Jaké jméno pro chlapce vybrat: Robert, Bernard nebo Richard?
Krásné pondělí,
vybíráme jméno pro chlapečka a tyto tři máme v užším výběru. Které byste vybrali a klidně i proč? :D
Manžel je Brit a příjmení bude mít anglické, takže chceme, ať se v obou jazycích píše stejně a je v obou zemích běžně užívané.
Dceru má jen jedno jméno a to má i jako křtěné Magdalena. Každopádně přeji hezký výběr a určitě vyberete to nej a ikdyz se.mi pokaždé ty jména pro naše děti zdály všelijaké teď se mi moc líbí a hlavně nejsou na hřišti třeba 4 Magdy a podobně😁
Richarda si prosím neberte, ať jich není moc 😄😄😄😄😄
@ninive211 Příjmení máme tříslabičné a řekla bych i takové jemnější - jako zas, že bych musela mít R úplně všude, to taky ne:D Ale třeba ho to bude aspoň víc motivovat naučit se to říct pořádně a neráčkovat. No, uvidíme🙂
@svha Jojo, to je nejčastější odpověď:D I z našeho blízkého okolí;)
@sanoela Magdalenu jsme měli asi v top 20, když jsem čekala dceru, ale pro manžela to bylo spíš české jméno - je pravda, že se v UK moc neslyší, spíše třeba v těch hispánských zemích.
Ani u dcery jsme se nedokázali asi do 8. měsíce dohodnout:D Máme úplně jiný vkus a tím, že bude mít obě národnosti, je to o to okleštěnější. Ale u dcery to pak už bylo: "Na, tady máš seznam, na kterém jsme se jakš takš shodli a jedno si z toho vyber". Už jsem hlavně chtěla, ať se nějak jmenuje, tak manžel jedno vybral a i když mi přišlo celkem divný a nedokázala jsem si představit, že se tak bude jmenovat moje dcera, dneska si jí už neumím představit s jiným jménem a má samozřejmě x přezdívek:D
@elu Neboj, myslím, že Richard se nám zvolna přesouvá na třetí místo:D A je to právě mimo jiné i kvůli té četnosti. Malých Ríšů je kolem nás opravdu dost a dva páry v našem okolí - také dvojjazyčné - mají už Ríšu taky. Tak teď už jen vybrat to, které už konečně zapíšeme do těch formulářů z porodnice:D
Žádné jméno se nebude líbit všem, hlavně, aby se líbilo vám 😉 za mě R ve jméně není žádný problém, naopak mí rodiče vybírali jména pro mě a sourozence tak, abychom tam R záměrně měli, příjmení jsme měli hodně jemné. Možná už se víc lidí na názor neptej, jinak nevyberete nic 😄
@pikl Máme to úplně stejně! Celkem jemné a krátké příjmení, tak se můžeme trochu rozšoupnout:D a R v křestním jméně nám přijde (obzvláště u chlapa) takové charismatické. Řeším to i s manželem osobně, ne jen na Koníkovi:D Takže momentálně vybíráme už jen mezi Robertem a Bernardem a tato dvě se mi líbí tak nastejno, takže děj se vůle boží, nějak to dopadne;)
Jinak, aktivně už nikam nepřispívám, ale když někdo zareaguje už na započatou diskuzi, mám radost🙂
Bernard, Berny se líbí mě.
Z těhle tří se mi nejvíc líbí Bernard.
@petinos
@lleennttiillkkaa
Jojo, to teď slýchám čím dál častěji. Začínám být nahlodaná:D

@biedronka10 :DDD chápu! Jojo, Bernard je kvalitka🍺🍻