icon

Barvení vlasů v těhotenství, ano nebo ne?

sim007
18. srp 2014

Ano nebo ne?

mariyanka
18. srp 2014

První tři měsíce jsem se nebarvila, teď už o tom vůbec nepřemýšlím a barvím🙂

ninive211
18. srp 2014

Já sem napíšu jen svůj názor - já byla u kadeřnice naposledy v 13.tt a to jsem si vlasy normálně nechala nabarvit (kadeřnice to věděla), ty profesionální barvy, zejména zejména některé, bývají snad docela šetrné. Dostatečně větraná místnost by měla být též samozřejmostí. Jen se prý musí dát pozor, aby nedošlo příliš ke kontaktu s kůži (to jsem četla, kadeřnice se k tomu vyjádřila, že u šetrné barvy je to blbost, že to nic neudělá). Domácí barvení ne příliš kvalitními barvami bych raději vynechala, když už, dávala bych přednost jedině barvám bez peroxidu. A v prvním trimestru nedoporučuji barvit i z jednoho praktického důvodu - extrémní citlivost na pachy 😀 Byla jsem v cca 9. týdnu na nehtech a byla to teda docela drsná návštěva...měla jsem co dělat to v sobě udržet.
Jinak je dost možné, že kadeřnice sama tě může odmítnout obarvit z jednoho důvodu - v těhotenství vlasy reagují úplně jinak než obyčejně a i klasická oblíbená barva může chytnout zcela jinak (nebo vůbec u někoho), takže logicky se tím mohou chtít chránit před reklamací z tvé strany za špatně odvedenou práci -přitom ony za to nemohou! Barva také na vlasech mnohem méně drží (a u někoho zase naopak).

arnettacek
18. srp 2014

Take pisi svuj poznatek. Ke kadernici a to k te jedne chodim jiz 10 let. Barvi me kazde 2-3 mesice. Pouziva velmi kvalitni barvy. Nikdy jsem nemela peoblem. Mistnost ma vetranou, barvy super. Barva chyta furt stejne. Odmitla me vsak barvit v obdobi sestinedeli. Rekla mi, ze v tomto obdobi mohou odpadat konce, barva nemusi drzet atd. Je to udajne i z toho duvodu, ze pri sestinedeli se z tela odplavuji hormony a jine latky, ktere jdou pryc i z vlasu.
Jinak jak pise maminka vyse, domacimi barvami bych se asi nebarvila ale u kadernice ano.

cell
18. srp 2014

V tomto tehotenstvi jsem absolvovala geneticke vysetreni a dlouze jsme se sympatickym genetikem bavili o leccems. On teda barveni vlasu rozhodne nedoporucoval, ze barva pusobi redukcne na pomerne velke plose tela pomerne dlouho

helcenka
18. srp 2014

@sim007 - já vlasy nebarvila první 3 měsíce a pak každé 3 měsíce, takže za celé těhu 2x. Když jsem se na to ptala doktora, tak mi řekl, že nevidí důvod vlasy nebarvit...

faminka
18. srp 2014

Ja se ptala ve 4. Mesici gynekolozky a nevidela v tom vubec zadny problem... pry klidne muzu 🙂

elana
18. srp 2014

záleží na každém, já si to v těhotenstvích odpustila. Odrosty jsem řešila jen barevným tužidlem, těch pár měsíců se to dá v pohodě přežít. Ale v okolí jsem byla spíš za hysterku. Ať si každý dělá co chce, za mě takhle.

pepibubu
18. srp 2014

mně kadeřnice řekla, že mi klidně udělá přeliv, ale melír a barvu ani ona sama nechtěla dělat... a taky jsem to přežila.

lenkaef
18. srp 2014

@sim007 žádný problém!Negativní vliv na plod to určitě nemá!Jediné co by mohlo,tak hůře chytat barva.
Barvím už 20 let a nikdy jsem se nesetkala s ničím nežádoucím.🙂
A ani u zákaznic se mi nestalo,že by to špatně chytalo.

pepibubu
18. srp 2014

@lenkaef je fakt, že Andrea tehdy argumentovala vyhozenými penězi, že to prostě v těhotenství blbě chytá... jsi mi to připomněla.

sim007
autor
18. srp 2014

No prave ze bych to neresila, ale jdeme na svatbu tak nechci byt za strasidlo 🙂

pepibubu
18. srp 2014

@sim007 tak zkus nějaký ten přeliv, to bude v pohodě 🙂

lenkaef
18. srp 2014

@sim007 vůbec se toho neboj! 🙂
A kdyby přece jen měla pochybnosti,nech si dát jem přeliv.J šetrnější k vlasům,ale pokud máš šediny,tak ty nepřikryje!🙂 🙂

sim007
autor
18. srp 2014

@lenkaef sediny ne, jen odrosty 🙂

bielamacka
19. srp 2014

no, domácími barvami bych se nebarvila vůbec nikdy, tedy pokud bych nechtěla, aby to dopadlo hrozně 😀 jinak si fakt nemyslím, že by barvení vlasů v těhotenství čemukoli mělo uškodit.....

lenicka07
19. srp 2014

No holky, za mě nic se nemá přehánět... na jednu stranu budu vyšilovat z barvení vlasů a na druhou stranu víte např. co je různých chemických látek v různých předmětech kterými se obklopujeme a o jejichž účincích se z velké části vůbec neví... spoustu takových látek dlouhodobě vdechujeme. Oproti tomu párkrát barvení vlasů v těhu je naprosté nic...
Takže já jsem barvila, v prvních třech měsících jsem to raději zredukovala (ale při prvním těhu jsem se zrovna v tomhle měsíci vdávala, takže barvu jsem si dala). Barvím se sama, hodně jsem větrala, snažila jsem se nedávat barvu moc na kůži a dlouho jsem oplachovala.