Jak byste popsaly první pohyby?
Takové lehčí téma 😅 převážně jsem se zde setkala s popisem že to je jako bublinky, tak jsem čekala na bublinky ... a místo toho bych řekla že to je jako když zlehka natáhnete a pustíte gumičku ve sklenici plný marmelády 😂 jak by jste popsaly první pohyby vy ? 😂 také jsem vůbec nezaznamenala pohyby když ležím na zádech jak to má spousta ostatních, ale naopak největší pohyb jsem měla když jsem se jednou moc předklonila a asi jsem ho trochu zmáčkla 👀😂 a potom na boku
@veronika9595 Prvni pohyby jsem prirovnavala k tomu, jako kdyz stojim ve vode a otre se mi o nohu ryba 😀
Proste jsem citila, ze vevnitr neco plave.
Ale nemohla jsem to na 100% rozlisit od toho, jako kdyz ve mne bublaj streva, takze tezko rict 😀
Ted, v 20tt, uz citim pohyby i rukou na brise a umim je rozlisit, kdy mi v brise jen neco buble a kdy je to kopanec. Nejcasteji je citim, kdyz lezim na zadech.
Ale i ve stoje nebo na boku.
A nejvic akcni jsou pozde v noci, kolem pulnoci a brzy rano, kolem pate. Behem dne moc ne.
A cekam dvojcata.
Ty uplne prvni “pohyby” , ktery ale nesly moc identifikovat, jsem citila tak v 17tt.
První pohyby jsem vlastně poznala až kopance, protože předtím jsem si myslela že se mi hýbou nebo pracují střeva 😅
Mně přijde, že jsem včera u učení zažila několikrát po sobě takové pošimrání zevnitř, ale jsem 16.tt a poprvé těhotná, tak nevím, jestli to není moc brzy 😄 Budu to teď pozorovat 🙂
já ti ani nevím jak bych to popsala, určitě to nebyli bublinky, ale teď už vím, ale taky jsem 21+2 že to je vyloženě takový prelevani, nebo takový tlaky ale že začátku ani nevím zda jsem to vůbec nějak postrehla
Me streva bublaji temer od rana do vecera tak ja urcite prvni pohyby asi ani nepoznam🙂🙂🙂ale u me je jeste brzo jsem 14tt...jen si tak predstavuju jake to bude
.🙂🤰🤰🤰
Já dnes končím 18. Týden a zítra začínám 19, a zatím to tedy cítím opravdu jen občas, řekla bych jednou za 2-3 dny a jistě jsem to rozeznala zatím jenom 3x 😁 je to trochu jiné než střeva, ale určitě je to podobné. Hlavní rozdíl mi přijde v tom, že prostě cítím že se o odehrává “ve vodě” 😂 neumím to jinak vysvětlit, to srovnání otření ryby ve vodě je dobrý 😂
@nagojka hele myslím že střeva bublají celý den každé těhotné, toho bych se nebála 😂 možná tím spíš poznáš pohyby, protože střeva budeš dobře znát 😁
@veronika9595 a placentu máš kde? Pokud je na přední straně, tak ty pohyby hodně utlumí. Já jsem těhotná potřetí, mám placentu vepředu a pohyby jsem cítila snad až po 20tt, když neberu sem tam nějaký zblunknuti.
@veronika9595 Úplně první jako kdyby mi tam lítali bublinky, takový šimrání ☺
Rozhodne rybičky v akváriu, ale u mě až skoro 21.tt než jsem si to uvědomila a vůbec to poznala. Teď ve 32.tt je to jedna velká vetrelecka party😄
@sajul teda tak to nevím jistě, dr řekl že je pěkně nahoře, ale jestli může být zároveň i nějak vepředu tak to netuším 😳
Citila jsem, jakoby neco podlouhlejsiho typu okurecka nebo rybicka se mi plavilo v brise sem a tam. Nejlepsi byly otocky. Rikala jsem si - mam v brise asi ufo🙂. Ke konci tehu obdobi to byly kopance jak hrom (vzdy, kdyz jsem lezela/sedela dle nazoru potomka naprosto nevhodne). Takze treba vecerni ulehani ke spanku probihalo: tak co, je to takhle dobry? Jauvajs, aha, neni, a co takhle, uz dobry? Super, tak dobrou.

Asi jako když se mi víc hýbou střeva, to byli ty první. Teď už je to regulérně jak když mám v břiše vetřelce 😅