Dosednutí z výšky na postel. Nemohla jsem nějak ublížit miminku nebo placentě?

vlasticka5
12. únor 2023

Dobrý den,
prosím o uklidnění. Jak už mám poměrně velké bříško, tak jsem neobratná, hůř se mi sedá, vstává, otáčí. No dnes jsem dosedla na postel takovým hupsnutim a poměrně i dost na kraj, cejtila jsem hranu postele spodkem. Nemohla jsem nějak ublížit miminu nebo placentě? Nekrvacim ani nespinim a nechci vysilovat na pohotovosti. Děkuju za odpovědi

20190418
12. únor 2023

Ne, nemohla.

zrzinda
12. únor 2023

Mě podjely jednou nohy v devátým mesici a hodila sem zada. Vůbec nic se miminku nestalo, teď se vedle mě směje a vesele se pretaci na bříško 😊

veru181
12. únor 2023

A já při taky ne velkém pádu ve 28tt radši vyšilovala 🙂 Nicméně právě z této zkušenosti vím, co chtěli vědět: jestli cítím pohyby, jestli nekrvácím, nebolí mě břicho a netvrdne. S tím, že tyhle problémy mohou nastat až s několikahodinovým zpožděním, tak bych se asi jen trochu kontrolovala (ale prý jsou to příznaky, které by vzbudily i ze spánku).

vlasticka5
autor
12. únor 2023

@veru181 a jaký to byl pád? Tohle bylo spíš takový dosednutí, hupsnuti..

veru181
12. únor 2023

@vlasticka5 Já zakopla při slézání z postele a z té ne moc velké výšky spadla na koleno a pravý bok. Taky to byl jen malý otřes. Vše bylo v pořádku, jen mě právě překvapilo, že případné potíže můžou nastat i se zpožděním (byli hodně důslední a nechali si mě přes noc na pozorování). Prý jsou hlavně problémy, když je to přímý náraz do břicha.

vlasticka5
autor
12. únor 2023

@veru181 tady to žádný přímý naráz nebyl, jen jsem cítila spodkem tu hranu.. případně ty bolesti břicha asi nejdou zaměnit za takový ty klasický během těhotenství, že bych je rozhodně poznala?

veru181
12. únor 2023

@vlasticka5 Asi ne, říkali, že by mě ta bolest vzbudila ze spaní. Nechtěla jsem tě nějak vystrašit, spíš jen nasdílet získané informace, na co si dát pozor 🙂

vlasticka5
autor
12. únor 2023

@veru181 chápu, no snad je mimino dobře chráněno

sirinfirst
13. únor 2023

V 32. tt jsem spadla ze schodů - asi 4 schody sjela po zadku a ještě u toho měla na sobě dvouletou dceru. A nic se nestalo. Takže ne, při sednutí na postel jsi nemohla ublížit miminku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru