Jak originálně oznámit manželovi těhotenství?
Ahojky, mám dotaz, jak oznámit manželovi, že čekáme miminko?
Prvního mimi jsem oznámila úplně obyčejně, jen jsem řekla, že jsem to nedostala.- o miminko jsme přišli v 8tt.
Druhého tak, že jsem mu řekla ať zavře oči a dala mu na ruku malinké botičky...
Třetího syna jsem oznámila tak, že jsem vytiskla kartičku na, které bylo jméno holčičky a jméno kloučka, přelepila srdíčkem, které se dalo setřít jako stírací los a předal mu to první syn..bohužel syna jsem musela porodit mrtvého 4 dny před termínem porodu.
Pak když jsem 2 měsíce po porodu znovu otěhotněla, oznámila jsem to manželovi na Štědrý den, dostal krabičku ve které bylo bodýčko s nápisem v angličtině ,,po bouřce přichází vždy duha,, a ultrazvuk...bohužel jsem v 8tt potratila...a tak přemýšlím, jak to oznámit teď
Chtěla bych do toho nějak zapojit, ty naše tři andílky, ale nevím jak ...
Jak oznámit netuším, ale já bych byla strachy bez sebe, zda to vyjde či nevyjde. Moc držím palce, ať to vyjde. Já bych zařadila ty botičky, které "vyšly".
@merope ani mi nemluvte, už při tom posledním těhotenství jsem byla strachy bez sebe...ono i po jednom potratu je člověk pořád nervózní...nejde na to nemyslet....ale snažím se co to de, říkat si pořád, že to dobře dopadne...doufám, věřím a vám moc děkuji ❤️
No, vzhledem k okolnostem bych právě tak nějak vynechala všechno to divadlo kolem... Prostě bych mu to řekla a společně věřila, že to tentokrát vyjde
@merope ani mi nemluvte, už při tom posledním těhotenství jsem byla strachy bez sebe...ono i po jednom potratu je člověk pořád nervózní...nejde na to nemyslet....ale snažím se co to de, říkat si pořád, že to dobře dopadne...doufám, věřím a vám moc děkuji ❤️
@kattry já bych počkala do 12 tt a řekla mi to až pak.
Já nevím, manžel je stejný rodič jako já, nikdy mě nenapadlo, že bych pro něj měla dělat cirkus. Prostě jsem mu řekla, že mám zpoždění, pak že těhotenský test je pozitivnil a těšili jsme a báli jsme se spolu.
Určitě bych nečekala a oznámila. Manžel je nejbližší partner a vše by měl prožívat se mnou. U nás to byl u druhého těhotenství on, kdo jel iniciativně koupit do lékárny test, měli jsme jet na dovolenou a i když jsem měla mít na dovo ovulaci, 4 dny před odjezdem stále nic…no, menzes jsem na dovci nedostala…🤭
@kattry po tom všem, co jste si zažili, vás tedy obdivuji, že máte ještě chuť vymýšlet romantickém oznámení těhotenství. U druhého těhotenství donesla starší dcera muži těhotenský test. Zrovna se vracel po 2 týdnech ze služební cesty tak to měl jako dárek na uvítanou. Jak se na to tváří muž na ty ztráty a oznamování těhotenství? Když to vypadalo, že budeme třetí těhotenství ukončovat ve druhém trimestru, tak to muž nenesl moc dobře a řekl, že už to znovu pokoušet nebudeme. I pro něj to bylo těžké období, které u nás naštěstí dobře dopadlo.
