Bolest hlavy od krční páteře. Jaký vhodný lék i pro těhotné?

3. únor 2021

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký lék je nejšetrnější (i pro těhotné ženy) na bolest hlavy od krční páteře? Téměř dvakrát do měsíce se láduju algifenovými kapkami, které mi sice okamžitě pomohou, ale nevím, jestli jsou úplně vhodné. Předem moc děkuju za rady. P.

levandule_k
3. únor 2021

Zkusila bych cvičení a protahování krční páteře.

amazonkajanik
3. únor 2021

Úplně nejlepším lékem by bylo,s tím něco udělat, aby bolest přestala. Existuje fyzioterapie přímo pro těhotné ...

mamikry
3. únor 2021

Odblokovat krcni pater. Zdravotni polstar, cviky (pomaha treba z predklonu pomalu krouzit hlavou do tvaru osmicky az do zaklonu a zpet, nebo se predklonit a podivat se v predklonu smerem do podpazi). Jinak fyzio.

autor
3. únor 2021

Holky, moc děkuju... třešňový polštářek mám, na fyzio chodím jednou za měsíc, což je asi málo.. cvičím, chodím na procházky. Snažím se jíst zdravě. Léky do sebe opravdu nerada cpu, ale když je nejhůř, tak prostě musím.. myslím, že to mám také ze sedavého zaměstnání.. bolest vystřeluje i do očí a spánků. Každopádně díky. P.

martt
3. únor 2021

Na krční páteř suché teplo, max.bolest paralen. Ten mi poradili přímo na pohotovosti, když jsem tam skončila s bolestí hlavy od krční páteře. Mne v těhotenství teda nepomohla ani fyzioterapie, ale ja mam problémy s krční páteří dlouhodobě

levandule_k
4. únor 2021

Zkontrolovat si ergonomii pracoviště, nastavit správnou výšku monitoru, židle. Narovnat se u pc, ramena od uší dolů. Nebýt v křeči, za den se několikrát vědomě uvolnit. Pozor na průvan nebo táhnutí na krk, máme tendenci se koulit do sebe. Pokud špatně vidíš, máš tendenci předsouvat hlavu do předu. Nenosit kabelku na jednom rameni. Celkově se správně narovnat, správně chodit, neprohýbat se. Na tohle se zeptej na fyzio, ať ti zkontrolují správné držení těla a ukážou ti ho.

Zkusila bych ještě podvázání břicha šátkem, používá se i při bolesti zad, intuitivně si myslím, že by ti tedy mohl pomoci při správné chůzi, postoji a tím pádem by ti mohl pomoci od bolesti hlavy, ale já nejsem fyzioterapeut. Nějaké info o šátku tady https://www.bylinkyodhanky.cz/rebozo-svivalnik-...

autor
5. únor 2021

@levandule_k Moc Ti děkuju!! Určitě něco z toho vyzkouším. Pěkný den a víkend🙂

anetka1701
5. únor 2021

Me nejvíc pomohl ergonomický polštář- takovy ten se dvema vlnama z pametove peny. Spim jen na nem - normalni vubec - uz roky. Trvalo mi zvyknout si, ale z migren které jsem měla co týden zbyla tak jedna do půl roku... Ale jakmile jednou spím na normálním polštáři, je okamžitě zpátky...

snahnah
5. únor 2021

@anetka1701 V jaké poloze spíte? Na zádech, na boku?

anetka1701
5. únor 2021

@snahnah na boku

autor
6. únor 2021

@anetka1701 zdravim a moc dekuji, mohla bych se zeptat nebo poprosit o zaslani znacky polstare do zprávy? Koukala jsem na internet, ale je jich velmi velmi mnoho...predem dekuji mockrat.

anetka1701
6. únor 2021

Já mám tenhle https://www.dormeo.cz/dormeo-renew-natura-anato..., je měkčí a to mi vyhovuje víc-manžel třeba má tvrdší... Je to asi o preferencích, nejlépe vyzkoušet, no 🙁 Ale předem upozorňuji, první týden ho budeš chtít vyhodit z okna 🤣 trvá to zvyknout si, ale teď už jsem si ho tahla i v příručním zavazadle v letadle co jsem jela jen na jednu noc 🤣🤣 nedám bez něj ani ránu...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru