icon

Jak se pozná tvrdnoucí břicho?

helulina
13. dub 2017

Jak se pozná tvrdnoucí břicho? Nejde vůbec zmáčknout?

pastikaa
13. dub 2017

Mně na chvili (30s) zvedne jen na jedné straně (ne celé břicho), jakoby se trošku vyboulí a je na omak pěkně tvrdé oproti zbytku břicha. Zároveň děsný tlak na mocak a hned bezim na WC a nyní to poznám ještě, než to ztvrdne (tvrdne mi od 25.tt) a protože je břicho oblble magneziem a to tak, že sem zacne jakoby maličko hur dýchat..jakoby by mi někdo trosku primackl krk a maličko rudnu a to hned vím, ze bude tvrdnout. A nejvoc to citim vleže a teda i nejčastěji mi to tvrdne vleze a to mam narizeny prosny klidovy režim (zkracuje se čípek). Takže asi tak.

kulistice
13. dub 2017

@pastikaa a není toto tvrdnutí jen na jedné straně boulení miminka, které se tam přetáčí nebo vrtí? Protože malá tam má takhle hlavičku nebo zádíčka.... Protože, mně když tvrdne břicho, tak většinou podbříšek začne a pak to jde do celého břicha a je tvrdé jak kámen a pak to přestane...

pastikaa
13. dub 2017

@kulistice
No ze začátku jsem si myslela, že se mi tam jen malá prdeli...ale pak to bylo maličko nepříjemné a někdy je to tvrdé i na větší ploše bříška (vždycky to začíná na pravé straně nad podbřiškem) a vím, že tam malá má prdku 😊 (a občas na levé stran, když se otočí prdkou) a myslím si, že je to hodně tím, jak se malá vrtí (některý den tvrdne 20x za den některý 10x, i když mudra říkala, že na citlivou dělohu to nevidi), ale tvrdnutí to je na 100%..byla jsem pred 3 týdny na ozvách, kde tohle tvrdnutí resp. nepravidelné kontrakce (poslíčky) zaznamenali a byla to docela velká kontrakce, až Mudr čučela.

astyna
13. dub 2017

mě se při klasickém ztvrdnutí bříška vyklene a vyrýsuje děloha - tzn. že je vidět ten "meloun" na břiše. Břicho je celé orýsované a tvrdé. Občas mi to udělá i nyní, ale vysledovala jsem, že je to když mám prdy nebo potřebuju akutně čůrat, asi se to tam nějak podráždí a děloha tak reaguje...

luciekiki
13. dub 2017

Já to měla včera večer asi půl hodky břicho tvrdé jako kamen. Za spala jsem to ale ráno trochu bolesti jako před menzes no a už lezim v nemocnici na kapacce magnezia 😞 Snad jen na den až dva

astyna
13. dub 2017

@luciekiki

mě něco podobného chytlo v sobotu - křeč do podbřišku, náhlá bolest, břicho jak kámen. Zbytek dne jsme odpočívala a snad dobrý 🙂 mám doma malého raracha, tak když můžu, odpočívám....

helulina
autor
13. dub 2017

@luciekiki A bolesti jako před ms normalni nejsou? Taky je mívám.

eva_marie
13. dub 2017

S bolestma jako u m/s bych se raději nechala zkontrolovat.u mne to ukázalo na zkracujíci se čípek, ale odešel mi i kus hlenove zatky, takže u vás to muže být naprosto Ok.

verunka_korunka
13. dub 2017

@helulina ms bolest u me byla zacinajici kontrakce... ale byla to neustala ms bolest. Mozna to bylo tabletkou na vyvolani porodu, ale jestli mate stalou ms bolest, jela bych radeji do nemocnice to zkontrolovat co se děje.

kacireksro
13. dub 2017

me takhle tvrdlo jak beton kolem 20tt,dostala jsem magnezium a trochu to povolilo.pripadala jsem si jak zelva s krunyrem 🙂

mku
13. dub 2017

@helulina u tvrdnuti bricha by myslim bolesti byt nemely.. me nekolikrat za den ztvrdne, ale to opravdu tak, ze na par vterin ho mam jako kamen a pak to zase povoli...

luciekiki
14. dub 2017

@helulina já si to taky myslela ze je to jak se rozpíná deloha ale byla jsem ten den na hematologii tak jsem si říkala ze si rám zajdu pro jistotu. Čípek se mi od poslední kontroly zkrátil cca o 5mm tak si mě tu radši nechali. Včera jedna kapacka magnezia dneska ještě jednu s zítra bych měla jít domu 🙂

luciekiki
14. dub 2017

@mku já ho prave měla dlouho tvrdé tak jsem radši nechtěla nic riskovat

mku
14. dub 2017

@luciekiki to je jasny... to musi behem par vterin odeznit, pokud ne, taky bych jela...
U prvniho me jeden vecer zacalo tvrdnout bricho jako ze hodne a furt za sebou a ja se tomu smala a on to byl pritom uz zacatek porodu... ale bylo to presne na termin, takze vse v pohode...