icon

HCG při mimoděložním těhu (GEU), napište zkušenosti

llenka_li
7. led 2017

Maminky, napište mi prosím zkušenosti s mimodeloznim tehu, zajímají me hlavne hodnoty hcg, jak byly vysoké a jak rostly?

Lezim v nemocnici a je u me podezření na GEU, neboť jsem dnes 4+0 a hcg postupuje pomalu, ct 470 (2+5tt), so 570, po 680, str uz jenom 730, ale vcera tedy v patek 1011. Na UTZ nikde nic. Jsem bez obtíží a nyní cekam na dalsi krev a UTZ v pondeli.

Strana
z5
linee
17. led 2017

@llenka_li ahoj,super,ze jsi doma.Ty bolesti jsou normalni.Hele,asi jak se citis sama.Dej tomu urcite cas do 1.ms a uvidis. Ted je to cerstve.Mne po revizi rikal dr.,ze je to na mne.Doporucuje 3 cykly,ale zna zdravotni sestru,co cekala 6.tydnu,pak otehotnela a donosila zdrave mimi.Nekde rekne dr.6 mesicu...Ja bych uprimne cekala ty 3 cykly,uz jenom kvuli tomu,ze po laparoskopii mas jine vnitrni "zraneni"nez jenom kdybys byla na revizi. Moc ti preji,at se brzy dockas a za par mesicu uz budes odpocitavat🙂)

luscilla
17. led 2017

@beruska1889 ja to znam, bohužel..na prvniho jsme cekali 3roky, proto pro mě bylo velké překvapení, ze druhé se povedlo na první pokus a i to taky vetsi bolest a trápení, ze to nedopadlo :( pak jsem se bala, ze zase budeme cekat dalsi roky, nastesti ne 🙂 tak verim, ze i vam se brzy zadari, bez dalsiho xleteho cekani 🙂

beruska1889
17. led 2017

@luscilla děkuju moc za povzbuzení... 😉 snad máš pravdu a další, tentokrát úspěšné těhotensvtí přijde brzy.... jen nevím zda to teď chvíli nechat na "domácí snažení" nebo se znovu obrátit na reprodukční kliniku... ať třeba zbytečně neztrácíme čas...

llenka_li
autor
18. led 2017

@beruska1889 také jsem si ten čaj koupila, stačí sackovy nebo je lepsi vážený? Chtela jsem vážený a magistra mi dala sackovy s tim, ze nemam mit strach, ze je to stejne. A pijes ho od 1.DC, do kolikateho?
To je sila, jit domu 2.den. Me nechtěli moc pustit 4.den, ze poušti az 5.
Taky to byla moje 1. narkoza, takze jsem se bála, naštěstí jsem na noc i pak ráno dostala Neurol. Možná proto, ze jsem hodne brecela.

llenka_li
autor
18. led 2017

Holky a to, ze jsem začala vcera špinit, tedy 5. den po operaci je normalni? V nemocnici jsem spinila jen jeden den. Je to slabounke spineni.

llenka_li
autor
18. led 2017

@luscilla a ty jsi čekala jak dlouho po zákroku? A kolik měsíců po jsi otehotnela?

llenka_li
autor
18. led 2017

@linee moc dekuju...přesně jak píšeš. Do 1.MS pockame urcite, a pak uvidim. Možná do te 2., no...ty jsi po revizi čekala 3 mesice?

llenka_li
autor
18. led 2017

@werysek3131 bude to urcite dobre..🙂 Kdyz mas vysokou sliznici. Bohužel se moc poradit neda. Také jsem procetla všechny diskuze na netu a do posledni chvili nikdo ani doktoři nevěděli. Ale pokud nemas komplikace, užívej si tehu a ono se objeví snad tam kde ma...dej vedet jak ti to dopadlo a držím palce 🙂 Dr. by mela hlavne ob den měřit hladinu hcg, ta je hodne směrodatná.

