Braly jste s sebou na 1. kontrolu u gynekologa přítele?
Ahojky, jak ste to měli s první návštěvou u gynekologa, brali jste sebou přítele/manžela? Ten můj by u toho rád byl, jen nevím jestli na to není ještě zbytečně brzy.... 🙂 děkuju za názory 🙂
Manzel se byl podivat u obou deti na prvnim ultrazvuku, dr. ho zavolala jen na ten ultrazvuk. Sla jsem tam az v osmem tydnu, takze srdicko bylo videt. Nevidim duvod, proc by tam nemohl byt, je to i jeho dite 😉
Podle mě je to zbytečně brzy....na tečku nebo bublinku může dat gyndar fotku ...vzala bych ho tam až na ten velký ve 21tt.
Ono je jedna věc vidět srdíčko, ale jak všechny víme tak celý první trimestr je větší riziko nějakého potratu, takže podle mě je to opravdu zbytečné....každého věc.
Manžel byl poprvé až na velkém ultrazvuku ve 13tt. To už je miminko, nevím, co by viděl na bublince...To sem mu ukázala fotku doma.
Já akorát nechápu proč to není zbytečné pro nás budoucí maminky, ale pro budoucí tatínky to je zbytečné? A pak si tolik žen stěžuje, že tatínek nechápe, nepodpoří, nezapojuje se.. Není lepší ho zapojit do všeho hned od začátku, abychom to mohli prožívat společně? Já si prostě nedovedu představit, že by tam se mnou nebyl.
@karlajasmine No podle mě když se zapojí tatínek o měsíc dva později tak to neznamená, že je stranou 😉
@karlajasmine Mě zas ani nenapadlo, že by měl jít se mnou, dokud jsem si nepřečetla tuhle diskusi, každý to má prostě jinak 🙂
Jo, tak každý to má prostě jinak 🙂 ale v případě zakladatelky, když tam její manžel jít chce, tak bych mu nebránila 🙂
@smallinka Můj "tatínek" už na mě teď mluví v množným čísle, což by mě u bublinky taky nenapadlo (a doufám, že to nebudu dělat ani u narozenýho miminka), tak o jeho zapojení ani strach nemám 🙂
Pro koho je to zbytecne, at tam nechodi, pro koho je to dulezite, at se jde podivat 😀
@misa3206 Se mnou byl manzel jak na 1.velkem, tak na 1.utz a urcite ho vezmu i potreti. Domluv se ale předem s dr., zda je to mozne. Uz jsem to také videla - nejdříve prohleda dr. zenu samotnou a pak když prislo na utz, privolali z cekarny tatinka, aby se prisel podivat. Je to prohlídka a pokud třeba pocita, ze bude u porodu, tak vysetreni zespodu ještě uvidi 🙂
Jinak nevidim problém, proc by manzel/pritel nemohl sedet u gynekoložky v cekarne. Spise si umim představit, ze by to mohlo byt neprijemne jemu, ne pacientkam. Pokud ma manzel moznost si vzit v praci volno, muze te doprovodit, počkat v cekarne a zeptáš se primo doktorky a pak ho k tomu prizvete, pokud tam chce jit. Drzim palce!
Se mnou chodí manžel do začátku těhu na každou poradnu, byl i na potvrzení těhu - a to ze dvou důvodů..aby viděl malou (dělají mi UTZ každou poradnu) a druhej je, kdyby se něco podělalo, abych tam nebyla sama 😉
@luciamala1979 za mě souhlas s @jamia nahou už mě partner viděl, jak to dole vypadá ví a navíc běžná prohlídka na gyndě (byť včetně vyšetření a stěrů) je ve finále prd proti samotnému porodu. A u toho přítomnost tatínka většině divná nepřipadá...
