icon

Jak včas zajistit doporučení lékaře na císařský řez?

nekyna28
14. bře 2024

Ahojky všem holkám a maminkám ,zde na fóru,
Chtěla bych se zeptat,jak dopředu jste si domlouvali doporučení od doktora na CS skrz psychiatrickou dg.?
Budu velmi vděčná za každý příspěvek a každou zkušenost
🙂
Moc vám děkuji a všem přeji pohodový den
Eliska

Jak včas zajistit doporučení lékaře na císařský řez?
barmil
14. bře 2024

@nekyna28 příbuzná měla po covidu, dostala doporučení od psychologa, měla uzkosti, že to neudycha a udusi se, strašně se bála, že ten porod nepřežije, tak ji psyholog doporučil císař a v Podolí nebyl problém

merope
14. bře 2024

Tipuji, že ideál je hlásit to, jak tě pak gynekoložka převádí do porodnice. Tzn. ten cca 36-38tt. A tam rovnou domluvit i termín (mít s sebou papíry z psychiatrie - musí mít nějaký podklad, proč ten císař chceš). Můj odhad, že s tím by nikdo neměl mít problém, protože rodička, co se jim tam kvůli panice složí a přestane dýchat / začne na ně ječet / přestane se ovládat / ... (doplň dle vlastních příznaků), to je asi to poslední, co chtějí. Kdo se s panikou kdykoli potkal, tak CS nemůže zpochybnit (představila jsem si sebe posledně v září, kdy mi začla nastupovat panika kvůli výškám a jako jo, asi jsem byla na ty lidi fakt hnusná, když jsem se prodírala po vpodstatě jednosměrných schodech dolů, ale zůstat tam ještě chvíli, tak nevím, co bych dělala, už jsem se přestávala ovládat - a to to vypadalo od pohledu neskutečně neškodně, jen do toho vstoupilo to, že tam byl se mnou syn a já to v kombinaci nedala, tak jsem syna vrazila chlapovi a zmizela dolů - jako tohle fakt nikdo soudný nemůže chtít na porodních sálech, protože jaksi porod nevyřešíš tím, že slezeš dolů, tam to vyřešíš prostě CS - a to je lépe plánovaný než akutní kvůli tomu, že se jim tam rodička zhroutí).

teenyel
14. bře 2024

Mela jsem uz ve zprave od psychiatricky nekolik let pred tehotenstvim doporuceni na cisare. Kdyz jsem otehotnela, rekla jsem to gynekologovi, dodala mu zpravu a chtel jeste jednu aktualni. Psychiatricka mi vytiskla aktualni zpravu se stejnym doporucenim a aktualnim stavem (ze je to v remisi, ze neuzivam medikaci a jak dlouho uz nic neuzivam). To jsem predala a do prukazky mi rovnou napsal poznamku, ze porod planovanou sekci.