icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

letitko
4. dub 2013

@ratatooy no ten moutain buggy ma 28-30 na sirku jednoho toho sedatka. A ted mi psala svagrova ze maj Phila a teda a ze se ji na 28 cm vejde skoro 4 lety klucina. A ze tam vozila malou v emitexce a ze super. No stejne se to musi okoukat akorat ty kocarky co se mi libi nikde moc nemaji vystavene :o(

letitko
4. dub 2013

no a jeste mate nejaky seznam zakladni vybavicky? ja jsem prvorodicka tak jsem uplne mimo s tim mnozstvim veci :o)

ratatooy
4. dub 2013

@letitko jj nemaji je nikde u ns ani pomle ty pro jedno dite takže jedine veletrh ted bude v praze a v červnu bude od tech kočárků daniela v brne

ratatooy
4. dub 2013

@letitko no tak vybavička,oblečení,plenky,přebalovaci podložky,latkovy pleny,zavinky,kočárek,postylky,povlečení,deky,polštáře,npromokavy podložky do postylek,pak za me super vec monitor dechu,přebalovák,lahve,dudlíky,odsávačka,nosátko a j toho dost no

letitko
4. dub 2013

@ratatooy no to jo a jeste dve deti :o)

letitko
4. dub 2013

a ted veletrh v praze stoji za to? Bydlime v prazetla tak bych tam mozna skocila, ale nekde jsem cetla ze tam je dost lidi :o(

ratatooy
4. dub 2013

@letitko tak lidí tam bude dost ale určo tam bude hafoooo kočárků

werinka1
5. dub 2013

Ahoj, tak jsem holky trošku nešťastná ☹ ☹ Dneska ráno jsem se probudila se silným špiněním. Můj gyn dnes neordinuje, takže jsem jela do nemocnice. Vyšetření teda dopadlo relativně v pořádku. Mám ale vcestné lůžko, takže polehávat, kdybych začla krvácet vyloženě červenou tak jet do nemocnice. No ale z čeho jsem trošku rozladěná, tak mimča snad skoro vůbec nepřibíraj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Od minulé kontroly - to bylo minulý týden v úterý, to jsem byla 22+6 skoro nic nepřibraly. Jedna měla 520g a druhá 590 g. No a teď???!!!!! Jenom 600g a 614g!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co když nebudou vůbec přibírat??????? Jako doktor na to nic neřekl, ale jsou prostě o týden pozadu ☹ ☹ ☹ Tak nevim co dělat? A dá se něco dělat??????? Jsem z toho fakt rozhozená 😒 😢

ratatooy
5. dub 2013

@werinka1 jejda mane,tak držím pesti aby jste byli v pořádku

dexin
5. dub 2013

@werinka1 jediné, co se dá dělat, tak nesledovat tabulky! A to nikdy! Ani když je dítě uvnitř, ani když se narodí! Prostě nechat tomu volný průběh a věřit, že je vše v pořádku. Nestresuj se teď zbytečně, stačí už jen to vcestné lůžko. Co to vůbec je?

alex001
5. dub 2013

@werinka1 Neměj strach každý doktor a každý ultrazvuk měří jinak, takže pokud Tě neměří pořád stejný doktor stejným ultrazvuk tak se vůbec neděs nic se neděje 😉 Taky jsem z toho byla vyděšená.... A to špinění určitě přejde šetři se odpočívej a kdyby něco na nic nečekej a rychle do nemocnice!!!!

ratatooy
5. dub 2013

@dexin ja mam za to že to jde o placenta previa a znamena to že placenta překrývá porodní cesty

ratatooy
5. dub 2013

@werinka1 a přesne jak řikaji holky utz neměří přesne me furt hrozily jak malj bude mit přes 4kila a mel 3,4kg takže se hodne sekly

alex001
5. dub 2013

@ratatooy placenta previa znamená že je placenta v porodních cestách taky jsme to měli prakticky se nesmíš vůbec namáhat protože by jsi mohla kdykoli začít rodit.... já jsem jí měla v porodních cestách od 20tt a zvládli jsme to 😉

