icon

Jaké jméno pro chlapce vybrat: Robert, Bernard nebo Richard?

28. lis 2022

Krásné pondělí,
vybíráme jméno pro chlapečka a tyto tři máme v užším výběru. Které byste vybrali a klidně i proč? :D
Manžel je Brit a příjmení bude mít anglické, takže chceme, ať se v obou jazycích píše stejně a je v obou zemích běžně užívané.

Strana
z3
jaja01k
28. lis 2022

Mně se líbí Bernard 🙂

kubesovaadelka
28. lis 2022

Richard, miluji anglickou verzi Richie. Asi vic, jak český Ríšo, Rišanku, bych do oslovovala Ričí. Druhá varianta Bernard

sirinfirst
28. lis 2022

My máme Berta - je Norbert, ale zatím je malý, tak je. Bertík .. Kdyby se vám třeba líbilo místo Roberta 🙂

pikl
28. lis 2022

Jsme taky mixnutí stejným způsobem a hodně jsme uvažovali nad jménem Robert. Mně se moc líbí, vyslovuje se podobně v obou jazycích, jediný problém byl s verzí Robertek. Ale zase věřím, že generace našich dětí by to nevnímala posměšně. Nakonec ale máme dvě holky 😀

ivivi
29. lis 2022

Ty jo ja bych si nevybrala, mne se nelibi ani jedno. Ale preju, at to rozseknete a vyberete to nejlepsi😊

autor
29. lis 2022

@kubesovaadelka Jojo, to já taky, české verze Richarda mi moc nevoní, líbí se mi jen v tom základním tvaru, ale to mi přijde zase na dítě moc přísné, formální. Možná s těmi anglickými by to šlo, no jsem zvědavá, jak se nakonec rozhodnem🙂

autor
29. lis 2022

@sirinfirst Tyjo, Norbert nás, přiznám se, nenapadl, ale nezní to tak rozdílně od Roberta a určitě to nemá onu konotaci:D Zkusíme to večer probrat s manželem. Díky za tip😊

autor
29. lis 2022

@pikl Haha, je pravda, že u dcery jsme měli jasno po jedné večerní diskuzi a ten kluk je pro nás takový oříšek:D Jaké jste tedy měli nakonec vybrané pro kluka - v případě, že by to nakonec přeci jen byl chlapeček?

autor
29. lis 2022

@ivivi 😊děkujeme

kubesovaadelka
29. lis 2022

Určitě se rozhodnete správně, hlavně že bude zdraví a šťastný miminko ♥️

me_druhe_ja
29. lis 2022

Jasně, u těch mixnutych rodin je to složitější. 😀 taky jsme mix (cz-fr). 🙂 U kluka jsme měli David a Martin (David se přítelovi nelíbil😀). A u holky byla finálová jména Andrea, Nela a Aneta. 🙂 Tam to bylo těžší. 😀

autor
29. lis 2022

@me_druhe_ja Andrea je krásné jméno! I když manžel byl k němu zprvu trochu rezervovaný:D Nela se nám taky líbila moc, ale těch je, alespoň v našem okolí, opravdu hodně.
Davida chtěl celkem manžel - miluje Davida Bowieho:D Ale nakonec jsme zakotvili u těchto tří jmen. Myslím ale, že Richarda začínáme chtít o něco míň, takže můj osobní tip, že to bude Bernard nebo Robert:D

autor
29. lis 2022
me_druhe_ja
29. lis 2022

Tak ať dobře vyberete. 😀 my žijeme ve Francii a Nela tu neexistuje, takže je jediná. 😀 ale je to jednoduché jméno, takže proto jsme ho vybraly. 🙂 Mě se teda pro holku nejvíc líbila Anna a Viola, ale Annu přítel nesnáší a Viola by tu nikdo nevyslovil. 😀

veroniquecz
29. lis 2022

@me_druhe_ja to mě zaujalo ta Viola,špatný slovosled pro fr?

me_druhe_ja
29. lis 2022

@veroniquecz "io" by neuměli vyslovit, to by děsně kazili. 😀

veroniquecz
29. lis 2022

@me_druhe_ja aha, zajímavý 😁🤗

evawest
29. lis 2022

Ahoj, ano, manzel je Anglican. V tom pripade bych vybrala Richarda. Bob je podle me ta nejhorsi varianta 😅

pikl
29. lis 2022

My jsme měli s klučičím jménem fakt problém 😄 ještě jsme zvažovali Erika a Jana (Ian v angličtině), ale úplně se neshodli na ničem. Teď bych asi volila Roberta, líbí se mi to čím dal tím víc 😉.

sanoela
29. lis 2022

Jsme dvojjazyčná rodina a máme Richarda a příjmení na R. A malý je křtěný Richard Bernard 😁. Nedovedla jsem si jméno Richard představit, ale teď si nedovedu představit jiné pro syna❤️

biedronka10
29. lis 2022

Z těchto tří určitě Richarda...
Narovinu, bez okolků....Robert je zavádějící...asi víš kam mířím a Bernarda si ráda dám k obědu(🍺)

Ale rozhodnout se musíte sami.

hankapalencarova
30. lis 2022

Je to určitě na vás, ale mě se hrozně líbí Bernard. Nebo i ten Richard, ale Robert určitě nee :-/

tyname
30. lis 2022

Za mě Bernard

axel85
30. lis 2022

@malinkata taky budem mít Mikuláše

maxulekapcule
30. lis 2022

Za mě určitě Richard. Měl ho mít mladší syn, ale doma mi to zakázali

kolibricek36
30. lis 2022

Za mě Bernard. Švagr žije v Německu, a taky řešili aby se na kluky říkalo všude stejně, tak mají Dominika a Samuela.

ninive211
30. lis 2022

Ani jedno z e jmen nejsou moje "cup of tesa" (já třeba vysloveně právě nechtěla jméno na R, manžel furt prosazoval Robina, ale R už máme v příjmení a právě kvůli případnému ráčkování...no a taky že jo, syn děsně blbě mluví, vždyť by to nevyslovil, jak že se vůbec jmenuje). Ale z nabízeného asi nejvíc za mě Richard, Ríša/Ricky. Robert i Bernard tam těch R mají až moc a jsou za mě obě až moc tvrdá. Nevím ale, jaké konkrétně máte příjmení.

svha
30. lis 2022

Richard 😁
Roberta mám spojeného s nemilým známým
Bernarda s pivem 😊

autor
30. lis 2022

@pikl Přesně! U dcery to bylo hned a tady jak kdybychom se báli rozhodnout nebo co:D Jinak Robert mi z těch tří přijde takový nejuniverzálnější a celkem i zvukomalebný, ale chápu, že pro ty, co nemusí R ve jméně to je jak červený hadr:D

autor
30. lis 2022

@sanoela Ježiš, to je krásný! Richard Bernard. Taky dáváme dvě jména. Já bych to i oželela, ale manžel - ač bojovník proti konvencím - ke konci těhotenství začal chytat paniku, že v UK (a jeho rodině) se tradičně dvě dávají:D Takže dcera má middle stejné jako manželova maminka first a syn bude to samé akorát ála tchán. Tak aspoň něco máme vyřešeno:D

Strana
z3