icon

Chtělo se vám oznamovat těhotenství?

ma_cherie
14. lis 2016

Holky, chtěla jsem se zeptat, jak a kdy jste oznamovaly těhotenství rodině - oznamovaly jste jej radostně nebo se vám do toho taky nechtělo? (rodiče, prarodiče, tety, strýcové)

Mě se do toho vůbec nechce, s rodičema nic moc vztahy nemáme, navíc je to hrozná drbárna takže v tu ránu co bychom to řekli rodičům to ví celá vesnice. Na druhou stranu už jsou čím dál častější otázky "Proč si nedáš kafe / panáka / skleničku - to seš těhotná?" - a tak lžu a lžu a lžu.

Hrozně moc si teď užívám to období klidu kdy mi do toho nikdo nekecá a nevtírá se mi do toho a je to fakt moc fajn, nerada bych se o ten klid připravila, ale myslím, že dlouho to tutlat nedokážu - nějaké osvědčené tipy jak je umlčet tím, že nepiju kávu/čaj(černý a zelený - který jsem vždy milovala)?

Strana
z3
jani76
14. lis 2016

@adjanni já přesně to samý, a to jsem to řekla jen svým nejlepším přátelům .... pak zas všechno odvolávat, že už to tak není, a oni zvědaví, co se stalo a proč se to stalo ... děs běs ☹ Taky bych příště čekala co to jde, ale zas na druhou stranu mám u toho takovou radost, že mám chuť to říkat, takže budu asi bojovat 🙂

lena93
14. lis 2016

Ahoj. Těhotenství jsem musela oznámit brzy, v 7.tt.jsem šla na neschopenku, takže jsem to oznámila rodičům. Tchánovci se to dozvěděli o pár týdnů později a přítelova 8-letá dcera nic netušila asi do 6.měsíce. Ta by nevydržela tak dlouho čekat a mě by kleplo z otázek, kdy už.. Měla jsem malé bříško, navíc těhotenství v zimě se kryje dobře, takže já bych to zvládla tajit do 7.měsíce :D Měsíc před porodem jsem si oblékla volnější šaty a bříško nešlo ani vidět. Primář si ze mě po porodu dělal srandu, že jsem malého nosila v batohu, jinak to není možné.. Z kávy se mi dělalo zle, tu jsem nepila, ale zato jsem pila černý čaj, protože po ovocných mě pálila žáha. Sýry jsem jedla taky, četla jsem, že se nesmí nepasterizované mléko a sýry a to není snad žádný běžně prodávaný. Listerie se nachází v nedostatečně tepelně upravených potravinách (mléko, vejce). Dokonce jsem několikrát jedla i játrové knedlíčky. Podle mě se nic nesmí přehánět. Z těhotenství se dělá nemoc a to taky není dobré.. A poznámka, příště neřeknu přesný termín porodu, ale jen přibližně. Např.v květnu, na jaře apod. Rodila jsem 40+3tt, ale otázky, kdy už ? začaly kolem 37.tt. Člověk má potom chuť se někam zavřít a vylézt až po porodu, nebo ještě lépe po šestinedělí.

zanett
14. lis 2016

@kokina90 To jsme se asi nepochopily; me zajima me vlastni pripadne tehotenstvi, tehotenstvi ostatnich me nezajimaji.

alicie_k
15. lis 2016

@zanett A já přestože jsem těhotná tak s tebou souhlasím 🙂
A jak tu někdo psal o tom stavění domu, tak přesně to mě štve mnohem víc. Máme pozemek, ale zdaleka ještě nestavíme a pořád se někdo ptá, jestli už. Tak se sakra zvedni a běž se podívat, že je tam furt zelená louka. Tohle je spíš pro mě nepochopitelné - vidí, že nic a ptají se. A kolik lidí se nás už ptalo, co nás ten pozemek stál!
O mém těhotenství skoro nikdo neví, ale až to řeknem, tak ať se ptají. Anebo neptají. Do břicha není vidět tak jak na ten pozemek 😀

ma_cherie
autor
15. lis 2016

@zanett Otázky ohledně financí (Kolik to stálo, kolik bereš) bytostně nenávidím a nikdy jsem takovou otázku nepoložila, přijde mi to krajně neslušné a je mi to vážně strašně moc proti srsti. Kolegyně ta se ptá hned na cenu ať se jedná o cokoliv "Jee máš nový boty, pěkný. Za kolik ?!" "A kolik jste na tý dovolený nechali?" "Kolik ti přišlo?" 😠 😠 😠 😠 😠 proooooooč 😀

kokina90
15. lis 2016

@zanett no ja to pochopila moc dobre, presto nechapu pokud nejste tehotna a psala jste, ze se nerada bavite furt o tehu.vecech a ze kolem sebe mate plno tehul..ze vas bavi resit jeste dalsi diskuze na netu ohledne tehu.Ja nerypu, jen rikam..

babanci
15. lis 2016

Já jsem si myslela, že tak radostnou událost chce člověk někomu říct a mámě tím spíš. Moje dcera mi řekla, že je těhotná v 6. týdnu. Sdílená radost je dvojnásobná radost. 😀 Akorát mě požádala, ať to do 12. týdne neříkám dál a to mě teda dělalo velký problém. 😀

crown
15. lis 2016

My to řekli všem včetně rodiny až po screeningu,a neudělala bych už nikdy jinak.Při minulém těhu,kdy to nedopadlo,jsem to řekla rodině brzy a máma z toho byla špatná snad ještě více než já a o to více mě to pak trápilo.

ko87
15. lis 2016

Já se u prvního nemohla dočkat, až to někomu řeknu. Okolnosti mě sice donutily říct to velmi brzo v práci, ale přes šéfa se to díky bohu dál nešířilo. Rodiče se to dozvěděli hned po potvrzení gynekologem v 8tt, před ostatními jsem to přestala tajit po 1. screeningu. Teď u druhého se mi do toho nějak nechce, ve čtvrtek bychom měli jet k rodičům a dohodli jsme se, že jim to řekneme. Jenže si uvědomuji, že mi tím skončí klid. Zase budu pod dohledem - tohle teď nesmíš, to bys radši neměla nebo naopak, za nás se tohle neřešilo a taky žijete. Zájem mě sice těší, lepší než kdyby jim to bylo jedno, ale občas je to pak už na palici☺
Jinak s utajováním problém naštěstí nemám. Alkohol jsem nikdy moc nepila, kafe ani černý čaj vůbec, zelený si dám občas i teď. U prvního to bylo těžší, to jsme měli už nějakou dobu po svatbě a všichni čekali, kdy to bude. Teď myslím, že nemají ani tušení.

ma_cherie
autor
15. lis 2016

@babanci Záleží asi na vztazích, jak jsem již psala, u nás nejsou nic moc a moje matka (vlastně oba rodiče) i manželovy rodiče jsou jedni z posledních, komu bych se svěřila / věřila, bohužel, ale je to tak... mrzí mě to, protože se svými rodiči jsem měla moc fajn vztahy.. ale bývávalo

majdulena
18. lis 2016

My máme vztahy všelijaké. Otce nenávidím, ale trpím ho kvůli mámě, která je pak z toho nešťastná (takže taková hra na šťastnou rodinku).
Pokud to do Vánoc nevykecám - a to je u mě problém. Tak mám v plánu všem koupit fotorámeček, který zabalím do vánočního dárkového papíru. Až si to každý rozbalí najde tam nápis : Budeš babička
nebo : Budeš strejda
- podle toho kdo dostane ten rámeček. Budu to tak mít z krku a jsem zvědavá na ty výrazy :oD

Strana
z3