icon

Dát dítě k adopci?

anna356
30. zář 2016

Ahoj lidi, jsem těhotná je mi teprve 16 let a jsem v 20 tydny, moje rodiče mi zakazali jít na potrat, já s dítětem asi nezvládnu se starat a s přítelem jsme mladé a nemáme peníze, prostě nechci vychovat dítě jsem moc mladá, každý den přemyslím o tom co budu dělat s dítětem, můj přítel jeho rodiče nam zakazali že nemůžeme spolu byt.. S přítelem jsme mluvili že asi bysme dítě dali k adpoci nebo ne, co vaše názor? Prosím napište děkuji moc.

Strana
z7
caverina
30. zář 2016

@jsem_dama a presne tohle ve sve situaci asi potrebovala,ze?

anve77
30. zář 2016

@caverina jejda já potřebuju poradit každý den.... 🙂 a ráda slyším názory z různých stran...to jen Vy máte patent na rozum,ne?

jsem_dama
30. zář 2016

@caverina bohužel, pokud dá někdo nějakou otázku k diskuzi musí očekávat že budou různé reakce a názory, běžný člověk si vybere názory co mají trochu relevantní hodnotu a ty druhé přejde..

jsem_dama
30. zář 2016

@caverina třeba jí ta informace pomůže do budoucna..

simkrk
30. zář 2016

Urcite slecna potrebuje slyset narazky a blby kecy :/ to si myslim ze si vyslechla i jinde..je to fakt hnusny jak nektere se k tomu muzete snizit ji tu urazet..jen je zoufala a nevi co ma delat..neni prvni ani posledni.trochu se vzijte do jeji situace jak ji asi muze byt..dite treba vubec nechce dat pryc ale je zahnana do kouta? Co treba takova moznost?..

caverina
30. zář 2016

@anve77 ne fakt nemam patent na rozum......ale asi ho brzo zacnu z MK mit🙂

kacca11
30. zář 2016

Ono si holt nektere damy musi zvysovat sebevedomi i na nestastne setnactce... 😐

jsem_dama
30. zář 2016

@simkrk zakladatelka píše že nechce vychovávat dítě. Na jednu stranu blbý kecy jak píšeš, na druhou stranu si možná uvědomí že něco udělala špatně a bude jí to ponaučením do budoucího života

anve77
30. zář 2016

@caverina jj též bych řekla 😉

caverina
30. zář 2016

@jsem_dama tak ja si nejsem bezny clovek....me proste vadi kdyz se nekdo nad nekoho povysuje a poucuje....zvlast stylem jakym se to delo tady...

lekra
30. zář 2016

Tak pokud ti zakázali rodiče jít na potrat, tak by ti mohli třeba pomoci s dítětem, ne? Moje dcera taky měla dítě v 16 letech a za velké pomoci nás ostatních studuje a syna vychovává velmi dobře.

blecha94
30. zář 2016

@nikinnna Máš svatou pravdu! Tady se každá tváří, že byla do 30 panna a první "tuleníčko měla s manžou za účelem udělat si mimíska". 😀 Tak třeba já mám dceru z chráněného styku, u kterého praskl kondom, použila jsem Postinor a hle, mám dítě. Překvápko! Bylo mi 20, ale klidně se mi to mohlo stát už ve 14. A přitom jsem nikdy v životě sex bez ochrany neměla, ani jsem nespoléhala na přerušování a podobný "tutovky". Ono se to lehce řekne, chraň se... 🙄

simkrk
30. zář 2016

@jsem_dama Ano,proto jsem napsala ze kdyz ho enchce vychovavat je lepsi aby ho dala k adopci a to si myslim ze je i od ni zodpovedne vzhledem k tomu ze vi ze se o nej nedokaze postarat nema na to finance ani na to neni pripravena ci vyspela...a to me od ni prijde zodpovedne alespon v tomhle ohledu ze pro nej chce lepsi budoucnost a vychovu kterou ona by mu v 16letech sama nemohla dat....myslim ze se ponaucila dost..

jsem_dama
30. zář 2016

@caverina smím se zeptat proč vůbec přispíváš? Do všech se strefuješ že jsou hrubý, netaktní, ale ty jsi zakladatelce nedala radu žádnou..

