icon

2 čárky na testu, co teď? Kam se obrátit?

clea89
7. čer 2016

Ahoj holky, nevím, zda je tady podobná diskuze založená, ale vy - nastávající či již zkušené maminky - to znáte - objevily se 2 čárky na testu, nastávající mamča je nadšená, ale hlavou probíhá milion otázek. Ta hlavní je - co tedˇ???? Co se bude dít?? Kam se obrátit? Kdy se obrátit na Dr? Co nás čeká? Můžete nám poradit? 😀

Strana
z2
andreaandrejka
8. čer 2016

@clea89 No rozhodně už ti těhotenství potvrdí 🙂 A jestli má dobrý UZ, tak už může být vidět i srdíčko 🙂

yelowangel
8. čer 2016

Já jsem byla objednaná v 7. týdnu a ještě nic vidět nebylo jenom taková "peřinka" a za 17 dní už pěkná fazolka. Kup si kyselinu listovou a netahej nic těžkýho 🙂 gratulovat ti pro jistotu budu až to budeš mít potvrzený abych to nezakřikla

clea89
autor
8. čer 2016

@yelowangel moc dekuji,taky nezakrikavam a tesim se jenom malinko😊 prave jsem taky prekvapena ze tak brzo me objednali no uvidime.. Ů

clea89
autor
8. čer 2016

A holky, co se deje na 1. Vysetreni? Kdy jsou vysledky? Je mozno jiz neco videt na Utz?

andreaandrejka
8. čer 2016

@clea89 Myslíš 1. screening nebo první kontrolu v poradně? 🙂

clea89
autor
8. čer 2016

@andreaandrejka noo u dr. Jako takoveho😃 a do poradny se pak jde kdy?

andreaandrejka
8. čer 2016

@clea89 První návštěva v poradně u mě probíhala měřením tlaku, vážením a následného UZ a potvrzení těhotenství.
Na 1.trim.screeningu zjištují vady plodu. Upřesní stáří těhotenství, velikost miminka, zkontrolují orgány,končetiny, pak šíjové projasnění, vyloučí vady,Dawnovo syndrom atd. Tomu předchází ještě odběr krve v 11.týdnu a z těchto obou výsledků ti spočítají riziko vad 🙂

andreaandrejka
8. čer 2016

@clea89 To záleží na tvém dr. jak si tě bude zvát. Každý je jiný a zve jinak. Moje doktorka si mě zve co 3 týdny. Vesměs je to ale jednou za měsíc 🙂

clea89
autor
8. čer 2016

@andreaandrejka puuuuh tak to je teda dost vysetreni,ale hlavne,aby bylo male v poradku..

andreaandrejka
8. čer 2016

@clea89 Zas tak moc toho neni, neboj. Ono to tak všechno postupně navazuje 🙂

bervidova
11. čer 2016

Tak to jsme na tom časově stejně, pozitivní test jsem měla 6.6., v den,kdy měla přijít ms 🙂 Teď jsem měla celkem strach (mám), protože jsem dostala pěknou bronchitídu, dusila jsem se, takže jsem si pro jistotu udělala i test když jsem vyrazila za obvoďákem. Dostala jsem antibiotika s tím, že není co poškodit a v co má odejít, to odejde, takže jsem nesvá, dnes jsem je dobrala a v pondělí si raději budu dělatdalší test, zdaje stále pozitivní. Pokud ano, tak na první kontrolu se chystám začátkem července- u nás se neobjednává,prostě kdo přijde, ten přijde, až další kontroly jsou na pozvání.

Strana
z2