Je porod ve stoje vhodný a bezpečný?
Ahoj, je vhodné rodit - tlačit ve stoji? Měla jste některá takový porod, že se miminko narodilo když jste byla ve stoji ?
u jednoho porodu jsem byla ve stoji krátce před tím, zavěšená, ale vypuzovací kontrakce mě sama od sebe srazila na kolena a porodila jsem v kleče, většinou mi vždy vyhovovalo být vesměs celou dobu v dost podobné poloze (právě různé předklonové polohy) a to i na vypuzovací fázi, nejvíc vertikální poloha, ve které jsem porodila, byla startovací, v té se mi poprvé podařilo chytnout si miminko vlastníma rukama, jinak mi děti nikdo třeba ani nechytal, tak bylo dobře, že jsem byla spíš u země, i když jsem viděla porod žirafátka a to tedy padá z pěkné výšky, aniž by ho někdo chytil….
No u třetí se hlavička začala klubat ve výtahu, krásně sama bez tlačení jen při prodýchávání kontrakce. Pak jsem došla k lehátku, naaranžovala se do polosedu (přece nebudu na finále stát, aspoň mi malou hned položí na hruď) a fuuu kontrakce najednou nikde. Kdybych se vyprdla na to, že musím dojít na sál, stálo by mě to daleko méně úsilí...gravitace je prostě přítel 😉
Plánovat můžeš jak chceš, měla jsem vyvolaný porod, rodila jsem 16h, zkoušela jsem ve dřepu, na čtyřech, na zádech, nakonec jsem porodila na boku 🙂 ... Ještě jsem chtěla do vody, ale měla jsem epidurál a oxytocin takže jsem nemohla. Zkusit to můžeš a uvidíš co ti bude vyhovovat 😊
Během porodu je fajn vyzkoušet více poloh a zůstat v té, ve které ti to bude nejvíc vyhovovat.🙂
Ja rodila v dřepu s rukama opřenýma o por. Křeslo a bylo to fajn. Doporučili mi to výhledem k poloze dítěte …
Nedokázala bych to, byla jsem ráda, že jsem si lehla. Nohy mi brnkaly, nedokázala bych stát. Na takový porod jsou dobré shora zavěšené šátky, opřeš se, podepřeš, zavěsíš, zkrátka jak ti to vyhovuje. Není to ale záruka, že porodíš bez poranění, nemá to na to vliv. V jaké poloze budeš rodit, se nedá naplánovat. Vždy je vše jinak, než si přeješ. Neznám nikoho a to ani z vyprávění, kdo by to dokázal.
@anonym_d72c80 kdo by dokázal co?🙂

Nedokázala bych to, byla jsem ráda, že jsem si lehla. Nohy mi brnkaly, nedokázala bych stát. Na takový porod jsou dobré shora zavěšené šátky, opřeš se, podepřeš, zavěsíš, zkrátka jak ti to vyhovuje. Není to ale záruka, že porodíš bez poranění, nemá to na to vliv. V jaké poloze budeš rodit, se nedá naplánovat. Vždy je vše jinak, než si přeješ. Neznám nikoho a to ani z vyprávění, kdo by to dokázal.