EPI-NO
Ahoj holky,chtěla bych tady poradit všem holkám,které se chtějí vyhnout nástřihu hráze.6-8 týdnů před porodem jsem procvičovala hráz a pánevní dno metodou EPI-NO.Pujčila jsem si to v agentuře porodních asistentek POMAD v Olomouci.Je to takový balonek,který si zavedete do pochvy a postupně pumpičkou nafukujete,nejdřív míň,pak se objem v pochvě zvyšuje,samy poznáte,jak to ještě zvládnete.Výsledkem před porodem je,že zvládnete vytlačit balonek o objemu jako dětská hlavička.Zvyšuje to elasticitu hráze a já zůstala bez nástřihu či natržení,Malej vážil 3,50,což zas není tak málo,jsem přesvědčená,že to zabralo.Pila jsem taky maliník a celkově se na to připravovala,protože si myslím,že když je to bez nástřihu,je vše pak daleko pohodovější a snažší,nejen co se šestinedělí týče,proto to tady zveřejňuji.Proto,vy,co jste ještě těhu,zeptejte se na to svých PA,nebo na netu je to ve vyhledavači pod EPI-NO.Všem moc štěstí při porodu!!!
Tak konečně jsem se dokopala umýt a vyvařit, odsávačku, nějaký ten dudlík a pod. a jsem z toho tak vyřízená, že jdu spát. Na nějaký sex už ani nemám náladu 😝 pa dobrou holky
@kinsli
ty jsi statečná,takového velkého chlapečka a jak jsi to zvládla.Gratuluju.
Brouček měl odhadem ve středu 3700g,tak jsem zvědavá,jednak kdy to přijde a jednak na rozdíl reality od odhadů.A hlavně taky na to,jak účinné bude epi no.Já se dostala na 31-31,8,ale víc už zkoušet nebudu,jednak ted mi není dobře a navíc ted sháním kondomy,ikdyž nevím,zda je budu třeba ještě vůbec potřebovat...uvidíme
take mi asi zacina odchazet ta zatka, dneska jsem neco nasla na intimce, co neni klasicky tehu vytok 😀 jinak sex tragedie, oba sme meli strach, nemohli se uvolnit, takze to fakt neslo... 😝
hezký kočárek,hned jsem jukla.....my ještě nemáme ,měl přijít na trh v unoru,ale volal nám dodavatel,že se to protáhne,tak nám půjčí nějaký firemní a až přijde ten náš,tak jej ihned dodají
ahojte. tak my sme doma z poradne. a mame uz riadne kontrakcie. za 20 min 7. ale na porod to nevypada, vobec sa neotvaram. a tie kontrakcie ani nebolia. iba mi zatvdne brucho a povoli a takto sa to stale opakuje.
CS 0
maly ma 3700g, tak ako ti vasi hosi. som rada, ze to neni 4kg. a viac. 😝
holky ono to asi až tak o té váze není 😉 já byla v pondělí na pohotovosti a když slyšela sestřička váhu malého tak vypleštila oči a říká, cože?? já rodila jednou 2kg a myslela jsem si že umřu 😀
mě příjde stejně nejhorší první doba porodní, to porod jako takový už je brnkačka 😉 epidural jsem neměla 😉

AHOJ HOLKY, JÁ MÁM TERMÍN PODLE menstruace 31.1, podle UTZ 6.2., tak já nevím, kterej je hlavní. Jinak taky čekáme kluka! Neumím to počítadlo nastavit!
No a jinak jsem byla poprve na těch monitorech, museli ho budit a zvonit mu zvonkem aby ho mohli natočit! hrůza
on je dost klidný celou dobu!
Váha okolo 3 kg, takže nevím jestli to není také 3900!!!