icon

Mise 2017: výběr kočárku 😉

lenaback
30. dub 2017

Hezké ráno, rada bych se v záplavě diskuzi na podobné téma informovala na vaše tipy a názory, protože se nemůžeme rozhodnout;)

Holcicka se narodí na začátku zari, takze ideální variantou by byla trochu větší hluboka korba, ale protože mame problematické bydlení, kde kočárek budu muset svazet po velmi prikrych schodech do sklepa, ocenila bych aby nevážil 16 kilo bez zátěže;)
Když bude navíc dobre skladny - je to bonus!;)
Bydlíme v Praze, ale milujeme Krkonoše a rádi bychom tam ještě na podzim (treba i na odpoledne;) parkrat vyrazili - takze trochu bytelnejsi kolečka jsou skoro nutnost.
S manželem jsme oba poměrně menšího vzrůstu, takze polohovatelné madlo (ideálně ne jenom nahoru a dolu) bych ocenila.

Hodně požadavku? Ja vim;)
Jenže je to naše první dítě a rada bych byla v situaci, kdy nemusím hned po porodu řešit výměnu kočárku.

Zatím mi nejvíc vyhovoval Mutsy Evo city nomad (až na kolečka!;) a poměrně malou korbu a Bugaboo buffalo - tady zase trochu řešíme cenu a řešení sportovní sedačky, která se mi zda trochu ehm...fórová;)

Jaký kočárek ( při podobných parametrech, vyhovoval vám?)
Budu moc rada za vaše cenné názory i podněty;)

Děkujeme

Strana
z9
eliskaxox
13. kvě 2017

@leymea Ale ted v tom vozí už druhé, ložiska si sami vyměnili za nějaké kvalitní. Korbu polohuje rukou a něco tam dává. Jen teda u sportaku už došla k rozhodnutí ze s tímto už nechce jezdit tak si koupila baby jogger city mini

eliskaxox
13. kvě 2017

@reinne já chci právě u druhého bud Joolz 2 nebo bugaboo Buffalo. Ale hrozně se bojím ze po Concord wandererovi budu zklamaná, ten prave taky krásné houpe a projede cokoliv. Takže Joolz 2 vůbec nezvládá sníh?

reinne
13. kvě 2017

@eliskaxox Joolz 2 jsem na sněhu neměla jen 1. Teoreticky má joolz 2 lepší a větší kola, takže by to asi projet měl, ale nesázela bych na to. Ono leto sníh nebyl nebyla šance vyzkoušet🙂. Ale i na Day 2 se dají terénní kola dokoupit. Joolz 1 bez šance co se sněhu týče. Buff mi přijde dost těžký oproti Joolzu.

eliskaxox
13. kvě 2017

@reinne u nas je totiž takový paradox, bydlim na vesnici, kde jsou všude nové chodníky a často jezdit do města, takže ideální by byl nějaký lehký městský kočárek. NJ ale ve městě jsou všude rozbité chodniky,věčně něco rozkopaneho a hlavně všude kostky a tam bych zas potřebovala něco terénního :D

lcn162
13. kvě 2017

@lcn162 Já měla korbu Magnum, ta už se nevyrábí, není z nejhezčích, ale praktická v tom, že je to hluboká a sporťák v jednom. Máme k tomu ještě set Inglesina Zippy pro, korbičky se dají různě kombinovat s podvozky, otáčet pro i proti směru jízdy, autosedačka se dá taktéž nasadit na podvozek bez adaptérů. Podvozek ergo bike je úžasný. Terén mu nedělá problém, dá se ovládat jednou rukou, mírnější zatáčky zvládá bez nadzvednutí předních kol, je krásně houpací, v terénu s dítětem tak nedrncá. Košík uveze opravdu hodně. Skládá se snadno, ale i složený zabere hodně místa - za nás asi jediná nevýhoda. Podvozek opravdu doporučuju. Korbičku si může švagrová vybrat jakou chce, tohle je velká výhoda Inglesiny, že se to dá kombinovat. Hluboká korba zippy je na mě trošku krátká, lepší je podle mě Sofia.

