icon

Jak se smířit s pohlavím miminka?

katijka
3. říj 2015

Vždy jsem chtěla holčičku. Doma mám už 1 syna, miluju ho, za nic bych ho nedala. Ale čekám teď druhé a opět toužím po holčičce. Zatím nevím, co to bude, jen se mi jednou zdál sen, že mám zase syna. V tom snu jsem byla zoufalá... Vím, že pokud to bude kluk, budu ho milovat stejně, jen bych si chtěla začít užívat těhotenství bez toho, aniž bych se modlila za holčičku a odmítala kluka a potom na utz zažila opět to obrovské zklamání, pokud se objeví pindík. Prosím, neodsuzujte mě, rozumově vím, že tento přístup je strašný, rozumově si dokážu obhájit, že 2 kluci jsou také úžasní, že hlavní je, aby bylo miminko zdravé a že co by mnoho žen, které buď mají nemocné děti, nedaří se jim otěhotnět či mají různé jiné problémy, dalo za to, aby zjistilo, že je to zdravý chlapeček. Rozumově i vím, že je to nefér vůči tomu miminku, že bych se na něj měla těšit stejně, ať je to on nebo ona, ale emocionálně mi to stále nejde. Pořád doufám v holčičku. Strašně bych chtěla jít na utz s tím, že budu spokojená s oběma variantami. Překvapit při porodu se nechat asi nechci, potřebuji čas na případné smíření se s klukem, bojím se, že bych po porodu byla zklamaná a to opravdu nechci. Moc by mi pomohly buď vaše vlastní zkušenosti nebo nějaké rady, prostě jakákoli slova, která by mi pomohla změnit přístup. Děkuji moc.

Strana
z8
schellongova
18. led 2016

Ahoj holky taky jsem si přála první holku a byl to kluk. Byla jsem trochu zklamana ale mimino si člověk hned zamiluje. Podruhy jsem si přála zase holku a vysla a ja jsem šťastná ze mam parecek. Holku na cincani. Ale kluk je víc k mame furt se mazli a rika maminko jsi hezka mam te rad snedla bych ho láskou 🙂

lenka27
18. led 2016

@lenka27 ja si taky nekdy reknu, hlavne budu jenom tchyne, ale ty tu holcicku jeste muzes mit 😉

lenka27
18. led 2016

@schellongova jo muj starsi syn je taky neuveritelny mazel a gentleman, vzdy vi co rict. To ze jsem hezka to slysim denne 🙂

dadelie
20. únor 2016

Pár měsíců zpět jsem zde přišpívala. Psala jsem jak jsem byla první dny zklamaná, že budu mít druhého kluka. Holky píšu Vám v dobré vůli, prosím vás vykašlete se na pohlaví!! Já byla potom štastná, že je vše v pořádku a na druhého kluka se neskutečně těšila. Bohužel v lednu nám krátce po porodu zemřel a já si mimo jiné vyčítám, to že mi to nebylo uplně jedno, byť jen chvíli. Nechci nikoho strašit, ale člověk nikdy neví a musíme být opravdu vděčné za vše. Přeji Vám zdravíčko a užívejte si jakéhokoli prcka kterého vám příroda nadělí

lenka27
20. únor 2016

@dadelie to mě moc moc mrzí, upřímnou soustrast a hodně sil, a nic si nevyčítej, život bohužel přináší i tyhle hrozné věci, něco mezi nebem a zemí bohužel ☹

andrys35
20. únor 2016

@dadelie ☹ ☹ nejhorsi, cocloveka muze potkat. Tu nejuprimnejsi soustrast. Bohuzel tohle si clovek uvedomi vetsinou az se neco po… ☹ já mela jedno dite kluka, cekala druhe a spatny screenink riziko DS bylo mi uplne jedno co to bude jestli kluk nebo holka kdyz mi volali vysledky a ptali se jestli chci vedet pohlavi, rekla jsem ze ne, ze to nejdůležitější pro me uz vim a to ze je mimčo zdravě, takze ze je to dalsi kluk jsme se dozvedeli az se narodil. Cekam treti , neplanovali jsme ho ale proste je "nase" mam 2 kluky a opravdu mi bylo srdečné jedno jestli to bude 3.kluk nebo holčička i kdyz trosicku vic jsem si prala tu holcicku kvuli moji mamce ktera ma same vnuky a po holce touzila, no muj chce 3.kluka, ale nejdůležitější je ABY BYLO MIMCO ZDRAVE, tak lehce a obyčejně tato FRÁZE zní ale opravdu premyslim o tech xx nestastnych zen kterym se nedaří otehotnet anebo o sve dětí prijdou a nic neni dulezitejsiho nez at jsou ti nasi prcci v poradku.

