icon

Jak řešit zaplacenou dovolenou během rizikového těhotenství?

hankagre
28. črc 2022

Ahoj holky chci se zeptat v pondělí jdu už na rizikové těhotenství tudíž neschopenka .Ale mám zaplacenou dovolenou vůbec nevím co stim dá se tohle s Dr nějak řešit nebo dovolenou kterou máme naplánovanou pomalu rok musím zrušit .

Strana
z5
veroniquecz
1. srp 2022

@hankagre jen dotaz - ty opravdu nechápeš, ze na tom co děláš ty a tvůj lékař je něco špatně?

michaela666
1. srp 2022

@hankagre Tak si užij dovolenou, po kterou ti ostatní ještě budou platit tenhle výdrb a hlavně se s tím nikde nechlub. Závist se potvora a až tě nějaká těhotná co PN chtěla, ale nedostala práskne, bude z toho dost velký průser.

martinka_33
1. srp 2022

@hankagre bylo by bývalo i pro tebe lepší (finančně) kdyby ti zaměstnavatel upravil práci, bohužel na benevolenci lékařů mnoho zaměstnavatelů hřeší 😥 Anebo jsi ten případ, kdy sice podle zákoníku svoji práci dělat můžeš ale nezvládáš ji? Tam jsem ráda, že jsou lékaři chápaví, protože dle mého jiný stav není sice nemoc, ale vše je při nem tak nejak náročnější

1772
1. srp 2022

@martinka_33 ale jak má pak zvládnout mateřství, když těhotenství je problém? Musí fungovat i v horších situacích. Nevyspání, nevolnost, nemoc....

martinka_33
1. srp 2022

@michaela666 bych okamžite doktora zmenila, na arogantní kretény, kteří vstříc pacientovi nehnou prstem, hlavně že mají bodíky od pojišťovny jsem alergická 😡 V tomhle případě opravdu nezáleží jen na objektivních zdrav. problémech, ale i na tom jak se maminka cítí a proste nemusí zvládat např. 8 h behat po obchode a doplnovat zboží (a tato práce je v pořádku, pokud jde o ranní smenu), ale dovolená jen a jen prospeje 👍 To ovšem nemluvim o vyčůranosti zaměstnavatelů a že si to nastávající maminky nschají líbit 😥

martinka_33
1. srp 2022

@1772 na tohle neumím odpovedet, sama patřím k tem, kteté v tehotenství pracovaly, ale umím pochopit, ze to pro jinou (jiná práce) může být velká překážka

michaela666
1. srp 2022

@martinka_33 Já pracovala v době covidu ve velkém obchodě. Zaměstnanců byla práceschopná jen polovina a stejně mi zvládli zajistit vhodnou práci. Doplňování lehkého zboží+ asistence ( nikoliv markování za zákazníka) u samoobslužných pokladen.

Chápu, že některá má větší nevolnosti nebo není schopná dělat ani to, ale teď je móda s počůraným testem běžet hned pro neschopenku. Všechny to tak přece můžou mít, jen jsou " hloupé"kariéristky a chce se jim raději pracovat. Za poslední 2 roky mám v okolí 8 těhotných kamarádek a členek rodiny, všechny to udělaly bez příčiny stejně. Přece si musí před miminkem odpočinout a nasbírat síly.

1772
1. srp 2022

@martinka_33 Dovolená je v pořádku, ale neschopenka ne. Gravidita opravdu není nemoc , no a mateřství už vůbec ne. Není to lehké, ale chlubit se tím, že na PN mi nic není a jedu má dovolenou, je fakt drzost.

michaela666
1. srp 2022

@1772 Přesně tak. Výsměch všem, které tu PN mají opravdu ze zdravotních důvodů a vlastně všem lidem z jejichž daní se to platí.

kamce
2. srp 2022

Ono je opravdu lehke ziskat tu nemocenskou v tehotenstvi. Gynekolog mi ji chtel psat 'jen' kvuli predchozimu potratu. Nechapu, ze nekdo toho takto 'zneuzije', vzdyt kazde tehotenstvi je jine 🙈 ja bych na takove 'ulivani' bez duvodu nemela zaludek teda 😊 Radsi jsem v pohode chodila do prace, jezdila si v klidu i na zahranicni dovolene 😍

hankagre
autor
Autor odpověď smazal
marcicek84
2. srp 2022

@hankagre to ale ony slyset nechteji,tady uz probiha hon na carodejnice

hankagre
autor
2. srp 2022

Člověk se jen na něco zeptat aniž by ostatní věděli podrobnosti a už ho tu bombardují to opravdu nechápu nelíbí se vám to tak to nekomentujte dík

sinicka
2. srp 2022

@hankagre prosimte nic si z toho nedelej, tady zdejsi dudlikova policie zas resi uplny kraviny. To ze nekdo nedela celej zivot, ma krasny mestsky byt, 20 decek, pridavky na vsechno a nemusi resit neschopenku, to nikomu nevadi.. ze si tady slusna pracujici zenska polozi dotaz ohledně neschopenky, tak je zle.. uzij si dovcu 🙂

hankagre
autor
2. srp 2022

@sinicka děkuji🙂

hannyss
2. srp 2022

pokud je dovolená v čr, může mudr napsat změnu místa pobytu... ségra to tak loni měla a dokonce 2x měnila místo pobytu skrz dovolenou (zlomená noha)

hankagre
autor
2. srp 2022

@hannyss dávej pozor aby tě kvůli odpovědi neukamenovali🤦

hannyss
2. srp 2022

@hankagre vsak je to legální ne... A se zlomenou nohou je jedno jestli leží doma nebo na chatě 😁 vycházky plati pořád stejně... 😂

hankagre
autor
2. srp 2022

@hannyss legální to je ale tady asi jak pro koho 😁

j.a.n.i
2. srp 2022

@hannyss ano, pokud tam ma jmenovku a je mozno tam přijít na kontrolu. Takže z logiky veci tezko mwnit adresu na hotel.

hannyss
2. srp 2022

@j.a.n.i necetla jsem vsechny komentare, v úvodním příspěvku není o hotelu psáno...

michaela666
2. srp 2022

@hannyss Ono je trochu rozdíl zlomená noha a být doma kvůli práci v těhotenství bez zdravotní důvodu. 😉

hankagre
autor
2. srp 2022

@michaela666 už po několika říkám že nevíš pořádně z jakého důvodu jsem doma tak v klidu

hankagre
autor
2. srp 2022

Já už se k tomu nehodlám vyjadrov člověk se jen na něco zepta a pak ho tu ukamenujou opravdu síla tady

somalicats
2. srp 2022

@hankagre
Cituji Tvůj příspěvek ze strany č. 1:
hankagre
AUTOR

28. črc 2022
Já na tom špatně nejsem ale v práci taham těžké věci proto budu doma

Tak aspoň nekecej.

hankagre
autor
2. srp 2022

@somalicats to víš že jo

hankagre
autor
2. srp 2022

@somalicats ještě něco tam máš

somalicats
2. srp 2022

@hankagre Ja myslim, ze ses odkopala sama. Dalsi nemakacenko.

hankagre
autor
2. srp 2022

@somalicats jojo určitě když to říkáš 🤣

hankagre
autor
2. srp 2022

@somalicats sakra si mě prokoukla 🤣🤣🤣🤭

Strana
z5