Nejsem na takové "opičky" okolo a myslím, že by to ani manžel nijak zvlášť neocenil. Takže když jsem měla pozitivní test, ukázala jsem mu ho a řekla, že jsem těhotná. Radost to byla, ale takové "haló" jak to bývá ve filmech se nekonalo.😄
Nejsem na takové "opičky" okolo a myslím, že by to ani manžel nijak zvlášť neocenil. Takže když jsem měla pozitivní test, ukázala jsem mu ho a řekla, že jsem těhotná. Radost to byla, ale takové "haló" jak to bývá ve filmech se nekonalo.😄
@hennrietta u nás shodné diskuze nad oběma testy, vzdálené od sebe 8let: “Ty vole, je to tam!” “Kecáš, ty vole!” “Ne, fakt, ty vole, koukej!” “Ty vole, fakt, to čumím.” To je konverzace spíš do nějaké černé komedie. Normálně spojení “Ty vole” v diskuzi nepoužíváme. No, i takto se dá projevit radost a šok současně…
Tohle jsem nikdy neřešila... Poprvé jsem mu to zavolala po watsappu (syna jsem porodila mrtvého). Podruhé zahlédl test dříve jak já a chtěl jít spát 🤣 Dělal kliďase 😁 A třetí test jsem rozhodla, že ponoří on a počká na výsledek 😁
No já bych asi nic extra nevymýšlela, ono to zas až tak důležité vlastně vůbec není. Hlavně ať je mimi zdravé a těhotenství prosperující, vše okolo beru jako blbosti. Asi jsem až moc praktická.
Já mu napsala sms do práce. Nevěřila jsem svým očím.
Asi jsem těhotná🤔 on odepsal.. děláš si prdel??
Z dcery je úplně na větvi.
Přeju šťastný průběh…
No, vzhledem k okolnostem bych právě tak nějak vynechala všechno to divadlo kolem... Prostě bych mu to řekla a společně věřila, že to tentokrát vyjde
@patypresdevaty on už stejně tuší 🙂 ale máte pravdu
Já nevím, manžel je stejný rodič jako já, nikdy mě nenapadlo, že bych pro něj měla dělat cirkus. Prostě jsem mu řekla, že mám zpoždění, pak že těhotenský test je pozitivnil a těšili jsme a báli jsme se spolu.
@drep u předchozích těhu, jsem si to nechala pro sebe alespoň do první návštěvy gynekologa, abych to měla potvrzené. Každopádně teď už nejspíš tuší 🙂
Určitě bych nečekala a oznámila. Manžel je nejbližší partner a vše by měl prožívat se mnou. U nás to byl u druhého těhotenství on, kdo jel iniciativně koupit do lékárny test, měli jsme jet na dovolenou a i když jsem měla mít na dovo ovulaci, 4 dny před odjezdem stále nic…no, menzes jsem na dovci nedostala…🤭
@lp183 vždycky jsem čekala alespoň do té první návštěvy gynekologa, abych to měla potvrzené...
@kattry po tom všem, co jste si zažili, vás tedy obdivuji, že máte ještě chuť vymýšlet romantickém oznámení těhotenství. U druhého těhotenství donesla starší dcera muži těhotenský test. Zrovna se vracel po 2 týdnech ze služební cesty tak to měl jako dárek na uvítanou. Jak se na to tváří muž na ty ztráty a oznamování těhotenství? Když to vypadalo, že budeme třetí těhotenství ukončovat ve druhém trimestru, tak to muž nenesl moc dobře a řekl, že už to znovu pokoušet nebudeme. I pro něj to bylo těžké období, které u nás naštěstí dobře dopadlo.
@cherie24 když oznamují má radost, naposledy brečel l...když je ztráta brečí l, no nejhorší bylo mu volat a říct, že Filípek je mrtvý, (4 dny před termínem) odvezl mě na gyndu, jel se synem nakoupit, já mu řekla, že mu pak zavolám až budu...no volala jsem a musela mu to říct...už tenkrát při té první ztrátě byl v háji, natož tohle...byl se mnou i u porodu, já ho tam popravdě nechtěla, chtěla jsem ho toho ušetřit, ale on chtěl a vlastně bylo to jeho právo
@hennrietta no ve filmech to občas bývá přehnané 😂😂😂
@hennrietta u nás shodné diskuze nad oběma testy, vzdálené od sebe 8let: “Ty vole, je to tam!” “Kecáš, ty vole!” “Ne, fakt, ty vole, koukej!” “Ty vole, fakt, to čumím.” To je konverzace spíš do nějaké černé komedie. Normálně spojení “Ty vole” v diskuzi nepoužíváme. No, i takto se dá projevit radost a šok současně…
@lp183 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 tak to je dobrý
Tohle jsem nikdy neřešila... Poprvé jsem mu to zavolala po watsappu (syna jsem porodila mrtvého). Podruhé zahlédl test dříve jak já a chtěl jít spát 🤣 Dělal kliďase 😁 A třetí test jsem rozhodla, že ponoří on a počká na výsledek 😁
@martulka88 mě by třeba nikdy nenapadlo říkat tyhle věci po telefonu, ale každý to má jinak. Ztráta mě mrzí.. a je dobře, že si k vám našli další dusicky cestu
Já mu napsala sms do práce. Nevěřila jsem svým očím.
