Mise 2017: výběr kočárku 😉
Hezké ráno, rada bych se v záplavě diskuzi na podobné téma informovala na vaše tipy a názory, protože se nemůžeme rozhodnout;)
Holcicka se narodí na začátku zari, takze ideální variantou by byla trochu větší hluboka korba, ale protože mame problematické bydlení, kde kočárek budu muset svazet po velmi prikrych schodech do sklepa, ocenila bych aby nevážil 16 kilo bez zátěže;)
Když bude navíc dobre skladny - je to bonus!;)
Bydlíme v Praze, ale milujeme Krkonoše a rádi bychom tam ještě na podzim (treba i na odpoledne;) parkrat vyrazili - takze trochu bytelnejsi kolečka jsou skoro nutnost.
S manželem jsme oba poměrně menšího vzrůstu, takze polohovatelné madlo (ideálně ne jenom nahoru a dolu) bych ocenila.
Hodně požadavku? Ja vim;)
Jenže je to naše první dítě a rada bych byla v situaci, kdy nemusím hned po porodu řešit výměnu kočárku.
Zatím mi nejvíc vyhovoval Mutsy Evo city nomad (až na kolečka!;) a poměrně malou korbu a Bugaboo buffalo - tady zase trochu řešíme cenu a řešení sportovní sedačky, která se mi zda trochu ehm...fórová;)
Jaký kočárek ( při podobných parametrech, vyhovoval vám?)
Budu moc rada za vaše cenné názory i podněty;)
Děkujeme
@tomciik Já mám Joie Chrome DLX. Nuna Mixx jsem okukovala jen na veletrhu a tam mi přišlo, že Mixx má oproti Joie ještě mnohem míň odpružený přední kolečka (porovnávala jsem s Chrome v obchodě - tehdy jsem ho ještě neměla). A vzhledem k tomu že v praxi se Chrome ukázal být i tak takový tvrdší (ale jako ne že by nepružil), tak si tu Nunu neumím představit. Podle mě je Nuna trochu předražená jen jako že značka. Jinak Chrome prodávám, tak pokud jste z Brna nebo budete mít cestu, můžete okouknout a vyzkoušet...
@tomciik joie chrome je takova levnejsi napodobenina nuny. Pardon @sabreen ale videla jsem je oba dva a zkousela s 8-mesicni neteri (sportak i korbu). Joie vibec nepusobi tak kvalitne jako nuna, spoje jsou nepresne, je jakoby vratsi. Nuna je fakt hodne dobre udelana, i mujmanzel puntickar na nic lacineho nenasel. Co se tyce odpruzeni, neni to polsky houpaci kocar - jasne. Ale podle me je dostacujici, hodlame s nim jezdit i po lesnich cestach. Mam ho objednany zatim, se slebou v malviku vysel na 15900 a to je podle me super cena za tak kvalitni kocar s korbou, plastenkama, nanoznikem a adaptery ☹
Omlouvam se za preklepy, jak to tukam na mobilu, tak to pise kraviny 🙄
@cadeau12 Nejsem si jistá, co je čí napodobenina...jestli je Joie Chrome levnější napodobenina Mixxu nebo naopak Mixx značková předražená kopie Chromu. Tož to je jedno, já měla od Nuny Pepp a již nikdy více 🙂
Každopádně by mě zajímalo praktické porovnání Chrome DLX a MIXX v terénu (myšleno jako někde venku v běžných podmínkách) a s dítkama. Ne jen v obchodě a to ještě ne vedle sebe...
Ahoj holky, prosím radu a vaše praktické zkušenosti. Vybírám kočárek, chtěla bych kombinaci a záleží mi hlavně na parametrech sporťáku. Na první dvě děti před 7 lety jsem měla X lander XA. I když o něm teď neslýchám zrovna pochvaly, nemůžu si na něj stěžovat, my jsme s ním neměli jediný problém, funkčně mi vyhovoval - byl do terénu, prostorný, velká stříška... jako jediné mínus větší váha a rozměry. To bych teď chtěla vylepšit - takže lehčí a menší kočárek než XA, sporťák musí mít polohovací záda, ne sklápěcí celou pevnou sedačku, polohovací opěrku nožiček. Chci, aby se lehko skládal, bez sundávání sedačky. Když bude sporťák po i proti směru jízdy, bude to plus, ale případně se bez toho obejdu. Nejčastěji budeme jezdit ve městě, často skládat do auta, ale úplně městské vozítko s ničemnými kolečky ne, aby se s ním dalo vyrazit do přírody, ne nezpevněnou cestu, do lesa. A chtěla bych velkou stříšku, co bude dobře stínit i v lehu. Korba nemusí být moc velká, miminko bude v březnu.