lcn162
13. kvě 2017

@eliskaxox ta předchozí odpověď je pro tebe 🙂

zuza_46
13. kvě 2017

My máme Bugaboo Buffalo a musím říct, že jsem i po 2 letech ježdění nadšená. Jsem malá, ale problém s manipulací nemám (jak tady někdo psal, že drobným se bude špatně ovládat). Kolíbkové sezení mi přijde naopak super, syn je v kočárku krásně rovně, nekácí se ke straně a nesjíždí dolů, jak to někdy vidím, že sesunuté skroucené děti visí za rozkrok, zvlášť když je rodiče dávají do pololehu. Přijde mi, že kočárek má všechno, co má mít pro pohodlí matky i dítěte. A že jsem teda najezdila hrozně moc (kilometrů i terénů), zvlášť první rok jsme jezdili každé spaní, protože malý mi doma nespal.
Jinak já při výběru koukala na váhu, složené rozměry a podobné technikálie, ale to se ukázalo jako úplně nepodstatné (centimetrové rozdíly bych nepoznala a kilo navíc taky ne).
Teď všem radím, aby koukali na to, jestli jde sklopit stříška tak, aby dítěti nesvítilo do očí (a nebo jste pořád nemuseli kolíčkovat odfouknutou plínku ke stříšce), jestli jde dát sporťák po i proti směru jízdy, jestli má kočár rozumný košík, kam dáte nákup vč. balení plínek nebo odrážedlo, jestli jde dát sporťák do sedu (třeba tady zmiňovaný easy walker qtro má sporťák takový, že nejde dát do úplného sedu, takže se syn přitahoval konstrukce a vůbec v něm nechtěl být, protože mu to bylo hrozně nepohodlné). To jsou věci, co budete řešit dennodenně a dokážou otrávit jízdu.

leymea
13. kvě 2017

@eliskaxox ja bych nejradsi koupila jen nejakej kocarek s korbickou a pak koupila valco snap, misto dvoukombinace. Ale problem je kocar jen s hlubokou korbou 😀

sabreen
13. kvě 2017

@leymea To jo. Si někdy tak říkám, že by úplně stačilo, kdyby ty poláci dělali jen korbu a třeba i autosedačku. A sporťáky by si mohli odpustit, pač ty stejně moc neumí a většina maminek si tak stejně koupí něco typu Valco Snap 😀

leymea
13. kvě 2017

@sabreen presne 🙂 ale treba autosedacku polskou nechci 🙂

reinne
13. kvě 2017

@eliskaxox Tak kostky zvládny Buff Joolz day i Go big. Spíš si to chce všechny kočárky vyzkoušet rozložit a složit, zkusit si je naskládat do auta. Neb například Stokke trailz zabere hoodně místa v autě. Ale s Joolzem ani GOčkem žádný problém na kostkách a ani v MHD. Ono každěmu sedí něco jiného. Joolz day 1 nemá ideální sporťák pro větší dítě. Joolz day 2 je lepší co se sporťáku týče. GO Big je jako sporťák super a z výčtu Buff Joolz day 1 a Joolz day 2 nejlépe houpací. Nejlépe všechny vyzkoušet a pak si vybrat.

sabreen
13. kvě 2017

@leymea Tož pak stačí, by se specializovali na ty překrásně barevný korbičky a přehoupací podvozky 😀

kubinkov
13. kvě 2017

@leymea A Valco Snap nemá korbičku? Na těch pár měsíců by asi stačila a bazarová bude za pár korun.

cadeau12
13. kvě 2017

valco pokud vim nema otocnou sportovni sedacku..?.. @kubinkov

me ted zaujal Nuna Mixx, zkoukla jsem vsechny videa, fotky, recenze... a vypada fakt paradne. Akorat ze ho zatim nikde nemaji k vyzkouseni😕
https://www.detske-kocarky.cz/kocarek-nuna-mixx...

kubinkov
14. kvě 2017

@cadeau12 Když ten sporťák vypadá tak uzoučký. Užší než hluboká korba. To je daň za to otáčení, a to podle mě za to vůbec nestojí.

ivetaa94
14. kvě 2017

Valco má otočnou sedačku jen ve verzi ultra a je tam kolibkove polohování. Původně jsem do něj chtěla jít, ale kočárek pry není moc odpružený a nevím jak by zvládal nás terén. Nebráním se tomu, že ho časem jako druhý kočárek do auta poridime, klidně bazarový, od narození si ale netroufam.

allilla
Autor odpověď smazal
luccy87
14. kvě 2017

@roooni ja uz jsem nejake recenze hledala, ale nic jsem nenasla. Jen na starsi typy. Nam padl na veletrhu hned do oka. Pak jsme zkouseli i jine znacky, byli v Polsku i po okoli v obchodech a stejne jsme jedo objednali. A uz se na neho tesime 🙂

sabreen
14. kvě 2017

@cadeau12 Nuna Mixx jsem okukovala na veletrhu. Je to v podstatě to stejný jako Joie Chrome DLX, který se teď doprodává a v katalogu 2017 už není. Přišlo mi, že Joie Chrome DLX je přece jenom o něco lepší, lépe odpružený. A Joie je určitě podstatně levnější než Nuna.

