icon

Jak dlouho budu čekat v čekárně v Bohunicích na NT+?

daisyjane
26. lis 2014

Ahoj. Po předchozí zkušenosti, nechceme jít s manželem do Prenatalu na NT screening, proto jsme se rozhodli pro variantu jít přímo do Fakultky za as. Gerychovou. Matně si vzpomínám, že jsem kdysi někde četla, že je tam ale čekání na celý den. Mě by to nevadilo, ale manžel musí odpoledne do práce. Jaké máte zkušenosti? Jsme objednaní na 9:20 a ve 14:00 musí být manžel už pryč. Dá se to stihnout, nebo je to opravdu na celý den? Moc by mrzelo, kdyby u vyšetření nebyl.. Děkuji za Vaše postřehy 😉

soleilll
26. lis 2014

@daisyjane Nemám přímo zkušenost s NT+, ale chodila jsem k Dr. Gerychové půl roku do rizikové poradny a nikdy jsem nečekala méně než 2,5 hodiny. Je to kapacita v oboru a neustále průběžně řeší akutní záležitosti. Čekárna je malá a vždy plná celých rodin, takže dost náročná doba. Držím palce.

daisyjane
autor
26. lis 2014

@soleilll Díky moc za odpověď. Tak nějak jsem si to myslela. Bude to stejné, ať je to poradna nebo NT. Vím, že je paní doktorka kapacita. Snad nás vezmou do 13:00. Pak začne být syn ospalý a manžel bude muset pryč. A mě asi trefí šlak. Ještě mu říkám, počítej s tím, že to může být na celý den a on mi dnes oznámil toto. Chce se mi z toho plakat, kvůli němu jdu hlavně do Bohunic, to on si to moc přál a pak tam ani nebude s námi. To jsem mohli překousnout Prenatal a být tam oba.

daisyjane
autor
26. lis 2014

@soleilll Můžu se ještě zeptat, jestli jsi z poradny dostávala fotečky nebo případně i videjka? A jak to bylo zpoplatněno? Byla jsem tam právě pouze jednou na konziliárním UTZ v minulém těhu a to jsme nic nedostali, tak nevím, jak to tam běžně chodí.

soleilll
26. lis 2014

@daisyjane Nejsem příliš velká sběratelka prenatálních fotek, takže za celý těhotenství mám jen 2 klasické černobílé fotky a jednu 3D (vlastně omylem), žádné 4D nebo video. Ty UTZ se sice prováděly každé asi 3 týdny, ale z důvodů zdravotních, ne dokumentárních. 🙂 Každopádně fotku ti určitě udělají, jen si musíš říct - ceník mají na webu http://www.fnbrno.cz/nemocnice-bohunice/gynekol... a platí se na pokladně v hlavní budově (já to hledala asi hodinu).