největší korbu na trhu a není tomu tak. Každopádně byli jsme se podívat ještě v Dětském domě na Praze 4, ale tam mě kočárky zklamali úplně. Design vyloženě "pražský" :D teda takový jen do města, a obchodních center, ale v lese by se polámal, navíc všechny mrňavé, jak sporťáky tak korby. A do poláka ačkoliv si je spousta lidí chválí bych taky jít nechtěla. Nakonec my jim tam žádný kšeft neudělali, koupili jsme bazarový.
@tortojs Na Prahu 4 jsme nakonec nezavítali 🙂 Mě naštvalo, že jsme mu řekli o který kočár máme zájem, ihned ho ohodnotil za 3-4 (jako ve škole)...řekl, že se nedá skládat tak a tak, že je na kulový...a pak jsme byli v Malvíku a najednou všechno šlo 🙂 To mi vadí :-/
A pak když si jedeme pro sedačku maxi cosi, tak řeknou, že daj slevu, že už tyhle špatné sedačky objednávat nebudou, že je ZŘEJMĚ NEUMÍ PRODÁVAT a že si lidi neuvědomují, že výborný crash test není všechno 🙂 pro mě úsměvné - děkuji, o takové rady nestojím
Maminky můžete nějaká doporučit dobrý kočárek?
My máme doma tento: https://www.babyplace.cz/hluboka-korba-sportovn... jsme moc spokojeni a hlavně náš malý 🙂
Nám se zatím nejvíce líbí TFK joggster adventure. Nemá s ním některá zkušenosti?
My máme joolz day a už se na nej těším 🙂
@8karolina4 zavidiiiim😍
ja jsem zvedava, co vybereme my... manzel ma predstavu, ze max 15 tis a divi se, proc nad tim porad tak koumam. Jeste nevi, ze je to tezsi, nez vybirat auto 😝
@cadeau12 no těžký to je. My meli hodně podmínek 🙂 takže to splňovalo málo co 🙂))
@fafetka kolem nas ma vetsina maminek bgb ,jak nove tak z bazaru starsi kousky.Cameleon si poradi jak s mestem tak s polni cestou.Pro nekoho jak pises snobarna ale kdo ho ma vi ze se plati za kvalitu,snadnou manipulaci a hlavne ta lehkost je pro nas k nezaplaceni.Nemuzu se dockat az s nim vyjedu 😍
Ahoj Koria a Lenaback, mrkněte na eshop www.babyplace.cz
Tak nám byl doporučen Junama impulse. Mám v okolí lidi, pro které opravdu není problém koupit drahý kočárek, ale šli právě do tohoto a jsou nadmíru spokojený. I cena odpovídá. Asi poznamenáte, že je to opět polák, ale zkušenosti z našeho Liberce jsou velmi uspokojivé.
Ahoj. Taky už pomalu pokukujeme po kočárcích. Bydlíme na menším městě v domečku. Do schodů tahat nebudu, jen občas autem. Chtěli by jsme aby byl v pohodě i v terénu a byl i docela houpací, ale zase chceme přední otočná kolečka. A rozhodně čtyřkolku, cenově do 15tis. Zatím nám hodně padly do oka kočárky značky Jedo, máte zkušenosti? http://www.sambaby.com/1985-kombinace/85693-jed...
@luhp dost lidi si ho chválí ale Ja úplně nesnáším ty kulatý umělo hmotný korby. Vím ze je to nějaký hit posledních let ale pro me by nepřišel v úvahu ;)
Cybex priam 😊
@vodnarka2013 ten byl můj druhy favorit
@eliskaxox tak ono stejne ve dvou letech koupíš nový který bude víc pohodlný. Tak to mam Ja u joolze ...
Joolz je velice příjemná záležitost, i možnost dokoupení terénních kol, letního sedátka a velké nákupní sítě je fajn. Ale upřímně, ať už člověk jako kombinaci koupí cokoli, stejně bude potřeba ještě lehký sporťáček nebo golfky.
@sabreen Měla jsem Mutsy Transporter a žádný druhý sporťák ani golfky nebyly potřeba. Syn se vozil moc rád a dlouho.😉 Asi do čtyř let.

Doporucuji kocarek baby jogger elite ja osobne mam summit x3 ale celkove ta znacka je super.hednou rukou slozite do terenu super v klidu sjede schody.vsak mrknete na tu znacku sice neni s tech levnejsi ale stoji.za to