Dovolená v exotice v 1. trimestru
Ahoj holky, mám dotaz ( zatím čistě teoreticky ) ohledně exotické dovolené v těhotenství. Máme jet s manželem na svatební cestu koncem října a dnes jdeme na IUI. Řešila jsem to i s lékařem a ten mi řekl , že by v tom neviděl problém pokud by to vyšlo, ale stejně mi to nedá... Cestovala jste některá do 12 tt tak daleko ? Popřípadě, poud jste museli řešit nějaké problémy , jak to dopadlo a jak jste se cítily ? 🙂 Mockrát děkuji za odpovědi.
@nonnni Děkuji za odpověd 🙂 . Doktor mi také říkal, že co se má stát do 12 tt , tak se stane at budu tu a nebo jinde, ale stejně raději to slyším od někoho , kdo to zažil 🙂 . Letíme do Dominikanské republiky , lékaře máme 24 hodin i v hotelu a určitě neplánujeme jíst mimo areál ...
Hlavně bych si zjišťovala tu zdravotní péči, protože ono nejde, jen o případný potrat miminka, ale i o případné komplikace, které mohou nastat a ty pak můžou snahu o miminko v budoucnu hodně ovlivnit. 😔
Já byla v osmem tydnu v Portugalsku a taky v poho....☺
byla jsem na Filipinach 6-10tt a sice v poradku, ale zaroven nic moc :( dalkovy let tam jeste dobry, zpet naprosta hruza - i kdyz jsem se snazila chodit co to da tak otekla jak nikdy v zivote, strasne me bolely zada (normalne me z dalkovych letu nijak neboli, takze tam nejaka souvislost s tehotenstvim bude :/ ) a delalo se mi pri kazdych turbulencich blbe (nikdy mi v letadle jinak blbe nebylo). Tam pro zmenu potize z horka, pachu (bala jsem se vyjit skoro na ulici ve mestech neb se mi chtelo okamzite zvracet), potize s jidlem, protoze se silně nedoporucuji morske plody a obecne ryby (jasne, maji tam hned more, ale clovek moc nevi jak to skladovali apod., proste to byla prakticky jedina vec kterou mi doktorka "zakazala" tak jsem ji dodrzovala), na vylety to v horku taky moc neni....
Ale jestli to mate jako svatebni cestu, takze spis valecka u more, luxusni hotel i s doktorem tak bych asi jela. Jen se vybav na ten let volnyma botama, kalhotama, proste tak pohodlne jak muzes 🙂
@xoriska Ahojky,já jsem byla v 10.tydnu v Dominikánské republice.Let v pohodě,skoro jsem to prospala.Na místě mě provázely klasické těhotenské nevolnosti,takže jsem se převážně živila ovocem,ze kterého mi zle nebylo.Jinak žádné otoky nebo problémy.Teplo mi nevadilo a teplé moře mi vyhovovalo.Cesta zpět taky ok.Opět jsem se ji snažila celou prospat🙂
Ahoj. Já byla 10-12tt v Karibiku na jachtě, letadlo bez problémů, mořská nemoc se mi vyhla.. Jen jsem byla víc unavená a tu dovcu jsem si tolik neuzila. Přeji šťastnou cestu a užij si to 🙂
@mariehrncarkova dekuju za reakci, těhotenství, vyšlo, dovolená byla krásna, ale zázrak se nakonec stejně nekonal.... Tak třeba příště 🙂
@xoriska jeee já si nevšimla, že je to téma docela staré 🙂 držím moc moc palce na příště.
@xoriska spis jde o to,ze muzes mit pak i silne nevolnosti,tak aby se ti nekam jet chtelo,lepsi by bylo jet do 8 tt (to nevolnoati jeste moc nebyvani nebo pak po 20 tt).Jinak ano co se ma stat do 12 tt to se stane...tak to opravdu je.
@marcicek84
ta diskuze je stara 4 roky 🙂
@marcicek84 psala jsem to asi před 4mi lety, těhotná jsem na dovolenou sicela jela a bylo vše fajn, ale v 16tt muselo být kvůli genetické vade ukončeno...takze je asi úplně jedno kdy a kam se jede, stát může kdykoli, cokoli

@xoriska bezne jsem v tehotenstvi letala dalkove lety, s prvni jsem vlastne v exotice zila a letala zpet do CR...davej si pozor na to, z jakych zdroju jis a pijes (asi bych si odpustila poulicni prodejce) a sjednej si poradne cestovni pojisteni, ktere se na tebe bude vztahovat, jako jiz na tehotnou.
Pri prosperujicicm tehotenstvi te to neohrozi.