beruska1889
18. led 2017

@llenka_li já si kupuju sypaný, ve zdravé výživě, v lékárnách mívají spíše ty sáčkové, ale je to asi stejné... jen prý ten sypaný má lepší chuť 😀 😉 piju od 1DC do 15-16DC jak kdy, podle toho jestli jsem z něj už přepitá nebo ne 😀 taky jsem se divila že mě chtěli vypakovat tak brzy, když jsem byla po operaci a bolelo to.... ☹ já nedostala na noc nic, jen před operací mi něco silnějšího píchli přímo do žíly, bylo prý vidět že se dost bojím, měla jsem i vysoký tep... naštěstí jsem tam měla kamarádku tak mě to trochu uklidnilo... 🙂

beruska1889
18. led 2017

@llenka_li špinění je normální já sem tam špinila skoro 14 dní po operaci, prý to může trvat i déle jak se děloha čistí, to mi teda řekl doktor co mě propouštěl....

linee
18. led 2017

@llenka_li ne...cekala jsem 2ms,povedlo se 4.cyklus.

linee
18. led 2017

@llenka_li Spineni je normalni,muze byt,ze par dni nic a pak opet zacne.Jsou to ocistky,obvykle trvaji i 14 dni.

luscilla
18. led 2017

@beruska1889 my byli behem toho 3.leteho snazeni na klinice bezuspesne, pak se zadarilo normalne 🙂 zalezi, jakou mate diagnózu, jaka je nadeje na normalni poceti atd 🙂 mozna ted klid a domaci snazeni bude lepsi, nez novy stres na klinice, aspon ja ho tam mela dost velky 😕

luscilla
18. led 2017

@llenka_li ja prave nechtela cekat, po vycisteni delohy jsem sla za 10dni na ko ke gyn.a on mi rekl, ze uz je tam ovulace, takze jsem pockala na prvni ms a hned pak jsme zkusili, dva mesice bez uspechu, zadarilo se 3,5m po zákroku, takze dnes s odstupem času si rikam, ze ti dr doporucuji spravne cekat 3m, me tlacil cas, to udelalo taky sve...takže 12.9.kyretaz v 9tt a 27.12. Myslim pozitivni tt...

beruska1889
18. led 2017

@luscilla jsme oba zdraví, aspoň podle všech testů (akorát teda já teď bez toho jednoho vejcovodu ☹ ) a právě si říkám, aby se to povedlo když mám o "orgán" méně ☹ tohle mimčo se nám povedlo přirozeně doma, jen s injekcí Pregnylu a časovaným sexem... takže je vidět že přirozeně to jde, jen to asi chce vychytat tu správnou dobu kdy na to "vlítnout" 😀 😉

werysek3131
18. led 2017

@llenka_li ahoj bylo to mimoděložní..Už jsem po laparoskopii...

beruska1889
18. led 2017

@werysek3131 to je strašný, kolik toho teď je.... ☹ tak hlavně odpočívej, ať jsi brzy fit...

luscilla
18. led 2017

@beruska1889 u nas byl problem dnes uz v exovi, mel slabou "vybavu", sanci nam davali nulovou na prirozene poceti a nakonec tri tehu prirozene 🙂 ty ted vlastne muzes tehotnet ob mesic, je to horsi no...a ovulaci hlidas testama? Doporucim i kontryhelovy caj od 1.dne ms 14dni, prave zaručuje tu ovu, jak ma byt 🙂 aspon u me to fungovalo

beruska1889
19. led 2017

@luscilla tak my naštěstí máme jinak vše v pořádku... u vás je vidět, že doktoři nemusí mít vždycky pravdu a když příroda chce, tak si poradí 😉 což je super, protože mají naději i podle doktorů beznadějné případy 😉 to mě právě štve, že teď to bude ob měsíc a ještě mi vzali ten pravý, u kterého byl asi aktivnější vaječník, protože jsem tam před tou operací byla 2x po sobě ovulace, tak snad se ten levý vzpamatuje a začne taky pořádně makat 😉 😀 testy na mě moc nefungují, takže mi ji sledovali v CARu na UZ.... kontryhelový čaj už piju něco přes rok a je super i celkově na srovnání cyklu 😉 jak přijde 1.ms po operaci znovu na něj najedu 🙂

llenka_li
autor
20. led 2017

Dnes jsem byla na vyndani stehů a dr udelal i UTZ...doktor nic neříkal. Sestre rikal, ze děložní stěnu mam 3,5mm. Mam strach, ze tohle bude problem. I jsem se ho ptala nebo mu rikala, ze mi v nemocnici řekli, ze mam tenkou tu děložní sliznici a on rekl, to mate. A at prijdu po MS na kontrolu. Ptala jsem se, jestli bych na to nemela neco dostat a on at to zatim neřeším a ze se na to podíváme po MS. Tak beru Kontryhel, Gynex a kyselinu listovou...