smallinka
30. zář 2016

@anna356 Tak nedokážu si představit v 16ti být těhotná, tak se do tebe asi nemůžu úplně vcítit. Jen napíši, jak to cítím teď já....Je mi 33 let a máme 2letá dvojčátka a mateřská není žádná sranda. Je to veliká změna ze dne na den, přijdeš o svůj standartní komfort na který si zvyklá....ale to se týká spíše 30cátníků to už člověk má nějaký svůj režim...a pak ta veliká změna. Ty si mladá, no já bych v tvých letech dítě rozhodně nechtěla....ani ve 20ti .....ale jsou holky vyspělejší než já a ve 20ti letech mají dítě a naplánované.....Jenže co těhotná už jsi, takto to prostě osud chtěl. Nejhorší budou pro vás ty první 3 roky se říká, to budeš muset být pořád s dítětem...a ta péče je tam hodně intenzivní. Nadruhou stranu ti rodiče pomůžou...jsem pochopila, pro mě jsou babičky poklad. Pro tebe to znamená konec školy ale ne konec života. Já mám naopak pocit (i přes to vyčerpání a nervy) že s dětmi žiji (možná i ten můj věk). Ty máš výhodu že jsi mladá a nebudeš všechno tak řešit, budeš to brát třeba víc v pohodě to starání o prcka...pokud by ti měly rodiče pomoci, tak bych si prcka rozhodně nechala. Když ho dáš pryč, tak třeba ve 26letech se probereš a vzpomeneš si že máš někde syna nebo dcerku, které je 10 let a budeš koukat někde u školy, jestli to třeba není ona nebo on. Vím, že tě teď napadá ta adopce, protože máš strach a výchova dítěte ti nic neříká. Ale zkus si třeba představit, že tvoje maminka by tě dala taky k adopci kdyby tě měla v 16ti letech ☹ jak by ti bylo....až bys to chápala....myslím, že to dítě moc nepochopí.....rozhodně tě neodsuzuji, ať se rozhodneš jak chceš, je to tvoje rozhodnutí a ty neseš následky po celý život.

caverina
30. zář 2016

@jsem_dama to mam jako zakazane tu prispivat? Na nikoho nejsem hruba a nikoho neurazim....a priznam,se ze nez jsem stacila neco v ty svy hlave vysrotovat tak uz se to tu rozjelo....a rady ktere ji snad pomuzou tu dostala....a psat ji ze je nezodpovedna se mi fakt nechtelo🙂

jsem_dama
30. zář 2016

@caverina přispívej si kde a jak chceš. Pokud ale několika diskutujícím napíšeš že na tohle se neptala a že tohle slyšet nepotřebuje, musíš očekávat že vyvstane otázka proč jsi jí na otázku neodpověděla ty.

lekra
30. zář 2016

@smallinka když mi dcera v šestnácti řekla, že je těhotná, myslela jsem, že se zblázním. šílená situace!! o adopci mluvila taky, ale jen z toho důvodu, že prostě nevěděla kudy kam. S adopcí bych nikdy nesouhlasila. to bych si vnuka adoptovala já sama. ta představa, že někde po světě chodí naše krev, naše podoba...to bych nedala. jak píšeš, náročný to je šíleně!! psychicky, fyzicky, finančně. je to v šestnácti brzy, hrozně moc brzy...ale teď už, ve 20tt se nedá dívat zpět , ale dopředu. Nevím, jaká jsou rodina @anna356, jestli by jí rodiče byli ochotni pomoci, chce to nechat si tu situaci ¨sednout¨, jak se říká, ráno moudřejší večera, a všechno důkladně zvážit a promyslet.

caverina
30. zář 2016

@jsem_dama tak radeji budu mlcet nez rict nejakou blbost....a myslim ze jsem nekterymi prispevky docela dobre dala najevo jak to vidim ja....

blecha94
30. zář 2016

@smallinka Já třeba bio. matce nic nezazlívám. Jsem ráda, že se mě vzdala, bylo to pro moje dobro. A jsem jí jako ženě vděčná, že mi dala život. Nepátrám po ní a nemám touhu jí znát, ale cítím k ní svým způsobem úctu a rozhodně jí nic nezazlívám. Díky jejímu rozhodnutí mám svoje rodiče a sestru, které miluju a měla jsem krásné dětství. Pokud zakladatelka ví, že se postarat nezvládne, nebo nechce (to je jedno, netřeba ji soudit), tak je jedině dobře, že dítě předá někomu, kdo to zvládne a zvládnout to chce.

