icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

kanka80
11. kvě 2017

@mamka37 Já měla po císaři děti v inkubátorech na jiném patře, viděla jsem je až na druhý den a až 3.den jsem je chodila krmit a přebalovat... 5.den mi dali na pokoj malého a 8.den malou 😉
Bolelo mě to dýl než maminky co byly po císaři s jedním dítkem 😖 měla jsem ještě z podbřišku drény na odvod krve a ty mi vytáhli až 2.den po císaři 😨
S kojením problém moc nebyl, kojila jsem tandemově, ale tahali jen přes kloboučky...ale mají teď 3.měsíce a už nekojím, jen odstříkávám a dávám to malé bo malý si zvykl na sladký Nutrilon a moje mléko už nechce 😝
Pokud ještě něco tak se ptej, třeba jsem něco zapomněla napsat 🙂

@milovnikkoni Moje děti mají za sebou očkování první dávky Hexy a neměly po tom ani teplotu. Ještě budou mít očkování i na pneumokoky a rotaviry, tak těch pichanců bude hodně 😖

mamka37
11. kvě 2017

@kanka80 jsi moc hodná. dekuju. myslim ze další otázky budu těšit až za pochodu ☺

klarape
15. kvě 2017

@milovnikkoni my jsme minulí týden dostaly první povinné očkování do nožičky a v cervnu jdou ve 3 měsících na přeočkování a rozhodli jsme se s přítelem miminka naočkovat i proti pneumokokum takže pak budem dávat i to

tregi
16. kvě 2017

Ahoj, taky mám dvojcatka ještě v bříšku a doufám, že ještě nějaký čas budu🙂

mamka37
20. kvě 2017

Ahoj maminky dvojcatek , tak jsme před 4- mi dny rozšířily vase řady. plánovaným cisarskym řezem se nám v 36 +5 t.narodily 2 krásné holčičky. Starší Dianka v 8. 30 s váhou 2670 g a druhá Patřička v 8.34 s váhou 2850. Rodila jsem ve Zlíně. Ještě jsou o 2 patra níž, nemám je u sebe, ale chodím se o ně starat, krmit, úspěšně odstrikavam mlíko a uz trošičku i kojime, tak mi dělají jen radost 😊

kanka80
20. kvě 2017

@mamka37 Moc gratuluji k holčičkám 😘 Ty jsi ze Zlína? Máš je na medialu?

marcelaxurbanova
20. kvě 2017

Ahoj všem, moc jsem těch 1122 stránek diskuze neprocházela, tak pokud to tu proběhlo, omlouvám se předem ... čekám dvojčata holky a doktor mě straší preventivní hospitalizací, která by mohla proběhnout už během měsíce. Vůbec se mi to nelíbí, jelikož máme doma dvě malá prťata (holky), ta mladší ještě nikdy nebyla beze mě přes noc. Proto se chci zeptat, kolik z vás tuto preventivní hospitalizaci zažilo? A jaký důvod vám doktři dali? A zároveň se chci zeptat, kolik maminek rodilo dvojčata přirozeně? Předpokládám, že císařských řezů je víc než přirozených porodů, ale stejně mě zajímá, zda lze rodit přirozeně. Děkuji moc za odpovědi.

mamka37
22. kvě 2017

@kanka80 jo jo jsem ☺ a ano holky mám na Medialu.

mamka37
22. kvě 2017

@marcelaxurbanova
u nás se chodí s dvojčåtkamdvojčåtkama lehnout posledních letech 14 dnů před plánovaným termínem. a přirozený porod ano , císař jen při
problemech. ja
měla holky koncem pánevnim a druhou příčku.

kanka80
22. kvě 2017

@mamka37 Tak to bysme mohly pak vyrazit s kočárkama na prochajdu 😉

kanka80
22. kvě 2017

@mamka37 Ještě jste v nemocnici? Já měla malého na Medialu 5.dní a malou 7.dní 😉 Jak jsou na tom tvoje holčičky? 😘 A jsou narozeny 16.5.? To měla narozky starší dcera 4.roky...

mmaajjaa
22. kvě 2017

@marcelaxurbanova Tak preventivně bych do nemocnice nešla, nevidím žádný důvod proč tam jít, co by tam s tebou dělali?? Pokud by byl nějaký problém, tak ano, ale bez důvodu?? Rodila jsem přirozeně 34+1 (praskla voda), obě holky byly hlavou dolů, ale na příjmu se mne ptali, jak chci rodit. Císař by nebyl problém, pokud bych měla zájem. Chtěla jsem přirozeně.

mamka37
24. kvě 2017

@kanka80 dobré ráno, ano holcicky se narodily 16.5.
tvé dcerce zpětně vse nejlepsi 🎈🎉🎊 my jsme včera měly týden. ja ještě nejsem zdravotně fit a holky taky úplně ne, tak si tu ještě určitě pobudeme 😔 ještě mám doma skoro 6 - ti letého syna .holky dosud nepribiraly, jedna z nich má pořád sondicku do žaludku. jsou hodně spave a unavené, vypít mlíko stravickou jim trvá strašně dlouho, tandemove kojení se neosvědčilo, tak mojim zvlášť, což trvá mnohem dyl a holky stejnak prd vypijou. strávim tak i dvě hodiny a to mám ještě někoho k ruce a pak honem jít odstrikat, honem něco pojist a můžu jít nanovo. ale to jsi měla určitě taky
jak máš staré dvojčåtka a jak to doma zvládate ? přidávam fotky ze včerejšího vážení. po týdnu konečně + 40 g obě.

