Ahoj holky, téma přibírání v těhotenství jsem pročetla, přesto jsem nenalezla odpovědi na všechny otázky. Zajímalo by mne, jaká byla vaše původní váha a kolik jste přibraly v těhotenství (případně jak rychle šla vaše váha dolů po porodu).
Ahoj, při prvním těhu + 13 kg.( v porodnici jsem nechala 7 kg a zbytek si nesla domů..., trvalo mi přes rok než jsemse dostala na původní váhu).
Teď jsem ve 40 tt a mám + 11 kg. 😉
marinko, já zatím přibírám pomaleji, a dělala jsem si s tím hlavu, zatím asi 5 kg, ty jsi měla 6 kg celkem, tak to mě uklidnilo.
😉
Přidám svou trošku:
před těhotenstvím 106 kg/163 macek co?
říjen 8tt 104
květěn den porodu104
při propuštění 1t 94
po 6nedělí 90
9t po porodu 86
Před těhu 52kg , nyní ve 32+3tt 59kg, uvidím kolik ještě přiberu 😉
před prvním těhotenstvím jsem měla 54kg/155 a když jsem šla rodit tak jsem měla 77kg ☹ a zustalo mi 10kg navíc po celou tu dobu než jsem otěhotněla po druhé tam jsem přibrala 16kg ale těch 10 jsem se nezbavila doted zavidím co v šesti neděli zhubly na svou puvodní vahu ja mam těch 10kg navíc ujž skoro 10 let 😖
petik, to určitě zamrzí, ale hlavní je zdravá a spokojená máma, pro děti je máma vždycky nejkrásnější, stačí se jen usmát
ekt, to je pravda a ja si už na to i zvykla,ale ze začatku to trvalo 😀
Tak zatím můžu se svou troškou do mlýna jen okrajově, protože jsem na konci 4. měsíce, 17+2 a mám nahoře 3-4 kg, podle toho jak se najím. Původní váha 74,5/186 cm. Nyní cca 78...uvidíme, jak to bude pokračovat 😉 . Snad se do 15 kg nahoru vejdu 🙂
petik já měla skokový náběr váhy ve 20, asi 28 kg a to jsem nebyla těhotná, jen nepřišli hned na poruchu štítné žlázy, pak už jsem měla 98 a nešly dolů. jenže jsem to nemusela řešit, protože manželovi, tenkrát partnerovi to nevadilo. a já jsem nebyla zvyklá se řešit 😉
ahoj, jsem hubendíra, přibrala jsem teprve 4 kila (ale před otěhotněním jsem přibrala další 4), na 57/180. Ale moc to neřeším, prostě jsem taková.
asi před týdnem jsem psala 86 už to není pravda už jen 83, no kojím, tak to jde pomalu dolů
ahojky
tak u prvního jsem přibrala téměř 30kg - naštěstí mi nezůstalo nic, nějakým zázrakem jsem z porodnice odcházela na původní váze před otěhotněním (tehdy mi bylo 19let), u druhého jsem přibrala 13kg /kolik mi zůstalo nevím) a hned za půl roku jsem otěhotněla znovu a přibrala 8kg - takže mezi těmi dvěma těhotenstvími jsem na nějaký schazování nebo vážení neměla čas ani chuť ani mě to popravdě nenapadlo - teď mám těch 8kg pořád navrch, ale kojím, tak to snad půjde dolů, začala jsem cvičit, uvidíme....do oblečení se vejdu jako před těhu - akorát mi tak nějak visí břicho
takze ja pred 58 pribrala 18, v porodce zustalo 10 a ted 67 a nejde to dolu ani za nic presne jak petik
Jůůů, to je super diskuze. Obnovuji!