andrys35
20. únor 2016

Jen jsem zapomnela dodat ze jsem mela opet spatny screenink a roziko DS 1:20 a jestli kluk nebo holka?? ?to mi prislo tak absolutne nedulezite resit…… .JEN AT JE V PORADKU

cattus
20. únor 2016

Po tom co mi po narkoze rano prinesli Jirika poprve ocumlat, podruhe v zivote jsem se zamilovala. Nejdriv do jeho taty a ted do nej. Je to uzasny dite. Narodil se 38+3 akutnim SC protoze pri kontrole na utz zjistili ze velikostne odpovida 33tt. Porodni vaha 2510 a 45cm. Laduje se o 106 a roste jak z vody. Sotva se nadlabne spinka.. sam se na kojeni budi po 3hod.. v noci po 4. Asi na nej funguje tma.
A i kdyz tatinek touzil po holcicce tak Jirika miluje celym srdcem. I kdyz mu to nerika, je to na nem videt jak se s nim mazli, jak ho rad chova. Bohuzel kvuli praci s nami tatinek moc casu netravi, ale kazdou chvili kdy s nami je si uziva a my s nim.
A jestli nekdy se rozhodneme pro dalsi tak uz mi bude uplne jedno jestli kluk nebo holka. Protoze ten strach, ktery jsem si prozila tech nekolik hodin pred porodem, jestli bude v poradku jestli nebude mit nejakou vadu atd me s nim spojilo na veky veku vic nez samotny porod.
Je to muj uzasnej kluk...

elis1234
24. bře 2016

Já čekám své první miminko a bylo mi vcelku jedno, jestli holčičku nebo chlapečka. Jelikož můj přítel už kluka má, chtěl holčičku. Tento týden jsem se na UTZ dověděla, že čekáme chlapečka. Přítel byl zklamaný, mé příbuzenstvo pořád tvrdí, jak musím mít holčičku, že jsou lepší atd. Jim jsem o chlapečkovi ještě ani neřekla. Když mi doktor řekl, že je to kluk, byla jsem zklamaná jen kvůli přítelovi. Jeho reakce mě zamrzela. Ten malinký drobeček si nezaslouží, aby z něho byl zklamaný, on za to nemůže. Mluvím s ním a oslovuji ho už i jménem a je mi do breku, když si vzpomenu na reakce okolí, zejména přítele. Už teď miluju svého chlapečka a moc se na něj těším a holčičku bych ani už nechtěla. Jen mě mrzí reakce okolí a hlavně svého přítele, protože to semnou vůbec neprožívá a navíc teď, když se dověděl pohlaví ☹

danuskahe
24. bře 2016

@elis1234 neboj se az se to narodi a poprve se to na nej podiva tak mu bude uplne jedno ze to neni holka ale kluk. Miminka jso vsechna krasna a maji ten dar ze staci jeden jejich pohled a maji nas obmotane kolem ruky 🙂 ja si prala holcicku,pritel a vsichni ostatni kluka protoze uz mame v rodine 4netere a zadneho chlapika. Tak me nakazilo ze jsem se taky zacala tesit na kluka a nakupovala vse v neutralni nebo zelene barve. Pak jsem se dozvedela ze to je holka a mela jsem takovou radost ze jsem tim nakazila vsechny a i kdyz je to 5ta mala holka v rodine, vsichni ji nadevse milujeme. A proste kluka zkusime priste 🙂

elis1234
24. bře 2016

@danuskahe Děkuji za podporu. Říkala jsem mu,ze holčičku zkusíme priste,ale to odmítl,ze už další dite nechce. Tak je to ted všechno takové čerstvé a se mnou hrají hormony,tak je mi to jeho chování a i reakce ostatních lito. Ale časem to přejde. Já už se na miminko hodně moc těším. 🙂 Vam přeji,aby priste ten chlapeček vyšel. Bude určite ve vaši rodině hýčkán 😉

danuskahe
24. bře 2016

@elis1234 nikdy nerikej nikdy🙂 pockej jak si ho zamiluje a pak si urcite zacne rikat ze by se hodilo jeste jedno ditko aby si kluk mel s kym hrat 🙂) my teda po narozeni ditete spis zmenili nazor ze jedno je az az ale stejne vsechno po male schovavam protoze verim ze za dva tri roky zase zatouzime (nebo spis ja) po mimcu 🙂

Strana
z8