EPI-NO
Ahoj holky,chtěla bych tady poradit všem holkám,které se chtějí vyhnout nástřihu hráze.6-8 týdnů před porodem jsem procvičovala hráz a pánevní dno metodou EPI-NO.Pujčila jsem si to v agentuře porodních asistentek POMAD v Olomouci.Je to takový balonek,který si zavedete do pochvy a postupně pumpičkou nafukujete,nejdřív míň,pak se objem v pochvě zvyšuje,samy poznáte,jak to ještě zvládnete.Výsledkem před porodem je,že zvládnete vytlačit balonek o objemu jako dětská hlavička.Zvyšuje to elasticitu hráze a já zůstala bez nástřihu či natržení,Malej vážil 3,50,což zas není tak málo,jsem přesvědčená,že to zabralo.Pila jsem taky maliník a celkově se na to připravovala,protože si myslím,že když je to bez nástřihu,je vše pak daleko pohodovější a snažší,nejen co se šestinedělí týče,proto to tady zveřejňuji.Proto,vy,co jste ještě těhu,zeptejte se na to svých PA,nebo na netu je to ve vyhledavači pod EPI-NO.Všem moc štěstí při porodu!!!
@kinsli děkuji za povzbuzení 🙂 ,budu se snažit ,byt mám pocit,že dál to snad už ani jít nemůže,ale když čtu Vás všechny dokola,tak mě pak napadá,zda nedělám něco špatně. 😞
V jaké poloze cvičíte? na zádech?v leže či pololeže?
terak má opravdu šikovného chlapečka..a těch vlásků 😉
už asi dohání maminku 🙂
V jaké poloze cvičíte? na zádech?v leže či pololeže?
terak má opravdu šikovného chlapečka..a těch vlásků 😉
už asi dohání maminku 🙂
Ahojky 🙂
Tak od zítřka se taky chystám pustit do cvičení s epinem. Začala bych už dneska, ale musím si skočit ke tchýni půjčit metr, ten doma nemáme. :-N
A holky, jenom tak pro upřesnění, že jsem to pochopila: zavedete epino a přifukujete, co vydržíte, necháte chvíli ,,působit,, a pak balónek vytlačíte? A tak 3x zopakovat?
Tak od zítřka se taky chystám pustit do cvičení s epinem. Začala bych už dneska, ale musím si skočit ke tchýni půjčit metr, ten doma nemáme. :-N
A holky, jenom tak pro upřesnění, že jsem to pochopila: zavedete epino a přifukujete, co vydržíte, necháte chvíli ,,působit,, a pak balónek vytlačíte? A tak 3x zopakovat?
Ahoj holky, jen jsem všem chtěla vzkázat, že ikdyž Vás třeba cvičení s epinem nebaví atd. tak vytrvejte, já porodila skoro o 2,5 týdne dřív, měla jsem nacvičeno 27 cm, malej měl hlavičku 34, a jsem bez nástřihu a poranění. Jo a sestřička v porodnici mi říkala, že silikonový gel na epino, se dá koupit v lékárně za cca 1OO kč .. já kupovala v sex shopu za 6OO kč, takže to jen aby jste mohli ušetřit. Všem držím palce, aby Vám epino pomohl, tak jako mě!
@terak ahoj tak ja som v nemocnici, ale bez výsledku... v pondelok v noci sme prišli, lebo som mala kontrakcie každých 5 min, tie trvali 6 hod ale otvorila som sa len na 1cm. ráno bolesti prešli a mňa preložili z por. sály na oddelenie, aby som sa ohlásila, keď mi to zase začne. lenže nezačalo doteraz. mám len nepravidelné bolesti, síce silné ale zriedkavé cca 1 za 30 min, 15 min, hodinu, 10 min, 2 hodiny..proste chaos. zajtra vraj na velkej vizite rozhodnú čo ďalej. úprimne je mi teraz dosť jedno, či epidurál, vyvolávačku... len chcem mať porod za sebou..akokolvek. 2 noci som poriadne nespala, psychicky tiež nie som úplne ok a tie bolesti, ktoré mám, ma tiež vyčerpávajú. dr. aj pa mi hovorili, že tieto bolesti čo mám teraz, to je nič...prišla som v dobrej nálade aj v pohode, bolesti som dobre zvládala, lebo je to hlavne o psychike. ale teraz, keď už to trvá 3.deň tak myslím, že budem aj ja pýtať k porodu epidurál... už začínam mať toho dosť.
