icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

broukb
3. srp 2010

@sarik1 teeeeda kočárek fakt pecka!! to jsi ho nemohla najít dřív :D

sarik1
3. srp 2010
sarik1
3. srp 2010

@broukb taky co mě to dalo práce...... ufff ted je otázka jestli ho dáme do Fabie.... snad jo... 😀

broukb
3. srp 2010

Dneska jsem byli na kontrole, všechno je v pořádku, jen Vanesska už naléhá hlavičkou....prý se nemám děsit, je sice připravená,ale může tam takle být klidně až do konce.Tak doufám, že ještě chvilku vydržej. Jinak další KO je 18.3. a ta bude i s utz a odhady váhy..pak už se s našim gyndařem loučíme a začínáme chodit do poradny v porodnici.Tak se těšim a jsem moooc zvědavá kolik maj.

Jo a ve 20. týdnu jsme měli 32.10 a 370g a 33.40 a 378g 🙂

sarik1
3. srp 2010

@broukb tak to je super, že jste v pořádku..... mě dělala holčička starost je o 14 dní menši.... ted jdu až 16.8. na UZ a mám strach, aby dál rostla, ale ona bude. je to ženská,jsem pozitivně naladěná a proto jdu do kočátku pro dvojčátka 🙂 my měli ve 21 tt holčička 290g (takže byla 19tt) a chlapečke 430g

sarri
3. srp 2010

@atreides
No, mně v 13tt řekl, že je sice vše OK, ale nemám se radovat, že taková dvojčata nejsou žádný důvod k radosti a v 22tt mi zas řekl, že se ještě nebudeme radovat, protože spousta komplikací ještě může přijít - no, já věčně postolicovaná, aby se něco nestalo, celé těhotenství nervy, první trimestr proležený v nemocnici a toto mi optimismu nepřidalo.

broukb
3. srp 2010

Joooooo a velká gratulace Monice 03 k Vojtíškovi i Kristýnce 😵 hlavně ať dětičky rostou jak z vody a jste brzy doma. 😉

sarri
3. srp 2010

@broukb
To je bezva, že je vše OK, ale šetři se, holka, já jsem měla děti velmi brzy krásně nachystané a také celkem brzy chtěly ven, takže žádná námaha 😵

sarik1
3. srp 2010

@sarri já byla také 2x na začátku v nemocnici, v 9tt na 14 dní a po tom ve 14 tt na 14dní, to byly nervy..... doky říkala, že na tom velkém UZ ve 22 týdnu kromě té chybějící arterie u holčičky (v Motole řekl kardiolog, že srdce bije jak zvon, a vše je OK) nic špatnýho neviděla a oba jsou ok, jen ten rozdíl, no... ale je to holka a ty něco vydrží, já ji tam moc věřím, už mam pro ni oblečky

sarri
3. srp 2010

@sarik1
Psávala tu jednou maminka, která měla dvojvaječná dvojčátka od sebe taky o nějaký ten týden - prostě otěhotněla a za týden zas. V TV byla dokonce dvojčata každé s jiným chlapem - černoušek a běloch, takže pokud nejsi po IVF, tak je to možné a není to problém.

sarik1
3. srp 2010

@sarri jsme po IVF...

broukb
3. srp 2010

@sarri děkuji, to víš, že se budu šetřit..přeci jen mě to trošku vyděsilo 😉 potřebujeme ještě alespoň 5 týdnů aby měli nad 2 kg a pak už se mi uleví 🙂

sarik1
3. srp 2010

No by budem možná rádi za 28tt, pokud bude holčička růst hodně pomalu tak jdu na předčasný porod

broukb
3. srp 2010

@sarik1 neboj holčička to dožene,prostě asi míň papala a teď to musí všechno dohnat 🙂
Jinak my byli taky 2x v nemocnici v 8tt a pak v 11tt ...jsou to nervy, ale ty miminka nám za to stojí 😉

sarik1
3. srp 2010

@broukb no stojí to za to každopádně...... ona ale byla od začátku menší a pořád rostla.... jenže méně...ale je podle doky v pořádku,ale riziko tam je že se zastaví vývoj, ale to se nestane... včera manža dal ouško na bříšku a slyšel srdíčko holčičky, jak krásně tluče.. prej to slyší tak zřetelně jako když ti pustí u dokyho nahlas UZ srdíčka

sarik1
3. srp 2010

@broukb Jinak my také máme poklady z Gennetu.... je to tam super, zlatá paní primářka Brandejská 😀

sarik1
3. srp 2010

@sarik1 Máš krásné bříško, já chci takyy..... já mam nějaký malý proti tomu co sem viděla u tebe ve fotoblogu

sarik1
3. srp 2010

hups to mělo být pro broukb 😀

broukb
3. srp 2010

@sarik1 my máme lásky taky z Gennetu od dr. Lovásové 😵 a buď ráda, že nemáš takovej břuch neni o co stát 😖 víš co to je to tahat?? :D

sarik1
3. srp 2010

@broukb mě Lovasová dělala transfér.... mám zatím +9kg

gilotek
3. srp 2010
sarik1
3. srp 2010

@gilotek Já mám domáci ultrazvuk značka - můj manžel - dá ouško na bříško a šmíruje tlukot srdíčka 🙂

lenca78
3. srp 2010

@broukb
@sarik1 ahoj holky, my je mame taky z Gennetu a transfer delala taky MUDr Lovasova - asi ma nejakou stastnou ruku na dvojcatka 🙂)

broukb
3. srp 2010

@gilotek jj já mám ten druhý angel sound..ale z vlastní zkušenosti nejvíc jsem ho využila cca od 12 do 20. týdne, pak jak už je dobře cítíš, tak už ho nepotřebuješ.Občas teda když se dýl nehejbaj a jsem z toho na nerv, tak si je poslechnu, ale myslim, že už ho moc nevyužiješ než ti přijde 😉 Jinak je to hezký 😵

sarik1
3. srp 2010

@broukb já ještě pohyby nic moc necítím.... ach jo....jen tak někdy...a slabě

sarik1
3. srp 2010

@lenca78 Tak to je mazec, Lovasová má teda šťastnou ruku 😀 😀 😀

atreides
3. srp 2010

@sarri aha, tak to je mi líto ☹ono to opravdu nepřidá ... budu věřit, že u nás je vše OK

atreides
3. srp 2010

@sarri smím se ještě zepata jestli jsou holky jednovaječná nebo dvoj? Ony totiž jednovaječná dvojčátka jsou samy o sobě rizikovější 😒

lenca78
3. srp 2010

holky, muzu se Vas zeptat? Uz tyden hledam nejaky kocarek a cim vic o nich ctu, tim hure se mi vybira🙂 Nemate nekdo zkusenost s kocarem TFK twinner twist?
http://www.kocarky.cz/kocarek-tfk-twinner-twist...

betina
3. srp 2010

Leni, kamarádka, co má dvojčátka má TFK a je moc spokojená, má jej už 3 roky, obecně jsou TFK velmi kvalitní kočárky.
Liti, tak at to dopadne dobře, ten reflux mě mrzí, kamarádčin chlapeček jej měl až do roka ☹ , tak vám přeji, at sr toho brzo zbavíte!!!!
U nás byli kluci ve 20.tt macíci, tak doufám, že rostou takhle hezky i nadále, A měl 450 a B 485g, tak se těším za dva týdny na ten další UTZ.