910 g ve 32 tt - není to málo?
Ahojky jsem ve 32tt a mimi ma jen 910gramu zda se mi to strasne malo,co myslite ? Muj prvni syn mel poporodni vahu 3.5 kila.
Doktor nerikal nic .ptal se kolik mel muj prvni a ze by mel mit taky tak nejak. Ale me se to zna malo. Jinak je maly v poradku uz hlavickou dolu...
@pilikovaeva mne prvně vážili prtě až při porodu a byl klid. Aspon jsem se nestresovala. Mimi to dožene, poslední týdny přibývají hlavně na váze.
@pilikovaeva
kdyby bylo neco spatne tak ti to doktor rekne ne?proc stresujes,ocividne je vsechno ok
Měla jsem 920g váhu ve 28.tt
@pilikovaeva je to málo, můj syn měl ve 31 týdnu 1160g a i to říkala, že je málo, že to bude prcek. Odhad měl 3200g a narodil se ve 39+4 a měl 3180g
@pilikovaeva žádná sláva to není , to jste si jistě všimla dle přiložené tabulky , ale při měření záleží spíš na hodnotách HC,AC,FL..Vzhledem k tomu , že nyní neležíte v nemocnici o hypotrofii plodu se dle lékaře nejedná .A věřte mi že kdyby měl jen malickate podezření , že je dítě hypotrofické , už teď jste na rizikovým,hospitalizována , na kapackach a připravujou Vás na další logické kroky...
Buďte v klidu ..
To už je docela hodně rozdíl od normální kolem 1500g ,určitě bych si vydindala vyšetření placenty a průtoky pupečníkem,zda má miminko dost vyzivy,mám 5 děti a vím že takovou vahu by moje Dr v tomto týdnu nepodcenovala
To mi teda přijde opravdu málo a za mě já bych to chtěla řešit a kontrolovat. Náš malej měl na konci 32tt odhad 1600g a doktor hrozil nemocnici, že prý to je málo.
@pilikovaeva kontroloval ti prutoky? Jsou v poradku? Mala mela odhad kolem 810 g, problem byl s prutoky, nakonec se nastesti narodila s necelyma 3 kg. Ale musela jsem do porodu jen a jen lezet a nic nedelat a kontrolovali mne 3x denne.
Rodila jsem predcasne v 30+6 dvojcata. Jedno dvojce melo 920g a bylo oznacovano jako extremni hypotrof.

A co doktor? Málo to je, ale pokud nic neříkal tak v normálu.
Už přesně nevím synové měli skoro stejně na tom 31tt cca 1100-1200g jeden měl 2,74kg druhý 3,13kg