tahejhula
30. zář 2016

@blecha94 Tak do triceti ne, ale devatenact mi bylo. 😁

dyslovka
30. zář 2016

@caverina : opravdu se do toho nerada vkladam, ale uz to nejde jinak, kdyz to tady tak ctu....slecno/pani nejste zbytecne moc jizliva? Stalo se vam snad neco takoveho, ze reagujete takto prehnane? Do kazdeho se tu obouvate, ze slecnu kritizuji a urazeji a ze se tu nad slecnu nekdo povysuje?? Opravdu? V kterem prispevku se kdo povysuje nad autorku? Navic, nikdo tu autorce nenadaval a nijak ji neodsuzoval, slecny tu jen psaly, ze kdyby tehdy udelala malickost, napr. se chranila, tak by tohle nemusela resit. Trpi ted ona a bude trpet jeste vic, pokud da dite k adopci, protoze za tech 9 mesicu si k nemu udela pouto. Psychicky pak bude hodne trpet. Nejlepsi by bylo, kdyby ji pomohla maminka. Ovsem holky ji tu jen slusne daly radu, aby tomuhle priste predesla. Nic vic, nic min. Nikdo ji tu nenadaval a ani ji nijak neodsuzoval. Zbytecne tu vyvolavate konflikty. Uplne zbytecne. A jsem si jista, ze za tohle, ackoli jsem vam tu napsala slusne, se do me stejne pustite 🙂 tak do toho 🙂 ale musela jsem se proste ozvat 🙂

blecha94
30. zář 2016

@dyslovka Nikdo neví, jak a jestli se chránila, tak proč se ke každému příspěvku sletí hejno hus a kejhaj na téma, jak se měla chránit, jak neměla slouložit, jak to a tamto... Žádná ochrana, kromě sexuální abstinence, není 100% a přihodit se může kdykoliv cokoliv.

A že jí bude psychicky zle? Možná ano, možná ne. Ne každý se přes to nepřenese, nelze říct, že bude litovat, protože třeba nebude. To je individuální.

lucka00024
30. zář 2016

@jsem_dama
@anve77 nevim no ja u toho nebyla jak měli spolu sex ale jak už tady bylo zminěno i přes antikoncepci se da otěhotnět neni 100% ´´diky ni´´ mam synovce.

jsem_dama
30. zář 2016

@lucka00024 v žádném svém komentáři jsem nepsala nic o antikoncepci

caverina
30. zář 2016

@dyslovka tak napriklad tu probehlo ze je nezodpovedna a ze by potrebovala profackovat....to vam prijde jako adekvatni odpoved?..nevyvolavam hadky a ani se do nikoho nenavazim....ze je nezodpovedna uz urcite slysela i doma....tady si prisla pro radu a ne pro odsouzeni....a jak uz tu nekdo rekl mohla klidne otehotnet i pres HA nebo ochranu,to se proste stava...

demetritis
30. zář 2016

Holky dejte se do klidu , autorka si myslím ma nervi už dost nadranc a vi se jen hadate stejne nic nevymyslíte rozhodnou se musí ona a pokud nemáte nic co by ji pomohlo tak si myslím že jen delat diskuzi pestrou(slušne řečeno) mysto toho aby autorce pomohla a splnila učel

lucka00024
30. zář 2016

@jsem_dama ale v pořadku jen jste psala že je nezodpovědna (jasne třeba je ja fakt nevim) ale třeba ty prašky brala to nevi nikdo.Jenom pišu že i ty mužou selhat..... hadat se tu nechci a ani neminim....

bekyc
30. zář 2016

Prosím tě, nenech si radit na internetu od cizích lidí. Jde o důležitý rozhodnutí, obrať se na nějakou instituci, která tu už byla zmíněna. Probereš to s někým, kdo má nadhled a nesoudí tě. Pomůžou ti víc, než ty řeči tady.

dyslovka
30. zář 2016

@caverina : s tim profackovanim, to mate pravdu, ze to je prehnana reakce, ale zbytek jsou jen prispevky, ktere jsou pravdive a slusne napsane. Co se tyce otehotneni pri ochrane, k tomu se nevyjadruji, protoze na to mam svuj nazor, za lterym si stojim a zaroven i vim, ze by tady strhl lavinu nadavek, tak to radeji kaslu 🙂 a jinak je to diskuze, kazdy tady muze psat co chce, kdyby tyto nazory porusovaly pravidla diskuze, tak by byly zablokovany. Ted to bude znit mozna hnusne, ale je i dobre, ze ji to tu par lidi slusne pripomelo, protoze kdyz ji to rikali pred stykem, tak si z toho asi moc nevzala. Pokud tedy neotehotnela pres ochranu, coz si uprimne myslim, ze ne. Omlouvam se.

Strana
z7