llenka_li
autor
20. led 2017

Jinak ten Kontryhel jsem začala pít po návratu z nemocnice, 5.den po operaci....a ani nevim, do kdy ho pít....kdyz nevim, kdy to dostanu, možná ji budu pít az do MS.

llenka_li
autor
20. led 2017

@werysek3131 to me mrzi, ale bude zase dobre...jak se citis?

werysek3131
21. led 2017

@llenka_li ahoj,co se týče fizicky tak je to ode dne lepší ,psychicky taky jen nesmím být sama to pak na mě padne ..Je to složitější přítel když se dozvěděl že sem těhotná tak mě bez přemýšlení hnal týden na potrat já jsem z toho byla na palici a když už to vypadalo že zapl mozek tak tohle ...Říkám si že to možná tak mělo být abych konečně pochopila že asi není ten pravý ...

llenka_li
autor
22. led 2017

@werysek3131 aha, tak to me moc mrzi...:( pokud te přítel hnal na potrat, opravdu bych zvažovala, jestli ti za to ten vztah stojí...Chápu, ze tohle na psychice urcite nepřidá. Ale ono bude dobre...stejne jako fyzicky i psychicky je to kazdy den o kousek lepsi..uz jsi doma? Posílám ti jedno ❤️ pro štěstí....🙂

werysek3131
22. led 2017

@llenka_li ano už jsem doma je to celkem lepší 🙂 ale pořád přemýšlím nad vším mělo to tak být ? Nemělo ..Ale asi mělo.....Děkuji za srdíčko potěšilo 🙂

llenka_li
autor
22. led 2017

Holky, jinak mam za sebou 1.sex po operaci, 8.den...nevydržela jsem 🙈 bylo to super, jen teda uz vím, ze do 2.ms nevydrzime. Musela bych nasadit zase HA a nebo teda nakoupit velkou zásobu kondomu a ja je tak nemam rada 😕 Snad tedy tělo dovolí otěhotnět, az bude připravené a ne dříve...Nyní na kontrole dr neříkal vubec nic o folikulech, jak jsou velké, asi tam tedy žadne nebyly...
Pokaždé, kdyz jsem byla na kontrole, dr rikal, ze jdou folikuly vpravo, vpravo mi nyní vzali vejcovod, tak snad se ten levý vajecnik vzpamatuje a nebude to dalsi problem...

llenka_li
autor
22. led 2017

A posledni, holky jaké mate zkušenosti s vyndavanim drenu a stehů? Tohle spis pro dalsi, které tuto informaci budou hledat, ja sama totiž hledala, abych věděla, co mam čekat a nenašla jsem toho moc...

U me vyndani drenu uplne v pohode, na to, ze jsem v sobe mela hadici 40-50cm dlouhou, cítila jsem jen simrani, jak mi hadice břichem jela a vubec to nebolelo. Stehy byly o trosku horší, bolely, mela jsem zatate zuby a prsty, jak to tahalo, ale i tohle se dalo vydrzet...a nebala bych se jit znovu.

llenka_li
autor
22. led 2017

@werysek3131 je to neuvěřitelná hovadinka, ty srdíčka, ale vím jakou radost mi každé to malé ❤️ udělalo ☺️ Jsem rada, ze i tebe potěšilo. Nevim, no, jestli každá ta špatná vec se stane z nějakého důvodu. A jestli vše spatne je pro neco dobre, snad jo 🙂 A jak se přítel k tobe a k tomu, co se stalo chová a staví ted?

werysek3131
22. led 2017

@llenka_li že prý jsou na světě horší věci ..

llenka_li
autor
23. led 2017

@werysek3131 tak to neni ten nejlepsi přístup. Jasne, ze jsou na svete i horší veci, to vsichni víme, ale myslim, ze pro kazdou z nas byl tohle obrovsky zásah do psychiky...a podporu psychickou jsme potřebovaly všechny.

Strana
z5