Jaká jména z Bible se Vám líbí?
A jake netradiční? Mne Jasmin, Arthur,
Biblické Eliáš, Rebeka a Šimon Peter ako dvojjméno
David, Judita a Miriam. A přesně tak se jmenují moje děti! 🙂
Rebeka jsem se chtěla jmenovat já.... Třeba to vyjde v příštím životě. Taky Debora je fajn.
Samuel, Benjamín, Jonáš a Noemi, Kaila, Rina.
Rebeka, Judita, Marta, Magdalena
Šimon, Jakub, Adam, Josef, Matouš, Jonáš, Jeremiáš, Gabriel
Netradiční jména se mi líbí...moji kluci je také mají. Například Zachariáš, Viggo, Adalbert, Hubert, Konstantin, Vincent, Benjamin, Cyril, Dalibor, Kyril, Marián, Xaver ....no a holčičí Petronela, Háta, Berenika, Evelína, Malvína, Jenovéfa, Florentina, Hermína, Odeta, Zoja, Berta, Viola, Helena, Rozálie, Kira, Judita...
Ráchel.
Ráchel, Ester, Sára, David, Adam, Jákob a Anna.
Joel, Jeroným, Abigail, Rút (toto jsou přímo jména z evangelické komunity, jejichž nositele znám). Moje srdcovka je Ezechiel, ale ten nemá hezký příběh.
Daniel, Ester, David, Rachel, Jeremiáš, Magdalena, Maria, Jan, Jakub, Tomáš
Že Starého zákona Miriam, Ester, Daniel, David, Josef. Z Nového zákona Marie, Anna, Simeon, Gabriel.... V Bibli je spousta krásných neobvyklých i klasických jmen.
Nejvíc Anna, Magdaléna, Tobiáš, Rafael a Benjamín (ty máme doma ❤️) a pak taky David, Joel, Natanael, Jonáš, Jonatan, Jeremiáš, Eliáš, Aron, Ruben, Zuzana, Ráchel, Noemi, Miriam, Ester...(ale líbí se mi i nebiblická, máme doma ještě i Kateřinu a Kristýnu 👍) a chtěli jsme Františka, Elišku, Helenu a Zitu). Já bych neměla problém pojmenovat celou školku 😆.
Mně se líbí Adam (jmenuje se tak manžel) a Artur, tak jsme pojmenovali prvního syna 🙂 Druhý je Teodor, ale to si myslím, že není biblické ani netradiční 😀 Vždycky jsem chtěla Eliáše, ale v kombinaci s našim příjmením se mi to nelíbí, tak jsem od něj upustila.
Simon, Jakub, Matous, Ester, Marie, Anna, Rachel
Nejvíc Anna, Magdaléna, Tobiáš, Rafael a Benjamín (ty máme doma ❤️) a pak taky David, Joel, Natanael, Jonáš, Jonatan, Jeremiáš, Eliáš, Aron, Ruben, Zuzana, Ráchel, Noemi, Miriam, Ester...(ale líbí se mi i nebiblická, máme doma ještě i Kateřinu a Kristýnu 👍) a chtěli jsme Františka, Elišku, Helenu a Zitu). Já bych neměla problém pojmenovat celou školku 😆.
@ludovika6 BTW Eliska je biblicky. Je to podoba jmena Eliševa, teda Elizabeth, tedy alzbeta ;)
My máme Michaelu. Archanděl Michael je kníže nebeských vojsk. A jméno znamená: kdo je jako Bůh?
Pak máme ,,evangelistu" Lukáše.
A nejmladší je Miriam. Ta se vyskytuje jak ve Starém Zákoně, tak Novém. Jako pocta jménu Panny Marie.
Ještě se mi líbí Nathanael, Jeroným, Noemi, Zuzana...Ale tahle jména by mi neprošla.
Jsou tu i dva kluci jménem Nikodém, jeden je z věřící rodiny, ten druhý ne.
A u našich je kluk, co se jmenuje Noe. Je ročník tak kolem roku 2000, takže to tehdy bylo dost ,, exotické " jméno. A jinak je spousta biblických jmen, co se používají úplně běžně jako Marek, Matouš,...
Ester

Jeste ti netradicny Melissa a Samanta