Mise 2017: výběr kočárku 😉
Hezké ráno, rada bych se v záplavě diskuzi na podobné téma informovala na vaše tipy a názory, protože se nemůžeme rozhodnout;)
Holcicka se narodí na začátku zari, takze ideální variantou by byla trochu větší hluboka korba, ale protože mame problematické bydlení, kde kočárek budu muset svazet po velmi prikrych schodech do sklepa, ocenila bych aby nevážil 16 kilo bez zátěže;)
Když bude navíc dobre skladny - je to bonus!;)
Bydlíme v Praze, ale milujeme Krkonoše a rádi bychom tam ještě na podzim (treba i na odpoledne;) parkrat vyrazili - takze trochu bytelnejsi kolečka jsou skoro nutnost.
S manželem jsme oba poměrně menšího vzrůstu, takze polohovatelné madlo (ideálně ne jenom nahoru a dolu) bych ocenila.
Hodně požadavku? Ja vim;)
Jenže je to naše první dítě a rada bych byla v situaci, kdy nemusím hned po porodu řešit výměnu kočárku.
Zatím mi nejvíc vyhovoval Mutsy Evo city nomad (až na kolečka!;) a poměrně malou korbu a Bugaboo buffalo - tady zase trochu řešíme cenu a řešení sportovní sedačky, která se mi zda trochu ehm...fórová;)
Jaký kočárek ( při podobných parametrech, vyhovoval vám?)
Budu moc rada za vaše cenné názory i podněty;)
Děkujeme
@8karolina4 u nás vyhrál na plné čáře 😊
@kubinkov Tak to jste asi jedna z mála šťastných, které si vystačí opravdu jen s jedním kočárem 🙂 Zrovna Mutsy Transporter mám taky, ale na ty podmínky, ve kterých se pohybuju, je prostě i on pořád moc velkej a těžkej a navíc mě ten kočár moc nesedí, ale zase ho úplně miluje naše babička. A je fakt, že náš prcek se taky vozil rád a dlouho a místa tam měl pořád dost.
Máte někdo zkušenosti s Kinderkraft Moov? Nedávno jsem tento kočárek zahlídla, ale ne a ne k němu něco najít, jen video na youtube...
A co takový Babystyle Oyster Zero? Cenově to splňuje, nemá akorát polohovatelnou ručku a terén prý taky přežije. Já do něj jdu a už se moc těším!
@mandella Mě by asi trochu vadilo, že je sporťák jen po směru jízdy. Ale hlavně pak to, že při rychlejší chůzi zakopávám o zadní nápravu. Měřím cca 180 cm a jsem zvyklá chodit docela rychle, proto jsem i při zkoušce na veletrhu nasadila své obvyklé tempo a párkrát se dost nakopla. Zejména v létě v otevřených botách to může být dost blbý ☹
jaky mate nazor na toto? Baby Design Lupo Comfort 2016
mate nekdo?
@kacasa už jsme to rady probíraly. Hluboká super, sportak na nic- s tím se jezdí ale nejdéle. Skládání sportaku na dva díly v kombinaci s ročním rvoucim dítětem v autě, je prakticky na zblazneni. Autosedacky které se k tomu dávají podle me nejsou extra bezpečné. No a já porad čekám na fotku 2 letého a staršího dítěte ve sportaku- já vim ze se tam totiž nevejde,ale zatím se všichni vymlouvaji ze jim děti už chodí a ze i v zimě jezdí s golfkami apod.
@sabreen musím říct ze vypadá zajímavě, možná bych mela malinko strach ze se bude dost houpat korbicka. Ma to podobný systém uchycení jako concord , ten ma ale u korbicek takové pásky na uchycení ke konstrukci aby se nehoupala. Kola nevypadaji nějak extra odpružená. Sportak vidím tak do 2 let a to celkem ujde. Jen teda nevím kde ho chceš koupit 🙂
@eliskaxox No, teoreticky by totiž měl splňovat všechny moje požadavky. Hlavně potřebuju, aby měl odpružený přední kola, u zadních stačí nafukovačky, do schodů je to lepší, když nejsou zadní nijak zvlášť odpružený. Zadní kola jsou dost velký na to, aby se s nima dalo vydrápat do tramvaje i tam, kde není ostrůvek. Sporťák jde dát oběma směrama a polohuje se páčkou, ne popruhem. Sporťák kolíbka a dá se z ní udělat korba. Bouda celkem velká, koš taky. Čili teoreticky přesně to, co tak nějak furt hledám. Otázka je, jak se s ním bude jezdit...Sporťák u mě nutně nemusí vydržet tříleťáka, na velký dítě mám v plánu pořídit něco lehoučkýho skladňoučkýho typu Recaro Easylife nebo tak. A mám ještě Mamas and Papas Armadillo...taky nevím, kde ho koupit, ale zatím stejně nemám chechtáky 😀
@eliskaxox Teď mám totiž Papiwi Luna 2013 a ta je děsivě tvrdá, není odpružená vůbec. Chtěla bych verzi 2015, jenže ta se asi nedá sehnat, minimálně u nás ne. Takže hledám něco jinýho, jí podobnýho, ale trošku odpruženýho. Pač celkem často jezdíme k babi a tam jsou dost kočičí hlavy a rozbitý chodníky a tam se teda Lunička nehodí ani dost málo ☹
My dnes koupily tenhle 🙂 TAKO Ballila Acoustic
@vodnarka2013 ten Cybex priam se mi moc líbí.. nemáte ho někdo?
