icon

Jaká vyšetření mě čekají, když v předchozím těhu zjistili genetickou vadu?

pintule01
25. led 2018

Zdravím Vás a prosím o radu,27.10. jsem byla na vyvolaném ukončení těhu v 22+5tt,pro zjištění svalové dystrofie,
Já i přítel jsme geneticky naprosto v pořádku,doktoři nám řekli,že to mohlo být způsobeno nějakou mutací našich genů,nebo jen tím,že jsem byla v 1.trimestru nastydlá :(
Za měsíc de nám mohl narodit kluk,ale bohužel tomu tak nemělo být...
Bylo mi řečeno,že až budu těhu,bude se vše hlídat hned od začátku gennetem,abych si tím případně nemusela znovu projít a zároveň mě doktoři v gennetu uklidňovali,že příští těhu už by mělo být v pořádku.
Jde mi o to,že jsem těhu,podle poslední ms 7+6tt,podle UZ 6+5tt.
Jaká vyšetření mě tedy čekají,víte někdo?
Do gennetu jsem volala,ale objednali mě jen na prvotrimestrální screening,tedy odběry a pak UZ,s tím,že u UZ bude i genetička a domluvíme se na dalším postupu.

Strana
z2
89peta
26. led 2018

@pintule01 to chápu,já měla přerušení v listopadu a v lednu uz sem byla těhotná,terminově jako vy, hned zezačátku v nemocnici kvůli krvácení,pak sem měla rizikové,pak nervy z toho velkeho ultrazvuku a plodovky a oddechla sem si až porodem. Pak začal zase jiny strach. Držte se a myslete pozitivně. 🙂

petulkanono
26. led 2018

Jeste chci dodat, ze zrovna hydrocefalus je jedna z vad, ktera se zjisti az pozdeji, ja byla v 16tt na kontrole a nic, za dva tydny uz mel maly tezke stadium a predtim mi vysly taky vsechny testy v poradku. Urcite trvej na odberu, at vis, ani nevis, jake stresy a nervy jsem toto tehotenstvi prozivala a jak jsem se bala, ikdyz jsem byla sledovana, tohle nas poznamena hodne 🙂

pintule01
autor
27. led 2018

@petulkanono Ano,já jsem rozhodnutá na odběry jít,podstoupit riziko než tohle prožít znovu

Strana
z2