Do kolikátého týdne jste pracovaly, co bylo za měsíc a jaká byla vaše pozice (náplň práce)?
Ahojky holky, v kolikátém týdnu jste šli na neschopenku (ať už dobrovolně, či skrze zdravotní důvody) a jakou práci jste měli? Zůstali jste už doma třeba skrze vedra(pokud bylo léto)?
Děkuji všem za odpovědi 🙏🤗
Ja pracuju v IT a jsem ted skoro porad na home-office, protoze jsem rizikova a navic covid.. Pro me je to lepsi nez byt na neschopence, i kdyz bych ji dostala hned na zacatku, ale odmitla jsem. Na materskou pujdu ted na zacatku ledna 6 tydnu pred pozdejsim terminem porodu.
az do porodu jsem pracovala... behala jsem po stavbach, lezla po leseni, behala ve vykopech,...🙂 s prvnim i s druhym prckem... bricho sice prekazelo ale neni to nemoc🙂)
PN som nebola, oficialne som pracovala do nastupu na MD, 8 tyzdnov pred porodom (dvojicky). Neoficialne som este 2 dni pred porodom robila a chystala zmluvy (account manager). Po roku na MD som zacala opat pracovat z domu na dohodu, ked mali drobci 1,5 roka vratila som sa do prace na full time.
Těhotenství bez problému, šla jsem na MD 7.tydnu před porodem, byl srpen.
Práce tedy ne náročně fyzická, ale spíš psychicky z lidí🤣
@95newmommy2020 měla jsem to samy co ty, klienti některé strašně smrděli a bylo mi kolikrát na blití, přestože jsem nikdy nezvracela, ale špatně mi bylo dost. Pak bylo vedro, to už jsem měla velký břicho, ale dala jsem to až do konce s obřím pupkem 🙂
V 7tt jsem šla na pn kvůli silným nevolnostem, byla jsem na neschopence celé tehotenstvi, přidalo se víc problemu... Zdravotnictví
Jsem OSVC, na materskou jsem sla vzdy az sest tydnu pred porody, nemela jsem zadne komplikace, abych byla na PN. Moji profesi je psani, pracuji z domova, takze jsem opravdu mohla delat az do porodu prakticky.
Byl kveten, unor a brezen (3 deti)
Já pracovala až do mateřské 7 týdnu před porodem. Na mateřskou jsem šla 1.9.,takze celé léto jsem dělala. Práci mám klidnou, kancelářskou v budově kláštera, takže tam byl krásný chládek. Ale co bylo slabší, tak ji mám v dojezdový vzdálenosti hodinu a půl od dveří ke dveřím. První měsíce jsem měla "kocovinu" a kolegyně mě kolikrát ráno odklidila na gauč, než bylo lépe. No a pak to přešlo. Dojíždění bylo náročný, ale dala jsem to.
V druhým těhotenství jsem byla doma ještě na rodičáku s první a bylo to podle mě horší, než klidná práce. Bylo mi blbě 4 měsíce v kuse a dělalo mi problémy vymyslet hodnotný program pro starší.
Já pracovala do 39tt ještě v den porodu jsem měla jít do práce, ale miminko už chtělo ven. Baví mě pracovat a nevím proč být doma když není důvod. A první cesta z porodnice vedla do kanceláře, abych vyřešila jednu neschopenku (10 minut). A jsem účerní OSVČ
@mamierr U prvního těhotenství jsem měla neschopenku od 8týdne cca do 15 týdne a pak jsem ji měla od 20 týdne už do konce kvůli autonehodě, kterou jsem měla v té době jsem pracovala, jako servírka. A u druhého to bylo složitější neschopenku jsem měla od 6 týdne až dokonce. Vždy když mě chtěl doktor uschopnit, tak se objevili nějaké komplikace. Takže mne pak nechal až do konce.
@martaskaaa Ty jo tak to obdiv. Ono je paradoxně horší, když je člověku blbě a nemůže se vyzvrscet. :D Plus psychickej aspekt, na ten bych zapomněla. Jakožto skrytej “aktivní prodejce” bych myslím úplně selhala, měla jsem nějakou apatii plnit plány. Nakonec se mi to vlastně vyplatilo, protože díky provizim před tehu byla hezká PN I MD. Což bych jako tehu určitě nezvládla preplnovat plány a jet na doraz. Najednou mi to nějak neslo. Možná mít práci bez prodeje by to bylo o něčem jiném.
6+5tt kvuli velkym nevolnostem. Bylo to myslim v cervnu a mam kancelarskou praci. Pozdeji jsem se jeste asi na 6 tydnu vratila, kdyz se mi udelalo lepe. Zustavat doma kvuli vedru vetsinou neni treba - ty tehotnym pritezuji nejvic uplne na konci tehotenstvi, a to uz jsi na materske.
6 tydnu pred porodem, prezila jsem v praci nevolnosti, unavu a vse co k tehu "patri" 😀bylo mi strasne, ale doma bych se zblaznila, kazdy den doufala ve zlepseni, prislo po 24tt, jinak prace v laborce ve vyrobe na hale, denne tahani tezkych bremen (8-13 kg), s tim ze se nekdy jedno o par kusu a jindy clovek zpracoval pul tuny, bez omezeni jsem byla do 4 mesice, pak mi odpadlo to zvedani, ale ne uplne, normalne jsem zvedala az do porodu tyto hmotnosti x-krat za den, nemela jsem problem a co si budem povidat, pri druhem tehu, clovek taky taha prvorozene, co ma treba i 20 kg😉 jinak prace na PC, denne nachozeno cca 10 km, nikdy bych nemenila, neschopenka pro me byla nocni mura
U prvního hned pn-zdravotni sestra na chir, u druhého také hned, práce na kožním a dostala jsem spalovou angínu. U třetího jsem dělala do Vánoc, konec února porod. To jsem dělala hospicovou sestru, ale výborný kolektiv a opravdu na me kolegyně dávaly pozor, abych se netahala a tak 😊
Cca 11tt, dost náročná práce jako ošetřovatel zvířat a už nešlo tak dobře skákat přes ohrady a tahat těžké kýble s krmením a špinavou podestýlkou. Často jsem někde lezla a ohýbala se. Práce mi hodně chybí a asi se doma unudím

Do 7 měsíce jsem pracovala jako sestřička na stomatochirurgii a pak jsem byla v kanceláři. Na neschopenku jsem šla snad na týden, dva a pak na mateřskou. Stejně i tak jsem pracovala z domu i v den porodu😁🙈 a 5 dní po porodu zas a teďka má.mala 9 měsíců a vracím se na jeden den do práce 😊.