@sabreen koukni na Concord Neo, z bazarku sezenes za super peníze a je to asi jediný odpruzeny městský kočárek co znám. Jinak na kočičích hlavách hopsa všechno snad kromě takové te 4 kolové klasiky, tam si bohužel nepomuzes s ničím.
@chipsicek ten mela kamarádka, doufám ze jste připravení ze ho porad budete muset leštit, jinak se po par měsících s tou lesklou konstrukcí můžete rozloučit. Jinak me se na miminka tyhle kočárky líbí ale na vesnici bych ho nechtěla. Když vim kolikrát týdně bych musela tu 15kg konstrukci tahat do auta a z auta, tak to by me, která jsem byla po CS zabilo :D
@kacasa nejdřív si projdu cesty kudy planujes chodit s malým na procházky. U toho si představ ze si celou noc nespala, doma mas hromadu nádobí a prádla- ne opravdu se ti nebude chtít tahat 13kg kočár a 6kg mimi po lesní cestě 5km od vesnice. Pak podle toho vyber sportak a zjistí zda jde dokoupit korba. Jsi z vesnice a budeš do obchodů, k doktorce a za kamaradkama jezdit do města? Tak koukej at ma kočárek max 13kg. Jsi z města a mate výtah? Tak te váha nezajímá a spis po přemýšlej nad tím jaké mate chodníky -zamkovka,kostky apod.
Kdy mas termín porodu? Pokud říjen a dal tak se ti mimco vejde do skoro každé korby. Pokud červenec az září tak at ma korba alespoň 75x32cm.
@bijei já ho mam 😊
@eliskaxox Concord Neo máme dávno za sebou...a do teď mě ve skrytu duše mrzí, že jsem ho tenkrát prodala ☹ Ten je opravdu skvěle odpruženej. Lépe odpruženej je možná ještě Silver Cross Surf. No a pak ty polský houpací tanky.
Ahoj holky, mate nekdo zkusenosti se znackou Camarelo? 🙂
Holky, nějaké zkušenosti se značkou Jedo?
Za sebe bych doporučila vybrat kočárek, který vyhovuje mamince, ať stojí kolik chce. Poud si vyberete nevyhovující dost možná budete měnit a utratíte akorát peněz a peněz. Já začala na Britax B motion. ( Říkala jsem si, že nejsem blázen dát za kočárek 30 000 Kč.). Korba se ještě dala, ale jakmile jsme nasadila sporťák kočár letěl z domu kosmickou rychlostí. Neskutečný krám. Tvrdý jako blázen, dítě vytřepané. Pokračovala jsem přes Britax Smile tak ten letěl pro změnu po 24 hodinách. Hned jsem reklamovala děsně vrzal, ale vrátili peníze, takže dobré. POtom jsem si řekla, že si koupím fakt pořádný kočárek peníze vem čert. Takže jsem si koupila z druhé ruky Joolz na vyzkoušení vyhovoval, takže jsem zakoupila nový. Korbu má Joolz super a sporťák má své mouchy. Mě třeba vadilo, že neměl pojistku proti rozložení. Nicméně odpružení a jízdní vlastnosti super. Projel les bez problému, ale na zimu bylo třeba přikoupit kola do terénu. 10 cm sněhu fakt nedal.
Joolz DAy 2 , tak ja je skvělá maximálně. Až na tu čekací dobu na dodání kočárku a a tu Nejlepší kočár co se jízdních vlastností týče, co jsem kdy měla v ruce, je Britax GO big. Není to žádná super desígnová záležitost, ale jízdní vlastnosti úžasné. Krásně houpe, lehce se ovládá, lze dát dítě oběma směry. Zvládne terén, lesy, louky i sníh. Mě se tedy na něm nelíbí 2 věci nemá rukojeť potaženou kůží a ten design není závratný. POkud ale můžu porovnat Joolz day 1,2 a Go Big tak Joolz vyhrává na design, ale na jízdní vlastnosti vyhrává za mě Go Big.

@8karolina4 to jo do auta a na léto jo a co v zimě? Na výlet do přírody