@babika0 jááj moja no lebo primár musí rozhodnúť a dnes nie je tu, bez neho sa nič nedeje. ]-( tu sa vyvoláva až keď je žena 8.deň po termíne, inak sa čaká na spontánny porod. keby som bola otvorená tak to je iné ale ja som zatvorená, ani mi voda neodtiekla a bolesti akože nevadia, lebo to sú ešte slabé. ]-( ]-( tak budem ešte rada, keď mi naordinuje zajtra vyvolávačku a nie až na piatok.
@shira_ snad už si dal prcek říct a máš to za sebou x-)
Já už bych taky potřebovala porodit |-| Dnes byl odhad 3350g ale říkala, že to vůbec neodpovídá, že podle UZ
vidí, že má víc. cca 3630g. To by i odpovídalo u Kačky jsem měla odhad 36+2 3350g a 37+3 měla 4000g
a teď mám taktéž odhad na 36+3 3350g a za týden říkala, že okolo těch 4 kg bude mít 8-(
Já už bych taky potřebovala porodit |-| Dnes byl odhad 3350g ale říkala, že to vůbec neodpovídá, že podle UZ
vidí, že má víc. cca 3630g. To by i odpovídalo u Kačky jsem měla odhad 36+2 3350g a 37+3 měla 4000g
a teď mám taktéž odhad na 36+3 3350g a za týden říkala, že okolo těch 4 kg bude mít 8-(
ahojte, chcem vas podporit v cviceni s Epinom, prvy porod pred dvoma rokmi bez nastrihu, dcera mala 3250g a pred mesiacom druhy porod, syn mal 3100 bez nastrihu tiez. Aj pri prvom aj pri druhom tehotenstve som cvicila pravidelne tak cca 4 tyzdne, kazdy den tak pol hodku, alebo ako sa dalo. Plus po cviceni masaz hradze s olejcekom, kazde rano odvar z lanoveho semena a caj z malinovych listov. Neviem, ake by to bolo, keby s balonikom vobec necvicim, ale myslim ma na tom "bez nastrihu" velky podiel a minimalne mi to cvicenie dodalo sebavedomie, ze ved najako to babo vytlacim🙂 Balonik som si starostlivo odlozila, keby idem rodit treti krat:p prajem vela stastia
@shira_ moja zvladni to. Ja mala tiez bolesti 2 noci pred porodom - ale aspon som bola doma. Tak snad porodis (alebo to uz mozno mas za sebou 😃 ) a mas vianocne miminko 😃 .
@kinsli to som zvedava, jak velke miminko budes mat. Neboj zvladnes to! Sa mi to zda divne, aby malo mimi v 37 tyzdni uz 4kg. To ma skor napadne, ze si mala zle vypocitany termin porodu. Ja mala vsetky deti velke, ale rodila som bud po termine - Mateja 8 dni a mal 4,65 kg, Terezku na termin a mala 4,45 kg a Adelku podla menzes 9 dni po termine (podla mojich vypoctov 2 dni po termine) a mala 4,18 kg. Mimi pribera posledny mesiac okolo 250g za tyzden. 😃
@kinsli to som zvedava, jak velke miminko budes mat. Neboj zvladnes to! Sa mi to zda divne, aby malo mimi v 37 tyzdni uz 4kg. To ma skor napadne, ze si mala zle vypocitany termin porodu. Ja mala vsetky deti velke, ale rodila som bud po termine - Mateja 8 dni a mal 4,65 kg, Terezku na termin a mala 4,45 kg a Adelku podla menzes 9 dni po termine (podla mojich vypoctov 2 dni po termine) a mala 4,18 kg. Mimi pribera posledny mesiac okolo 250g za tyzden. 😃
@maryja ty jo ty jsi měla macíky x-) Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama. Všechny děti přirozeně??? No u mě měla Kačenka na 30tt 1539g takže myslím docela normální a na 37tt už měla 4 kg. Teď malý vůbec překvapil na 30tt 2110g na 33tt 2660g na 36tt 3350g ( ale to mi řekla, že neodpovídá, že vidí, že podle UZ je větší ) Nemyslím si, že bych měla nějak jiný jídelníček než ostatní maminky, jen tedy dost piju mléko tak jestli netloustnou po něm 😃
Jinak já naštěstí nějak extrémě nepřibrala ani u jednoho. U dcery 14 kg, z nemocnice nás pouštěli 15 den po porodu a to už jsem měla -3 kg než před těhu a teď mám + 12,5 kg.
