icon

Jak to řešíte v těhotenství, pokud pracujete u pc?

papaja82
16. únor 2015

Ahoj holky, chtěla jsem se Vás zeptat jak to řešíte v práci vy pokud děláte celý den u pc? Jsem 14 +2 tt a mám značné problémy za stolem u pc vydržet, stále si přesedávám, cítím tlak a bolest v podbříšku. Do toho se přidává bederní páteř...Původně jsem si myslela, že to způsobují kalhoty, ale teď mám těhu a je to stejné ☹ Uf, jak jste to řešily vy?

petrusew
16. únor 2015

Neuklidním tě, mám to tady, ale naštěstí už budu končit. Pro mě je nejlepší pracovat v pololeže, ale to se ne všude dá (naštěstí pracuji z domu. vyzkoušej masážní míček na židli. Nic jiného mě nenapadá.

anisek0
16. únor 2015

Já jsem nakonec skončila na rizikovým... Bolesti bříška se změnili v tvrdnutí bricha a táhne se to sennou do ted😞

mandala
16. únor 2015

Já neseděla u PC, ale u šicího stroje, taky mě dost tvrdlo břicho, kromě toho klasické těhotenské obtíže, nakonec jsem radši skončila na neschopence asi v 6. měsíci.

akmitaf
17. únor 2015

Minulé těhu jsem to řešila tak, že jsem si do práce donesla na sezení takový ten balon a musím říct, že mi to fakt hodně pomáhalo. Dělalo mi to pak ( ve vyšším těhu ) i dobře na záda. Jde o to, že máš vysoko židličku a tak jsi celý den mírně předkloněná a tak utlačuješ mimouše. Chce to nižší sezení - navíc ti pak nebude ani zavazet deska stolu - bříško budeš mít po ní. Taky ještě pracuji a to teď někdy až do večera a toto mi docela pomáhá.

deathy
17. únor 2015

Já dělala na úřadě, denně 8 a víc hodin u PC, občas ani přestávka na jídlo, natož nějaká pauza na protáhnutí. Do toho open office, takže žádnej kanclík, kde by měl člověk trošku soukromí a mohl to nějak řešit. Denně hromada lidí, hromada očí co se na vás kouká... takže fakt jako ulevit si nešlo. Navíc průvan jak blázen. Z jedný strany vstup na úřad, z druhý vstup na dvůr do garáží.
Bylo mi denně tak strašně zle... břicho, od břicha záda... všechno. Poposedávala jsem, jezdila s židlí, dávala nahoru dolů... nic nepomohlo, dokud jsem večer nepřijela domů a nesvalila se na gauč.
Nakonec jsem v prosinci skončila kvůli krvácení na neschopence (to jsem byla cca 8tt myslím).
Jsem na ní doteď, a po té hnusné bolesti břicha - typické při sezení - ani památky. Sice mi klasický sezení dělá problémy pořád, ale tak nějak v menší míře, takže vydržím. Ale představa, že zase sedím tolik hodin u PC... brrr, bylo to fakt šílený. "Naštěstí" se mnou už v práci ani nepočítají, tak mám klid.

kacabkaamisanek
17. únor 2015

mno ja to mam podobne a zvazuji, ze v praci skoncim. Jsem na zacatku 5. mesice. Hodne mi na to pomohl horčík, který jsem dostala po Vánocích v nemocnici, kde jsem skoncila, sice jen na pár dní, ale i tak jsem tam byla.
Jediny, co me hrozne stve, tak jsou ty pitomý vychazky. Pouze na 6 hod., jak kdyby byl clovek nemocnej a ne tehotnej.
Ale kdyz to jinak nepujde, tak v praci skoncim a budu se tesit doma na miminko. Aspon si v klidu vsechno pripravim a je to ;) Nez mit potom nejaky problemy, to radsi pujdu domu uz ted.
Tak drzím palce, at je brzo lépe 🙂

jitavrtule
17. únor 2015

Se taky hlásím do klubu. Poslední zhruba měsíc je to fakt na prd, po celém dni v kanclu už večer akorát ležím, Pokud neležím, bolí mě břicho fakt fest, taková protivná, tlačivá bolest, jako kdyby mi mělo rupnout. Teď jsem byla týden doma s rýmičkou, většinu času vleže nebo na pochodu po bytě a po bolesti ani památky. Jenže přesně jak píše @kacabkaamisanek být doma na neschopence a mít vycházky na 6 hodin denně (včetně víkendů), to je fakt na prd ☹ tak si říkám, že ten poslední měsíc do mateřské už nějak překlepu.
Na druhou stranu, jsem v 7. měsíci, tak mimino už přece jen zabírá dost místa v tom břiše 🙂
Na začátku těhotenství, což je případ @papaja82 jsem měla spíš hodně citlivý podbřišek, vadily mi i pásy v autě, i těsnější tepláky nebo guma u kalhotek. A to pak přešlo, na docela dlouhou dobu.

mamculina
26. únor 2015

Pracuji u PC celé těhotenství (8 hod denně). Ráno vstávám o půl páté a dojíždím do práce autobusem cca. hodinová jízda (i s metrem). Jsem ve 30tt. Naštěstí mám celkem hladký průběh těhotenstvím (žádné nevolnosti - nic.. jen zpočátku první dva měsíce únava). V práci mám ale velký míč a pak ještě jeden malý - oveball. Takže si vždy po nějaké době vyměním židli za míč a pokud sedím na židli a bolí mě záda, opřu se právě o overball. Moc to pomáhá. Člověk musí myslet hlavně na to, aby se trošku hýbal, takže chodím často na WC či do kuchyňky. O polední pauzu prochajda venku. Pak opět cesta domů odpoledne busem.. Odpoledne po tom celodenním sezení jsem vždy trošku vyčerpaná - ta tíha na spodek je prostě znát po celým dnu. Ale zase dovalím se domů, vezmu psy a jdeme na prochajdu (cca. 3 km). Pohyb mi pomáhá nejvíc. Taky min. 1x týdně cvičím právě na velkým míči i s malým... Naštěstí za 14 dnů odcházím už na MD, tak si ten čas zorganizuju jinak a rozhodně nebudu celý den sedět, doma mám plánů ještě dost - co udělat, předělat :D Jen musí člověk zase myslet na pravidelný odpočinek - snažit se trošku víc odpočívat, aby nabral nějaké ty zbytkové síly na porod, protože ten nás vyčerpá nejvíce.. ;)