Ano taky se přidám 🙂 ve 21tt mám 4 kg, ale nejsem žádný vyžle, takže jsem měla slušný základ už dřív 67/168, tak doufejme, že to nebude přibývat skokově 😀
Tak já mám ve 31 tt 7 kg navíc, přibírat jsem začala ve 21tt. Tak uvidíme, jak dál 🙂 , apetýt máme.
já jsem ve 23+6 q zatím jsem na poslední kontrole měla 2 kg nahoře, ale myslím že teď to ůjde nahoru víc 🙂
Ahoj. Já jsem přibrala 15 kg. Z 58 na 73 kg. Dnešním dnem začínáme přenášet. Na mou výšku 178 cm se to na mě ani moc, krom pupíku, nepoznalo. Jsem zvědavá kolik necháme v porodnici a jak potom půjdu dolů s tím zbytkem. Myslím, že i kdybych nakonec zůslala s pár kg navíc oproti původní váze tak to řešit nebudu. S třeba 63 kg budu spokojená a těch původních 58 se snažit nebudu. Doporučuju těhulkám to moc neřešit dopředu. Ono se to nějak udělá až potom.
28 tt + 9,5 kg ☹ a nejvíc jsem začala přibírat až kolem 19 tt, v prvním trim nic, spíš kilo minus. Zato teď to letí nahoru! navíc musim ležet... takže jen jídlo a žádnej pohyb 😒
Pův. váha 63/170 cm..
Tak ja jsem v 36tt.Pred otehotnenim jsem vazila 55kg a ted mam 70,takze 15kilo nahoru,nejvic to letelo ze zacatku,do ctvrtyho mesice jsem pribrala 9kilo a ted uz to jde pomalu nahoru,kilo za mesic 😀 .Jsem zvedava kolik nahore mi zustane po porodu 😀
Tak se pridavam... 33tt nahoře 4 kila (ale výchozí hmotnost byla 69).
ahojky 31tt 11kg a teprve teď začínám opuchat 😝 takže počítám, že to bude jako minule 22kg 😝 ale je to hlavně voda, prostě zadržuju moc vody 😉
já konec 35tt a mám nahoru 9kilo....což teda není moc, naopak mi každej říká, že jsem vychrtlá, jen mám trochu bříško
Jinak puvodní váha 50kg, ted teda 59
aktualizuju...
zač 35 tt... +14 kilo 😒
a to jsem si říkala, že do 15 bych se chtěla vejít - no, to už se asi nepodaří... 😠
Ahojyk tak já jsme měla váhu před těhu 57-58kg,ale když jsem otěhotněla měla jsem 56 kg,první kg jsem přibrala asi až v 17-18tt a pak už to šlo rychle a hlavně snad "samo" 😀 No a 4 dny před porodem jsem měla váhu 73,5 kg což je cca tak 17,5 kg. No a po porodu jsem 10 nechala v porodnici a pak šel zbytek docela rychle sám dolů(kojením,péčí a malou...)teď bude malé půl roku a mám 57kg 😉
Tak já jsem si se vou váhou také užila svoje. 15 kilo a to jen jedno dítě. Za to ale bolesti zad a kolem pánve.. Nakonec to vyřšil až můj muž, který mi na narozeninové párty dal perfektní dárek - břišní tance pro těhulky. Celkově jsem se opravdu cítila líp. TeĎ se snažíme o druhé mimi a zkusím to znovu, jestli to nebyla jen náhoda... 😀 Pro ty z vás, které by to taky zajímalo, tak informace jsou třeba na www.zlutaraketa.cz.
Mějte se a hodně štěstí🙂
tak na zacatku tohoto tehu jsem mela 73kg a ted mam 83kg a jsem 33tt a pri prvnim ditatku jsem mela na zacatku 65kg a pred porodem 100kg takze sem byla kombajn dnes sem byla u lekare a jeste jsem kilo shodila. 😒
jeudi..to si pribrala fakt hodně..nemala si cukrovku?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
pred otehu 62kg/168 cm, konec 1. trimestru 65 kg, konec 2. trimestru 72 kg, takze tak 😠