Je to samozřejmě soukromá volba každé ženy a jejího partnera, jestli u toho chtějí být spolu nebo ne. Ale o vkusu to podle mě fakt není, resp. na 10 minutách v poloze "vítám vás" na gynekologickém křesle prostě nevidím nic nevkusného, co by partnera mělo znechutit, otrávit nebo vyděsit 😎
K původní otázce - mě moje gynekoložka řekla, ať příště přijdu i s tatínkem, takže první utz viděl někdy v 8tt, kdy bylo vidět kulový, ale bylo to takový hezký, navíc nám dr. oběma řekla jak to bude dál, co nás čeká atd. Mě samotnou by to asi nenapadlo, vzít si ho tam s sebou. Pak už chodil jen na velké utz, tj. v 20 a 30tt a na 3D utz. Na poradny jsem ho nevláčela, rodila jsem v Podolí, do poradny chodila od 16tt a každá poradna záležitost min na 2 hodiny... čekárna narvaná těhulema až po strop...toho jsem ho s klidem ušetřila 🙂
Taky za mě Ano ,přítel byl se mnou v poradne a tak jak říkate, nahou mě videl tak neni co skryvat 🙂 jinak videl ultrazvuk delany zespod a nijak ho to nezaskocilo ,ba naopak byl rad že videl jak vse probiha jinak je pri všech vysetrenich jsem za to ráda (v prvnim manzelstvi jsem tento zajem nezazila )
@luciamala1979 Však vyšetření trvá pár vteřin a manžel je inteligentní člověk, nezavazí tam a nezírá jak tele na nová vrata, spíš diskrétně postává opodál a čeká na svou chvíli, takže to vůbec neřeším 😉
@misa3206 jestli to chceš, proč ne, já brala manžela až na 1. screening, aby tam vůbec něco viděla poznal :D
Určité by měl mít i tatinek moznost videt mimimko jak roste. Stejne vetsina chlapu chce byt u porodu, tak at maji prupravu i z utz.
@misa3206 zbytečně brzy na co? to dítě je i jeho 😉
pokud on sám neřekl, že nechce tak bych mu to určitě umožnila... podle mě to i podpoří ten vztah pak s dítětem
ale teda já jsem nikdy nechápala proč by chlap neměl být u utz nebo u porodu...
já být chlap tak bych tam určitě být chtěla, brala bych to tak, že to je moje právo...
a jako jestli to není vždycky dokonalé jako z reklamy, tak ať si radši pomalu zvyká a připravuje se 😅
Se mnou přítel byl na několika kontrolách, doktorovi to vůbec nevadilo, ani to, že byl i přímo u vyšetření, což by někomu mohlo připadat divné, ale nám to nevadilo ani jednomu (mně, příteli, doktorovi). Na první kontrole teda nebyl, ale to bylo spíš z časových důvodů, myslím, že byl tenkrát zrovna v práci, ale jinak když mohl a věděli jsme, že se bude dělat ultrazvuk, tak šel se mnou. Na prvním velkém ultrazvuku se mnou byla mamka, protože byl přítel v práci, na tom druhém už jsme byli spolu my dva. Pokud oba chcete a lékaři to nevadí, neviděla bych v tom problém, naopak je to hezké a třeba můj lékař byl rád, když viděl, že má tatínek zájem.
Jinak já se vždycky při příchodu do ordinace zeptala doktora, jestli může přítel dovnitř. Nikdy s tím neměl problém. Potom když se nám syn narodil, tak na prohlídku v šestinedělí jsme šli všichni - přítel vzal malého ukázat sestřičce a zatímco mě doktor vyšetřoval, tak byli u ní, mohl ho tam i v pohodě přebalit... Můj gynekolog je zároveň mým porodníkem a také sestřička mě ošetřovala i v porodnici, takže jsme se znali už dobře. Je to jenom o lidech, ale byla by škoda si nechat ujít tak jedinečný okamžik 🙂
No jde o to jak se budes cítit ty, utz se v 7tt dela vnitřní.. A pokud ti to nevadí a příteli taky ne ;) muze jit treba na všechny kontroly ;) 😀
já jsem ho s sebou vzala, i když musel čekat venku, aspoň pak věděl tu krásnou zprávu hned za čerstva 🙂 My byli 7+2tt a to už bylo srdíčko a to je myslím velká událost 🙂

manžel byl také jen na velkém ultrazvuku....až se dělá přes břicho 😉