Asi jsem těhotná🤔 on odepsal.. děláš si prdel??
Z dcery je úplně na větvi.
Přeju šťastný průběh…
@pajusz jak už jsem psala, tyhle zprávy bych asi nikdy neoznámila po telefonu..ale hlavní je, že je vše v pořádku a má váš rád
@martulka88 mě by třeba nikdy nenapadlo říkat tyhle věci po telefonu, ale každý to má jinak. Ztráta mě mrzí.. a je dobře, že si k vám našli další dusicky cestu
@kattry Jelikož jsme tehdy bydleli od sebe 60km, já bych to do víkendu nevydržela 😁 Ale první to věděla ségra, nevěřila jsem vlastním očím (bylo to plánované, jen jsme nečekali, že to vyjde hned).
@kattry Jelikož jsme tehdy bydleli od sebe 60km, já bych to do víkendu nevydržela 😁 Ale první to věděla ségra, nevěřila jsem vlastním očím (bylo to plánované, jen jsme nečekali, že to vyjde hned).
@martulka88 tak to samozřejmě chápu, že to by to pro vás bylo dlouho. Máte pravdu někdy to vyjde hned, někdy se bohužel člověk snaží dlouho...
@martulka88 tak to samozřejmě chápu, že to by to pro vás bylo dlouho. Máte pravdu někdy to vyjde hned, někdy se bohužel člověk snaží dlouho...
@kattry přesně tak. Nejhorší je to čekání, že je miminko na světě a hlavně zdravé. Je mi moc líto vašich zkušeností. Pro nás to bylo velmi těžké a nakonec až další rok se narodil druhý syn.
Taky jsem si plánovala, jak bych to oznámila a nakonec to bylo obyčejně. Jestli má rád výzvy, tak třeba hledat pomocí papírků, nebo vyluštit křížovku. A pokud jde o zapojení andílků, šlo by je do toho zakomponovat.
@drep přesně!!! Já jak "blbka" mávala ubrecena s pozitivním testem...
Partner dělá v zahraničí a já prostě nevydržela čekat,takže jsem hned volala. 😆 První těhotenství jsem musela bohužel ukončit kvůli VVV, takže u dalšího prvního testování byl u toho. Radost ohromná.
Další dvě těhotenství jsem mu oznámila přes Whatsapp.
Žádná originalita, jen prostě radost, že nás bude víc a zároveň obavy, zda vše bude v pořádku.
Při posledním jsme to nikomu nechtěli říkat, ale já se okolo 10.tt prokecla mojí mami, když jsem říkala, že kamarádka bude mít TAKY třetí. 😅
Držím palce, ať je vše v pořádku. Na oznámení opravdu nezáleží.
@kattry Dobrý den, máte toho docela dost za sebou, není to tedy předmětem diskuse, ale sama mám za sebou 4 těhotenství, 3 porody - z toho jedna sekce minor ve 23. a doma dvě naštěstí zdravé děti. Tak mě jen zajímalo, zda to u vás lékaři nějak řešili? Já byla v lázních, absolvovala spoustu vyšetření a v těhotenství chodila na imunologii. Až poslední těhotenství došlo do termínu. První syn se narodil 33+1.
Manželovi jsem to řekla úplně normálně. Ale zajímavý tip by třeba mohl být z ChatGPT 😀 Vážně, občas tam řeším nějaké tipy a je to zajímavé.

Jak oznámit netuším, ale já bych byla strachy bez sebe, zda to vyjde či nevyjde. Moc držím palce, ať to vyjde. Já bych zařadila ty botičky, které "vyšly".