icon

4. těhotenství a 3 císařské řezy

dadushe
21. říj 2016

Ahoj všem.
Dneska jsem byla na kontrole na gynekologii, protože už 16 dní špiním po menstruaci. Doktorka zjistila, že jsem v 8 tt. Mám doma 3 děti, nejmladší má 7 měsíců a nechala jsem si u posledního císaře udělat sterilizaci (podvazem). Otěhotnět jsem musela v době, kdy jsem skončila kojení, potom mi přišli 2 menstruace a stejně je to tam. Doktorka nechápe, já nechápu taky. Jsem z toho úplně v prdeli. Je to strašně brzo a byl by to 4. císař. Má tu někdo zkušenost? Máte některá za sebou už 4 císařské řezy? Jaké bylo těhotenství? Fakt nevím co dělat, za každou reakci budu vděčná.

Strana
z5
aajda
11. lis 2016

@kamilamarek2 zrovna jsem na tebe myslela, jak to u vás vypadá... já dnes končím 26tt, na kontroly chodím pořád po 5i týdnech, jizvu mi pokaždé kontroluje, ale žádné číslo mi neříká, jen že je to v pořádku. Mimino je ale chytré a mám ho celé umístěné nad pupíkem, dolů se mi vůbec netlačí, takže jizva má klid. U mě je vše v pořádku a věřím, že bude i dál. Jinak normálně funguju, těhotně, ale jde to, klasika únava, nošení prcka mě zmáhá, ale to není nic, co by mě překvapilo.
Jo a když jsem byla v podolí na ultrazvuku ve 20tt, tak mi dokonce doktor Buben řekl, že pokud půjde vše dál takhle, tak rodit budu zas až ve 40tt. Půjdu tam zas ve 30tt, tak mi snad řeknou víc.

kamilamarek2
11. lis 2016

@aajda jsem teď 8tt, včera me známá dost vystrašila, ze byl , už je to prý dávno, tady u nás ve městě případ, Kdy umřela ženská i s mimcem...takže mám zase strach. Navíc jsem na vše sama, jakej poslední dny dost brečí...i ten větší. A já jsem úplně vyřízena. Nikdo mi nevěří, ze to dám a já už si moc taky nevěřím. Prostě mám slušnou depku, ...jooo těhotenství 😉

shine2015
11. lis 2016

@kamilamarek2 to jsou i hormony...drz se! A tragicke reci neposlouchej....ja ani nechapu proc takove veci kdokoliv vytahuje nebo resi....neuveritelny. Kasli na ne

mirii30
26. pro 2016

Ahoj holky ,tak se k vám přidavam a i mě čeká 4 císařský řez. Jsem teprve na začátku 5tt a poslední rozestup od třetího porodu 4roky. Držím všem palce!

balkat
17. únor 2017

@dadakin ahoj, četla jsem tvůj příspěvek. Chtěla jsem se zeptat zda sis to IVF platila sama a nebo ti proplatila pojišťtovna. Děkuji za info 🙂

dadakin
17. únor 2017

@balkat 3x minimálka v Reprofitu na vlastní náklady pak tam 1 IVF a 2x IVF Helios všechny na pojištovnu ale i tak nás to vyšlo na 200tisíc.

balkat
18. únor 2017

@dadakin no pane jo tedy! To je pálka. Děkuji za odpoved😉

kamilamarek2
3. dub 2017

@aajda ahoj jak probíhal konec tveho tehu a co ted...🤰 jak se citis?????🙂

aajda
4. dub 2017

@kamilamarek2 ahoj, no bylo to náročné, ale stejně, jako každé jiné těhotenství ke konci 🙂 jinak jizva se začala tenčit, ale nic dramatického, nicméně i vzhledem k váhovému odhadu nakonec byla sekce plánovaná na 37+4. Co se týká sekce jako takové, bylo vše ok, komplikace byly až u odstranění vejcovodů - srůsty a tak. Rekonvalescence byla ok, vlastně vše tak nějak jako podruhé a potřetí.
A děti jsou fajn, krásně všichni fungujeme 🙂

Co u tebe, jak se daří?