sabreen
14. kvě 2017

@allilla P and M je opravdu česko-slovenská značka, dříve se jmenovali Monza.

roooni
14. kvě 2017

@luccy87 já mám ještě na kupování času dost, čekáme prcka až v listopadu. Ale právě že jedo fyn má známá a zkoušela jsem s ním jezdit a dobrý. Ale zkoušela jsem jen hluboký. A teď si ho kupovala i kolegyně z práce. Manželovi se taky moc líbil. A co máš za typ? manželovi se líbí koda, protože dost houpe 🙂

eliskaxox
14. kvě 2017

@allilla urcite je to česká značka a jak říkáte podvozek a díly vypadají polské takže asi víme odkud vítr vane :D stejně jako Anex je švýcarský a díly jsou polské nebo ještě je jedna nova značka a ta je britská a samozřejmě díly opět z Polska. Je fakt ze takový Monza street je ale moc pěkný a prostorný sportak a dle me i lepší než Britax. Co je pro vas min peněz? Jak už zde bylo vícekrát psáno, bud si kupte poláka a pocitejte s tím ze další rok budete shánět jiný sportak- nejde jen o velikost ale většina polských sportaku ma i špatnou stabilitu, kvůli změně těžiště se špatně ovládají. Což vas ve vysledku stejně vyjde na +- 18-20tis. Nebo nasetrete a poproate babičky a kupte něco co ma dobrý sportak a da se k němu dokoupit korbicka. Nebo spolknout "hrdost" a ego - myslím to v nadsázce :D a kupte bazarovy

luccy87
14. kvě 2017

@roooni my mame jedo trim r-line, ale rezence bych ti mohla napsat az tak za dva mesice, protoze termin mam presne za mesic 🙂 jinak kamaradce taky padl hned do oka, ale objednala si jiny, aby jsme nemely ten samy 🙂 my jsme si zkouseli rozklad kocarku, jezdili jsme s nim a zdal se nam super.

eliskaxox
14. kvě 2017

@roooni osobně z vyctenych recenzí a pocitů považují Jeddo fynn, Maked Lucky a RAF pol za nejhorší polské kocacarky

roooni
14. kvě 2017

@eliskaxox a kde ses to dočetla, já právě na Jedo četla jen dobré recenze. Máš nějaký odkaz?

roooni
14. kvě 2017

@luccy87 jj, tak dej pak vědět. klidně do zpráv. Já chci kupovat až někdy srpen/září. Zrovna trim mě moc neoslovil, ale viděla jsem ho jen na netu. A odkud jsi kupovala?

nike2015
14. kvě 2017

@roooni pekne odpoledne, mam jedo fyn 4DS starsi verzi a postrehy jsem psala sem, tak se kdyztak podivejte.
https://www.modrykonik.cz/forum/na-kocarkovani/jaky-si-vybrat-kocarek-2/

jajaapaja22
14. kvě 2017

V sobotu jsme se byli podívat po kočárcích, spíš se inspirovat co je vůbec k mání. Hodně nás zaujal tento kočárek: Adbor Ottis https://www.vip-baby.cz/www-vip-baby-cz/eshop/1... , nemáte s ním některá zkušenost? Na netu jsem moc recenzí nenašla, ale paní v obchodě nám vše pěkně ukázala, přišlo mi, že se s ním lehce manipuluje, ani těžký mi nepřišel a cena byla za trojkombinaci také příjemná (že je to polská výroba vím). Každé info bych moc ocenila, předem děkuji 🙂

roooni
14. kvě 2017

@nike2015 děkuju za recenzi. Já právě na Jedo četla taky jen pozitiva, tak jsem ráda že jste další spokojená maminka. A říkám si že ty novější verze by snad měly být lepší 🙂

iveee
30. čer 2017

Za srdíčko! PETITE&MARS Street:
Prosím, prosím, prosím. Může mi nějaká dobrá duše přesně změřit u kočárku Street: délku a obvod madla u rodiče, délku a obvod madla u dítěte, a dále celkovou délku podložky (od hlavy až k nohám) a rozděleně na délku zad, délku sedáku a délku části na nožičky? Kočárek ještě nemám doma :( Moc děkuji! Srdíčko každému, kdo změří nebo doporučí někoho, kdo má tento kočárek 🙂

Strana
z9