klarape
24. kvě 2017

@marcelaxurbanova já rodila přirozeně v březnu dva kluky ...porod mi ale vyvolávali

klarape
24. kvě 2017

@mamka37 moc gratuluji ke krásným holčičkám a at jste co nejdříve fit 🙂

kanka80
24. kvě 2017

@mamka37 Tak mě teď trochu docvaklo, že se asi od vidění známe přes Ivu S. 😉
Moje dvojky budou mít 8.6. 4.měsíce 👦👧
To mě mrzí, že to kojení vám moc nejde, ale já kojila taky jen první 2.měsíce a od té doby jen odstříkávám a stíhám to v pohodě 😉
Ještě budu pokračovat ve psaní, malá se vzbudila a chce papat 🍹

lucynka46
24. kvě 2017

@marcelaxurbanova ja vsude ctu a slysim, ze prirozene u dvojvajecnych nevadi. Ale jednovajecny v 98%berou cisarem. Je tam vetsi riziko.

kanka80
24. kvě 2017

@mamka37 Pěkný večer 🌜 a už víš jak budou dlouho ještě holčičky na Medialu? Musí být ještě v inkubátoru nebo potřebují tu výhřevnou dečku? To lítání mezi patry bylo příšerné, nejhorší to bylo, když jsem měla už malého nahoře a malou ještě dole, tak to byl celkem kvapík 😖

marcelaxurbanova
24. kvě 2017

@lucynka46 koukam dobre, ze mate dve deti a ted cekate dvojcata? Pokud ano, jsme na tom stejne 🙂 cekame dve holcicky. Jsou dvouvajecne, tak snad se dobre otoci a bude mozne rodit normalne, z cisare mam hruzu :(

lucynka46
25. kvě 2017

@marcelaxurbanova ano, je to tak. Dve deti mam z manzelstvi. A uz jsem zadny neplanovala. A najednou dvojcatka. S pritelem co jsem chvilku. Ale i presto jsem si je chtela nechat. Nerikam, ze me myslenka o potratu nenapadla, ale asi bych to nezvladla vic, nez mit 4deti. Ted uz jsem s tim vsim srovnana a na holcicky se tesim. Ja mam jednovajecny. Takze horsi. U dvojvajecnych to prirozene nechavaji. A i kdyby ne, tak se cisare neboj. Mam prvniho po cisari a da se to. Druheho prirozene. Je pravda, ze nad to neni. Ale jak se da vsude precist, nektera maminka ma spatny zazitek treba z toho prirozeneho. To si clovek nevybere. Tak se snazit to proste rychle prijimat tak jak to je a pujde vse lepe😘 drzim palecky, at se holcicky otoci.

kanka80
25. kvě 2017

@marcelaxurbanova Já mám zase hrůzu z přirozeného, tak jsem ráda, že mám už dva císaře za sebou 😉

marcelaxurbanova
26. kvě 2017

@kanka80 Kazda to mame jinak 🙂 ja zacinam u hruzy z jehel a tak si nedokazu predstavit ten epidural a celkova narkoza mi prijde prehnana, tak jsem radeji rodila prirozene 😀

klarape
26. kvě 2017

ahoj maminky tak jsme byli z klukama na další kontrole nožiček ....dominičkovi se to už zlepšilo a široké balení máme dávat už jenom jeden měsíc a pouze na noc na spinkání ....a patriček to měl dobré od začátku ... jinak sem tu řešila jetště umělé mlíčko ..tak nakonec dávám už měsíc sunar a paráda kluci jsou po něm víc sití a vydrží me spát celou noc v 20:00 je dám do postýlek spinkat a stáváme v 5 nekdy v 6 ráno ... a prdíky taky hned přešli a výborně se mi osvěčili espumisanoví kapičky a instantní feniklovej čaj od sunárku přijde mi že je silnější než pitlíkové čaje ....jinak tetka už se těším až za měsíc vyzkoušíme první kašičku

klarape
26. kvě 2017

@marcelaxurbanova já zas řekla že epidural chci u přirozeného porodu.... ten vpich se dá vydržet a sem ráda že sem tak udělala protože sem měla šílené křížové bolesti a ten epidural pomohl

luckamb
26. kvě 2017

Ty jo holky, to to letí. Koukám, ze uz je tu zase termín listopad, jako jsem měla loni já. Rachot. Držte se😘

greese
26. kvě 2017

@lucynka46 me dr narovinu rekl ze do 36tt pujdu na cisar..jistota 🙂

klarape
27. kvě 2017

@greese a jak to ? nějaké zdravotní problémy ?

lucynka46
27. kvě 2017

@greese mne 37. Ale s tema dvojcatama to muze byt kazdou chvilku jinak.

greese
28. kvě 2017

@klarape zatim ne ale jsou jednovajecny s jednou placentou.
@lucynka46 no prave

klarape
28. kvě 2017

@greese ajo ... tak to vám přeji at je všechno v pořádku a co budete mit ?