kamilamarek2
4. dub 2017

@aajda jsem ted 29.tt . Obcas prave dostanu uz maly strach. Protoze poraf tahám ostatní děti. Vse je jen na mně a tak jsem uz hotová 😅 do toho ted viroza. To jsem myslela, ze chcipnu. 😂ty máš odstranene vejcovody? Me budou delat sterilizaci..podvázání. i z toho mam strach, dalsi tehu uz byvh nechtěla, ale zaroven mi to přijde,.ze uz nebudu uplne ženská. Asi jsem na hlavu. Jinak teda u me vše jako vždy. Drzim se s váhou celkem dole. Zatim mam 10kg nahoře . Nevim kam jit 😉rodit. U nás mi vynadali u třetího, tak nevim co reknou a jak jsou na tom se čtvrtým. Jestli radeji nejet do pha. Tam jsou vice zvyklí

kamilamarek2
4. dub 2017

@aajda a co mimi. Jak je teda ted staré? A jeate co jizva, převis....je to dobré....mela jsi dren?

aajda
4. dub 2017

@kamilamarek2 no jo, já měla atb na močák, pak hned atb na zánět dutin, no a pak se mi klasicky vrátily nevolnosti, takže prima poslední 2 měsíce 🙂 A já taky tahala, navíc ten teď už 4letý si 3 týdny před porodem zlomil nohu, měl 4 týdny nechodící sádru, takže to bylo fakt výživné.
A mně dali na výběr, jestli chci sterilizaci přerušením nebo odstraněním, vybrala jsem odstranění, je to i onko prevence, ale samozřejmě je to při sekci náročnější než jen přerušení... taky mi to přišlo příliš definitivní, ale myslim, že to bylo správné rozhodnutí...

A napiš do porodnice email, jak se k tomu staví... do pražské bys asi musela být registrovaná nebo odeslaná doktorem?

aajda
4. dub 2017

@kamilamarek2 budou mu 2 měsíce a má se fajn 🙂 jizva už dobrá, dren bohužel byl, ale kvůli těm vejcovodům. A převis, tak ten tentokrát je, budu na něm makat, ale dobře to nevidím. Stejně tak s necitlivým břichem - tentokrát od pupíku, děs ☹

kamilamarek2
4. dub 2017

@aajda oooo bože. Mam z toho hrůzu. Au au😖 a po odstranění budes mit stale menzes? No dobrý konec tehu jsi měla. Urcite uz jdi šťastná, že to máš za sebou. Uz se taky těším az to bude jen vzpomínka

aajda
4. dub 2017

@kamilamarek2 to jsou jen vejcovody, ne vaječníky, takže menzes bude, vejce taky, jen nebudou moct putovat dál. A jsem moc ráda, že je to za mnou, ale tak ty máš taky už jen pár týdnů 😉

kamilamarek2
6. dub 2017

@aajda ahoj, tak jsem vcera byla na ko a mam zkrácený cipek a malý je hlavičkou natlaceny na ten cipek. Musela jsem si koupit podpůrný pas. Doktorka me docela vyděsila a za tyden mam přijít zase na kontrolu. Ted jsem 29+

aajda
6. dub 2017

@kamilamarek2 jej, tak to držím palce, to u mě byla výhoda, že byl dlouho šprajcnutý napříč, tak nenaléhal. Ale zas je dobré, že tě bude víc hlídat. Tak jedna sci-fi rada - odpočívej a nohy nahoru...

kamilamarek2
7. dub 2017

@aajda 😂😂😂😂

janinenka9
5. říj 2017

Ahoj ..Jsem šťastná že jsem našla vaši diskuzi ..mam za sebou 3 SC a nyní jsem 7 tt těhotná.. samozřejmě můj doktor ž toho šílí a nechápe že si chci miminko nechat.. Jsem šťastná když tady čtu že to někdo v pohodě zvládnul 😁..

lamia
5. říj 2017

Kamarádka se 4 císaři vše zcela v pohodě. Ani jednou komplikace, miminka všechna veliká zdravá a v terminu.

helen_h
5. říj 2017

@janinenka9 kamarádka po 4 císařech, děti nedaleko do sebe (vždy 2-3 roky) a vše v pořádku 🙂

aajda
5. říj 2017

@janinenka9 ahoj, gratuluju a držím palce 🙂

micenzi
6. lis 2019

@soopy Tyo. Já mám 4 císářské řezy a planujeme 5 miminko. Ale pořad jsem váhala. Díky vám teď vím že 5 miminko bude. 🙂 🙂 Konečně jsem narazila na někoho s 5 císařskými řezy. 🙂

micenzi
1. lis 2020

Ahojky. Zajímá mě jak tahle diskuze postoupila? Nějaké nové poznatky? Mám za sebou 4 CS a po novém roce bych chtěla vysadit tabletky. Pan doktor nejdřív že jsem blázen, ale pak že když teda jinak nedám a další miminko tedy chci, tak že za včasu, dokud jsem ještě mladá a dobře se hojím. 🙂

Strana
z5