Adam nebo Matyáš. Jaké jméno je lepší?
Holky, jaké jméno se vám prosím líbí víc? Adam nebo Matyáš? 🙂 Děkuji.
@pipilota87 My máme doma 20 letého Matěje. Je to krásné jméno, jedna jediná varianta. Už tehdy se jméno Matyáš dávalo, ale mně se tohle jméno nelíbilo. Navíc dnes je to samý Matyáš, Matiáš, Matthias a podobné. Přijde mi, že rodiče kolikrát chtějí oslovovat dítě Matýsek, ale Matyáš zní moderněji než Matěj, tak volí z tohoto důvodu. Pokud bych si měla vybrat já, tak Adam nebo úplně jiné jméno😉😁.
@pipilota87 Adam❤️ chtěla jsem Adámka, ale máme Barborku 😻
@pipilota87 a ještě k tomu svátku. Samozřejmě nevím, jaké máte zvyky na Štědrý den, ale vzbudit se na ten nej den v roce a ráno hned dostat malý dárek s vánočkou a kakaem také není k zahození ❤️a zbytek přinese večer Ježíšek (rodiče☺️) já jsem Lucie a dcera Barbora - obě těsně před Vánoci. A nikdy mi to nevadilo.
Za mě Adam, je super mít svátek a štědrý den v jeden den. Brácha to má a říká, že si lepší den nemohl představit. Už je mu 20 a vždy se těší na vánoce, žema 2x oslavu 😀 a měsíc na to narozeniny. Můj syn má v prosinci, narozeniny, svátek, a vánoce 😀 pár dní od sebe a Tay je to pro něho nejlepší měsíc v roce. 😀 Matyáš je divný jméno
@etinka jo, učitelka našemu Matyáškovi celé roky říkala Matýsku, rvalo mi to uši 🙂 Já říkám Matyášku, manžel Máťo, segra a jeho kamarádi říkají Maty. Když zlobí řvu Matyáši 😀

@eldoradoh Eliška bylo u vás takhle vzácné,jo? Já jsem ročník 86, ve třídě jsem měla dvě Elišky, ve vedlejší třídě další (jinak si nevzpomínám co třeba v dalších ročnících), takže to pro mě bylo podobně četné jméno jako Kristýna, Zuzana, Veronika nebo Simona, které jsme taky měli dvojmo (nebo trojmo) ve třídě. Tak jsem to brala, když teď je Eliška top, že se vrací popularita před 35-40 lety 🤭