Jinak já naštěstí nějak extrémě nepřibrala ani u jednoho. U dcery 14 kg, z nemocnice nás pouštěli 15 den po porodu a to už jsem měla -3 kg než před těhu a teď mám + 12,5 kg.
@shira Vydrž, znám to - skoro totéž jsem si zažila taky, jen jsem měla to štěstí, že jsem po 24 hodinách bolestí už opravdu rodila. Taky mi nevěřili, že to je porod a táhlo se to strašně, jen jsem ty kontrakce měla co pět minut celý den.. Držím pěsti, ať to máš brzy za sebou a vše je v pořádku!!!!
ahojte...tak malý sa dostal na svet až včera....porod neprebehol celkom podľa predstáv ale sekcia našťastie nebola. mal 3900g a 53 cm, je nádherný. nakoniec ma doslova spasil epidurál a v druhej dobe porodnej som bola tak vyčerpaná, že malého som tlačila s pomocou 2 sestričiek na bruchu. nástrih som nechcela ale malý mal okolo krku pupčník takže sme museli makať, vnútri som sa tým pádom natrhla a hrádzu dr. nakoniec po dohovore so mnou nastrihol aby sme mali malého skôr von. Baby cvičte, lebo to zašité je jediná vec ktorá ma bolí. všetka bolesť a trápenie stojí za to, je to úžasný pocit.
@babika0 vedela som to ja, ale nemal ho utiahnutý. v podstate to na veci nič nemenilo, len ho bolo treba počas vytláčania dostať rýchlo von a odmotať. nepretržite mal monitorované ozvy aj saturáciu takže som sa nebála. epidurál bol pre mňa ako zázrak a spása.. a pozašívaná som krížom-krážom. veľmi to bolí, keby nie toho, som ako rybička... trápi ma hlavne konečník a kostrč. zvierače a svalstvo hrádze neviem vobec ovládať a netuším ako pojdem na wc 😞 ale to sa zahojí... tomáško je úžasné dieťa.
@shira_ tak to je mi moc líto, že až tak jsi šitá 😞 Musíš cvičit, aby se svaly brzy obnovily. zatnout zadek a zase povolit 😉 ale to Ti určitě v nemocnici řeknou. Já jsem byla poprvé na záchodě bez čípků cca 10 den po porodu
tak je to docela rychlé 😉 Nevím jak se to dělá u vás, ale v HK máme sestřičku na telefonu která jezdí po porodu k tobě domů s tebou cvičit + vytahuje stehy. Mají se tahat cca 5-6 den po porodu. My jsem byly v nemocnici dlouho ( 15 dní ) a to byl pátek tak přijela až 18 den v pondělí a to bylo už fakt maso :-S
stehy už byly zarostle, tak jsem si při tahání docela užila. Ale pak je to děsná úleva. Ještě tak tři dny mě to bolelo a pak už v pohodě 😉
tak je to docela rychlé 😉 Nevím jak se to dělá u vás, ale v HK máme sestřičku na telefonu která jezdí po porodu k tobě domů s tebou cvičit + vytahuje stehy. Mají se tahat cca 5-6 den po porodu. My jsem byly v nemocnici dlouho ( 15 dní ) a to byl pátek tak přijela až 18 den v pondělí a to bylo už fakt maso :-S
stehy už byly zarostle, tak jsem si při tahání docela užila. Ale pak je to děsná úleva. Ještě tak tři dny mě to bolelo a pak už v pohodě 😉
Začni psát odpověď...

Odešli
Jinak Tomášek je fakt krásný 🙂