ratatooy
5. dub 2013

@alex001 jj to sme právě psala že to je to vcestné lužko

ratatooy
5. dub 2013

@alex001 a rodily jste cisařem předpokládám

alex001
5. dub 2013

@ratatooy jj rodila jsem akutním císařem ve 33tt

werinka1
5. dub 2013

Máte pravdu, vcestné lůžko, placenta previas nebo jak je to tam napsáno a je úplně dole, kdybych měla rodit normálně tak jakoby stojí v cestě. Snažim se šetřit, hodně pospávam. Dr. mě uklidnil, že se placenta ani neodlučuje, ani nemam zkrácený čípek. O velikosti plodů nepadlo slovo, to jsem si pak přečetla ve zprávě. Je fakt, že jsem byla jinde, v nejbližší nemocnici, jinak do rizikové poradny dojíždim taky jinam. V úterý př. týden jedem zas, tak doufam, že dopadnem líp, ale stejně mi nedá na to nemyslet a budu se nervovat 😒 ☹

adriene
5. dub 2013

@gyty Tady jsou naše váhy:
Váhy: 22+4: 472g a 506g ; 24+5: 700g a 889g ; 26+5: 975g a 1031g ; 28+5: 1317 a 1306g ; 30+5: 1634g a 1699g ; 32+5: 2108g a 2002g ; 34+5: 2267g a 2425g
@werinka1 Já bych se ohledně váhy neznepokojovala... v porovnání s váhama u nás (viz výše) mi přijdou normální... navíc záleží na měření... každý lékař změří trochu jinak, záleží i na UZ přístroji - jeho kvalitě, na podmínkách měření... No a při dalším měření můžou mít prťata skok v hmotnosti, až se budeš divit 😉
S vcestným lůžkem rodila má známá v 38.tt, pravda - akutně pro velké krvácení, ale je vidět, že se to s ním dá "donosit" daleko 🙂

alex001
5. dub 2013

@werinka1 Nesmíš se stresovat stejně tím nic nevyřešíš a prckům to jen ublíží vím o čem mluvím. Drž se a přeji hodně štěstí 😉

ratatooy
5. dub 2013

@alex001 a jak jste to zvládly toho bych se celkem bála nejvíc asi toho předčasnyho porodu,když doma už jedno dite je a musela bych se starat i o nej nemohla bych být třeba měsíc v porodnici

werinka1
5. dub 2013

Moc děkuju za uklidnění, já doufam, že to v úterý dopadne lépe. Snad kdyby to bylo nějak blbý, tak doktor něco řekne. Jdu si dáchnout, jsem z těch nervíků trošku hotová 😒

alex001
5. dub 2013

Museli jsme to zvládnout naštěstí akutní císař je vlastně z mého pohledu výhra člověk nemá čas se stresovat i když díky placentě v porodních cestách to byly manévry hodně to krvácí.... já jsem byla po porodu v nemocnici asi 4dny děti byly na JIP a já jezdila denně za nimi.

ratatooy
5. dub 2013

@alex001 a pustily vas domu s detma až mely váhu nebo jakoby ten ukončenej 40tt

gyty
5. dub 2013

@adriene diky za srovnani!

gyty
5. dub 2013

@dexin
ja myslim ze teutonka ma nakych 20-21 kg a ten ew rikali asi 18
cca myslim

alex001
5. dub 2013

@ratatooy Jakmile měli váhu nad 2kg tak mi je dali domů nejdříve jednoho za dalších 14 dnů druhého byl to masakr

ivetm
5. dub 2013

@alex001 v HK úplně stejný postup - nejdřív jeden a za 14dnů druhej...bylo to divný, ael zpětně si zas říkám, že to nebyl takovej šok a pěkně jsme se zajeli a do dneška nebyl problém, když třeba kámoška s jedním si stěžuje, jak je to s malou šílený, tak mě nevěří, že jsem fakt v klidu, pohodě, spokojená, nevystreslá...možná to je i tím, že člověk pořádně vńevěděl do čeho jde a ty představy byly hodně brutální 😅 Pavli, taky jsem ráda za akutního císaře 😉 přesně jak píšeš - člověk neměl čas se stresovat

alex001
5. dub 2013

@ivetm 😉 Filípek byl o dost menší tak mu déle trvalo než dosáhl váhy 2kg jinak by jsme je měli doma určitě najednou 🙂

karlisska
5. dub 2013

@werinka1 já bych řekla, že jsou ty váhy v pohodě, teda se srovnání se mnou, já měla 24+4 685g, 660g, to je skoro tak samo, ne? A nikdo nic neříkal, naopak, že přesně odpovídá, snad jenom chlapeček byl o den pozadu a to neřeším. Když budeš ležet, tak všechno bude v pohodě, uvidíš. 😉