Glykemie v těhotenství. Máte zkušenost?

nikol125
4. čer 2020

Holky jsem 26tt takze me zachvili ceka test na cukrovku, a posledni dny me popada ze ji urcite budu mit 😁🤷‍♀️ Jde to nejak zjistit dopredu, meli jste nejake priznaky? V rodine se u nas vyskytuje, bratr ji ma taky ale nevim zda to ma spolecneho neco s tehotenskou 🤔 me kdyz brali krev v 1. Trimestru mela jsem hodnotu 5.0 tusim ze norma je do 5.1 takze asi na hrane 😫 mela jste to taky tak nektera a nemela treba cukrovku? Je mi jasny ze pry se s postupujicim tehotenstvim se ten cukr zvysuje nejak🤔 Ja teda na sladkym v tehu totalne ujizdim at uz ovoce nebo fakt nejaky sladky prasarny, ale spis nez diety se desim toho merit si ten cukr ja a jehly jeste abych to delala sama sobe to nejde dohromady 😁😫

katule1990
4. čer 2020

@nikol125 Ahoj, myslím, že moc nejde dopředu zjistit nějakými příznaky, že cukrovku máš nebo nemáš. Bohužel to, jestli má někdo v rodině cukrovku, vliv má, je to dědičné. Ale zároveň to vůbec nemusí znamenat, že jí máš, samozřejmě. Já jsem celkem hubená a není mi ani 30, ale stejně mi už v 1. trimestru naměřili opakovaně lačnou hodnotu 5,3, takže mám cukrovku v podstatě od začátku a dietu na víc než půl roku. Vůbec nemůžu nic sladkýho, ani džusy, trochu koly na nevolnosti, med do čaje, nic. Vůbec jsem si neuměla představit, že bych se někdy mohla píchnout do prstu, mám z toho stejný děs jako ty. Tak jsem se domluvila s holkama v práci, že tam mě píchnou ony a doma manžel. Už první den večer jsem to doma zvládla sama. Jehlička je maličká, vůbec jí nevidíš a fakt to vůbec nebolí. Zajímavý je, že já jsem měla špatné lačné hodnoty už 4x a vždycky to bylo u doktora, když se měřím doma, tak jsem (zatím) vždycky v normě. Myslím, že to může být i trochu stresem, proto se toho fakt zkus nebát a být v klidu. Větší pravděpodobnost určitě je, že ji mít nebudeš. A i kdyby ano, tak se to ve většině případů dá řešit dietou a nějaké 2-3 měsíce člověk zvládne 🙂. Hodně štěstí.

lenerka1
4. čer 2020

Těhotenská cukrovka není ze sladkého jídla, vzniká tím, že těhu hormony mají vliv i na slinivku, která pak nemusí správně produkovat inzulin. A hladinu cukru v krvi i zdravému netěhotnému člověku dokáže zvýšit i stres.

veritanas
5. čer 2020

Jsem 27tt a mám ho ta sebou... taky jsem si myslela, že to budu mít... Mají jí oba moji rodiče, dědové...Ujizdim na sladkém teď v těhotenství, např. buchty, bábovky, ale i Tatranky nebo zmrzlina 🍧🍨😄 bude mi 30, takže jsem si myslela, že je to jasné...a ono nic... totálne ukázkové hodnoty.. takže nemusí to tak být..no hele, naši jsou oba na dietě a vydržet se to dá.. navíc už to máme jenom na tři měsíce... takže věřím, že bys to určitě dala... A to měření, fakt to nic není..jenom malinké píchnutí..jako když se pichnes o trn ...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru