icon

Jak originálně oznámit manželovi těhotenství?

kattry
26. čer 2025

Ahojky, mám dotaz, jak oznámit manželovi, že čekáme miminko?
Prvního mimi jsem oznámila úplně obyčejně, jen jsem řekla, že jsem to nedostala.- o miminko jsme přišli v 8tt.
Druhého tak, že jsem mu řekla ať zavře oči a dala mu na ruku malinké botičky...
Třetího syna jsem oznámila tak, že jsem vytiskla kartičku na, které bylo jméno holčičky a jméno kloučka, přelepila srdíčkem, které se dalo setřít jako stírací los a předal mu to první syn..bohužel syna jsem musela porodit mrtvého 4 dny před termínem porodu.
Pak když jsem 2 měsíce po porodu znovu otěhotněla, oznámila jsem to manželovi na Štědrý den, dostal krabičku ve které bylo bodýčko s nápisem v angličtině ,,po bouřce přichází vždy duha,, a ultrazvuk...bohužel jsem v 8tt potratila...a tak přemýšlím, jak to oznámit teď
Chtěla bych do toho nějak zapojit, ty naše tři andílky, ale nevím jak ...

Strana
z2
kattry
autor
28. čer 2025
@lennus

@kattry Dobrý den, máte toho docela dost za sebou, není to tedy předmětem diskuse, ale sama mám za sebou 4 těhotenství, 3 porody - z toho jedna sekce minor ve 23. a doma dvě naštěstí zdravé děti. Tak mě jen zajímalo, zda to u vás lékaři nějak řešili? Já byla v lázních, absolvovala spoustu vyšetření a v těhotenství chodila na imunologii. Až poslední těhotenství došlo do termínu. První syn se narodil 33+1.

Manželovi jsem to řekla úplně normálně. Ale zajímavý tip by třeba mohl být z ChatGPT 😀 Vážně, občas tam řeším nějaké tipy a je to zajímavé.

@lennus na žádné testy mě neposílali, doktorka říkala, že se dělají až po 3 potratech, a já mám navíc 2 zdravé syny, Filípek by byl zřejmě taky zdravý - všechny testy v pořádku, ukázkové těhotenství. Ona se mu smotala šňůra a nešla mu krev, ne tedy okolo krku, ale jako kdybyste vzali provázek a smuchlali ho...prostě úplně blbá náhoda...

kattry
autor
28. čer 2025
@martulka88

@kattry přesně tak. Nejhorší je to čekání, že je miminko na světě a hlavně zdravé. Je mi moc líto vašich zkušeností. Pro nás to bylo velmi těžké a nakonec až další rok se narodil druhý syn.
Taky jsem si plánovala, jak bych to oznámila a nakonec to bylo obyčejně. Jestli má rád výzvy, tak třeba hledat pomocí papírků, nebo vyluštit křížovku. A pokud jde o zapojení andílků, šlo by je do toho zakomponovat.

@martulka88 ono už nejspíš nebude potřeba oznamovat, tak nějak to vypozoroval 😂

kattry
autor
28. čer 2025
@krupinek1703

Partner dělá v zahraničí a já prostě nevydržela čekat,takže jsem hned volala. 😆 První těhotenství jsem musela bohužel ukončit kvůli VVV, takže u dalšího prvního testování byl u toho. Radost ohromná.
Další dvě těhotenství jsem mu oznámila přes Whatsapp.
Žádná originalita, jen prostě radost, že nás bude víc a zároveň obavy, zda vše bude v pořádku.
Při posledním jsme to nikomu nechtěli říkat, ale já se okolo 10.tt prokecla mojí mami, když jsem říkala, že kamarádka bude mít TAKY třetí. 😅
Držím palce, ať je vše v pořádku. Na oznámení opravdu nezáleží.

@krupinek1703 já si vždycky říkala, že počkám do potvrzení, abych ho kdyby náhodou to nevyšlo nějak nenavnadila a pak by byl konec...Filípka jsme vlastně taky nikomu neříkali, jenom mojí mamce a nakonec 3 měsíce před porodem jsme měli oslavu narozenin, kde se sešla celá rodina, takže to zjistili až tam...

hennrietta
29. čer 2025
@kattry

@lennus na žádné testy mě neposílali, doktorka říkala, že se dělají až po 3 potratech, a já mám navíc 2 zdravé syny, Filípek by byl zřejmě taky zdravý - všechny testy v pořádku, ukázkové těhotenství. Ona se mu smotala šňůra a nešla mu krev, ne tedy okolo krku, ale jako kdybyste vzali provázek a smuchlali ho...prostě úplně blbá náhoda...

@kattry Upřímně kdyby se mi stalo to, co tobě, tak minimálně nějaké kolečko vyšetření v CAR by h absolvovala, jestli se na něco nepřijde. Nečekala bych, co a jak můj lékař.
A s manželem bych sdílela vždy a vše. Jak to dobré, tak to zlé. Však jsme na to spolu.

pajusz
29. čer 2025
@kattry

@pajusz jsme manželé 2 roky, letos budeme 10let spolu... Vyřešilo se to samo, tak nějak to vypozoroval 😂

@kattry tichounce gratuluji 🥰 preji moc štěstí❤️

kattry
autor
30. čer 2025
@pajusz

@kattry tichounce gratuluji 🥰 preji moc štěstí❤️

@pajusz děkuji moc ❤️

kattry
autor
30. čer 2025
@hennrietta

@kattry Upřímně kdyby se mi stalo to, co tobě, tak minimálně nějaké kolečko vyšetření v CAR by h absolvovala, jestli se na něco nepřijde. Nečekala bych, co a jak můj lékař.
A s manželem bych sdílela vždy a vše. Jak to dobré, tak to zlé. Však jsme na to spolu.

@hennrietta no ona právě doktorka říkala, že se posílá až po těch 3 potratech, ale tím jak mám zdravý děti předtím, tak aby mě ještě nenervovala dalšíma testama tak mě tam zatím posílat nebude, když mám jenom dva potraty

Strana
z2