Ve výběru jsem měla Concord Camino, ale nedá se složit vcelku.
Mutsy Evo - zdá se mi krátká boudička a také nevím, jestli nemá krátkou zádovou opěrku, neviděla jsem ho naživo.
Nuna Mixx - taky jsem neviděla naživo, ale líbí se mi velká stříška a skladnost, bojím se, jestli nebude hrkavý, co terén.
Joie Mytrax - jako sporťák na větší dítě asi fajn, ale nevím, jak by byl použitelný od novorozence, co terén a vzhledem k ceně, jakou bude mít výdrž.
Jiné tipy? Díky🙂
@helulela koukni na Cybex Priam 👍🏻
@vodnarka2013 díky, vím o něm, ale cena mi přijde moc... i když zase bych ho pak určitě dobře prodala... Jsi spokojená?
@helulela vyzkoušela sem celkem dost kočárku a tohle je Top ve všech směrech 😊 jak do města tak do terénu, lehký .... velká korba, prodloužena striska, sportak se dá polohovat do úplného lehu.
Joolz Hub, ale ten prý bude až v dubnu. Nebo Cybex Balios S.
@sabreen koukala jsem na ten Joolz Hub na předváděcí video a musím říct že jsem čekala teda nějak něco víc. To polohování nožek a sedačky bylo takový...kostrbatý a rozhrklaný nebo jak to napsat. No nevím, třeba když v tom je pak to dítě, tak se to chová jinak, ale představa jak chci dát dítě do lehu když usne a takhle to s ním "hrkne" mne úplně nenadchýná 🙂 stejně tak ta konstrukce je taková tankoidní...za mně zklamání no. Ale kdo ví. Třeba na živo pak to bude o něčem jiném 🙂
Máme Gesslein a jak jsem psala už do podobných diskuzí, byla to mimořádně skvělá volba. Za 21 měsíců, co ním jezdím /jsem babi a jsem vzorná, najezdila jsem už tisíce kilometrů/ 😀 , jsem nenašla jedinou chybičku.
@78marcela Tak tady musím odporovat. Britax Affinity je úžasný co se týká skladnosti a šetření místa ale jako kočárek do terenu nebo i na upravenou lesni cestu se absolutně nehodí. Není dost odpruženy. Nám se po pár takových cestách totálně rozvrzal a museli jsme to reklamovat. Navíc sportovní korbicka je tady taky docela vtipná. Nejde dát do úplného lehu a nanoznik je krátký takže na dítě fouká. A to co vytvořili jako originál plastenku na sportak bylo na facku, vůbec to nešlo na kočár narvat. Bylo to malé. Musela jsem si koupit od emitexu.
Co bych ale vyzdvihla byla úžasná prodlouzena střídmá u hluboké korby ale opět velice krátký nanoznik.
Nakonec jsme kočár prodali a koupili absolutně nedesignovy Hartan Skater od známé a naprostá spokojenost.Je skvělé odpruženy s ruční brzdou a nenafukovacimi koly takže nemůžu píchnout. Navíc manžel si pochvaluje jak se dá lehce složit do auta. Ale Hartan jsou větší kočárky takže moc místa s tím neusetrite.
Kamarádka má 3-kolku Cam a taky s ním jezdí po lese. Tak zkuste mrknout na Cam kočárky. Pokud chcete kočár do terenu tak vybirejte s velkými prednimi kolečky a aby se daly zaaretovat.
@fafetka ja jsem naopak z Joolz Hub nadsena. Za me splnuje vse, ovladani perfektni, je lehoucky, ma vse co jsem od kocarku ocekavala a to jsem vybirala pul roku. Takze po tom, co jsem ho videla hned jsem musela omrknout na zivo a mame objednano. I korbicka je oproti ostatnim prostorna, coz ocenim, rodim v zari. Barva Parrot a nemuzu se dockat az prijde 😍

Zdravím dámy, se ženou máme docela podobné požadavky na kočárek, jaké jsou popsány na začátku tohoto tématu. Když jsem procházel zahraniční stránky, tak dost vychvalují kočárek Nuna Mixx, na českých stránkách jsem toho o tomto kočárku moc nenašel. Nemá někdo zkušenosti? Přiznám se, že mě překvapila informace o kočárku Joie Chrome DLX, o kterém jsem doteď nevěděl. Vypadá opravdu úplně jako Nuna Mixx, jen mě zaráží, že je tak levný, takže nevím co si o tom myslet, moc recenzí jsem na něj taky nenašel. Může někdo poradit, jestli se vyplatí víc než Nuna? Děkuji za odpovědi.