icon

Jaká jména z Bible se Vám líbí?

jasminaelias
29. dub 2025

A jake netradiční? Mne Jasmin, Arthur,
Biblické Eliáš, Rebeka a Šimon Peter ako dvojjméno

jasminaelias
autor
29. dub 2025

Jeste ti netradicny Melissa a Samanta

mariti
29. dub 2025

David, Judita a Miriam. A přesně tak se jmenují moje děti! 🙂

mariti
29. dub 2025

Rebeka jsem se chtěla jmenovat já.... Třeba to vyjde v příštím životě. Taky Debora je fajn.

1pomnenka
29. dub 2025

Samuel, Benjamín, Jonáš a Noemi, Kaila, Rina.

reeeza
29. dub 2025

Rebeka, Judita, Marta, Magdalena
Šimon, Jakub, Adam, Josef, Matouš, Jonáš, Jeremiáš, Gabriel

rnika
29. dub 2025

Netradiční jména se mi líbí...moji kluci je také mají. Například Zachariáš, Viggo, Adalbert, Hubert, Konstantin, Vincent, Benjamin, Cyril, Dalibor, Kyril, Marián, Xaver ....no a holčičí Petronela, Háta, Berenika, Evelína, Malvína, Jenovéfa, Florentina, Hermína, Odeta, Zoja, Berta, Viola, Helena, Rozálie, Kira, Judita...

levandule_k
29. dub 2025

Ráchel.

drep
29. dub 2025

Ráchel, Ester, Sára, David, Adam, Jákob a Anna.

dura175
29. dub 2025

Joel, Jeroným, Abigail, Rút (toto jsou přímo jména z evangelické komunity, jejichž nositele znám). Moje srdcovka je Ezechiel, ale ten nemá hezký příběh.

ester_ka
29. dub 2025

Daniel, Ester, David, Rachel, Jeremiáš, Magdalena, Maria, Jan, Jakub, Tomáš

jeyre
29. dub 2025

Že Starého zákona Miriam, Ester, Daniel, David, Josef. Z Nového zákona Marie, Anna, Simeon, Gabriel.... V Bibli je spousta krásných neobvyklých i klasických jmen.

ludovika6
29. dub 2025

Nejvíc Anna, Magdaléna, Tobiáš, Rafael a Benjamín (ty máme doma ❤️) a pak taky David, Joel, Natanael, Jonáš, Jonatan, Jeremiáš, Eliáš, Aron, Ruben, Zuzana, Ráchel, Noemi, Miriam, Ester...(ale líbí se mi i nebiblická, máme doma ještě i Kateřinu a Kristýnu 👍) a chtěli jsme Františka, Elišku, Helenu a Zitu). Já bych neměla problém pojmenovat celou školku 😆.

ellyem
29. dub 2025

Mně se líbí Adam (jmenuje se tak manžel) a Artur, tak jsme pojmenovali prvního syna 🙂 Druhý je Teodor, ale to si myslím, že není biblické ani netradiční 😀 Vždycky jsem chtěla Eliáše, ale v kombinaci s našim příjmením se mi to nelíbí, tak jsem od něj upustila.

gdpr
3. kvě 2025

Simon, Jakub, Matous, Ester, Marie, Anna, Rachel

odula
3. kvě 2025
@ludovika6

Nejvíc Anna, Magdaléna, Tobiáš, Rafael a Benjamín (ty máme doma ❤️) a pak taky David, Joel, Natanael, Jonáš, Jonatan, Jeremiáš, Eliáš, Aron, Ruben, Zuzana, Ráchel, Noemi, Miriam, Ester...(ale líbí se mi i nebiblická, máme doma ještě i Kateřinu a Kristýnu 👍) a chtěli jsme Františka, Elišku, Helenu a Zitu). Já bych neměla problém pojmenovat celou školku 😆.

@ludovika6 BTW Eliska je biblicky. Je to podoba jmena Eliševa, teda Elizabeth, tedy alzbeta ;)

bonavoxa
3. kvě 2025

My máme Michaelu. Archanděl Michael je kníže nebeských vojsk. A jméno znamená: kdo je jako Bůh?
Pak máme ,,evangelistu" Lukáše.
A nejmladší je Miriam. Ta se vyskytuje jak ve Starém Zákoně, tak Novém. Jako pocta jménu Panny Marie.
Ještě se mi líbí Nathanael, Jeroným, Noemi, Zuzana...Ale tahle jména by mi neprošla.
Jsou tu i dva kluci jménem Nikodém, jeden je z věřící rodiny, ten druhý ne.
A u našich je kluk, co se jmenuje Noe. Je ročník tak kolem roku 2000, takže to tehdy bylo dost ,, exotické " jméno. A jinak je spousta biblických jmen, co se používají úplně běžně jako Marek, Matouš,...

lallaa
3. kvě 2025

Ester