Je bezpečné cvičit s aniballem už od 20. týdne?
Ahoj. Všude se píše, že je vhodné cvičit s aniballem nejdříve od 36tt. Nevíte můžu s ním cvičit už daleko dříve, např od 20tt, nebo to nese nějaká rizika?
Necvičila bych, svaly, vazy to vše se rozvolňuje postupně až tělo začne posílat do oběhu ty správné hormony.
Rozhodně ne. Má to své důvody, proč se s tím cvičí až od 36. týdne. Je taky důležité si uvědomit, co se s tím cvičí. Nejde vůbec o to nacvičit, co největší objem balónku. Má to být pomůcka na uvědomění si uvolnění svalů pánevního dna a na nacvičení správného dýchání u porodu. Rozhodně ne z toho udělat honbu za každý centimetr navíc, ale učit se rozdýchat nepříjemné věci a uvolnit se u toho.
Děkuju. Já jsem právě dole hodně úzká. A navíc ani se svaly pánevního dna neumím pracovat. Nechtěla jsem se hned začít roztahovat, to určitě ne. Spíš s malým balonkem procvičovat ty svaly - uvolnění povolení
Žádný stres hlavně. 🙂 Se svými 54 kily na 172 cm jsem měla všechny děti 4 kilové. Doktoři mi tvrdili, že takhle velké děti nemůžu porodit, kvůli tomu jsem se hloupě nechala přesvědčit na císař a při posledním těhotenství jsem jela na Moravu porodit chlapečka s odhadem váhy 4 kila, narodil se zcela bez poranění ještě i s pěstí u hlavy. 😃 S Aniballem jsem cvičila možná všeho všudy 5x, ale i tak mi pomohlo si toho hodně uvědomit. Určitě nespěchej, může to vyvolat předčasný porod a mít nedonošeňátko napojené na hadičkách určitě nechceš. Porod je hlavně o hlavě, správném výběru porodnice, kde tě nechají zvolit polohu tobě nejpříjemnější a ne o velikosti miminka a "úzkém spodku". Spíš než na ten Aniball se zaměř na výběr porodnice případně soukromého doprovodu k porodu. Dula nebo vlastní porodní asistentka je u porodu k nezaplacení. 😉
Děkuju. Já jsem právě dole hodně úzká. A navíc ani se svaly pánevního dna neumím pracovat. Nechtěla jsem se hned začít roztahovat, to určitě ne. Spíš s malým balonkem procvičovat ty svaly - uvolnění povolení
@anonym_autor Tak v tom případě, jestli jde o práci se svaly pánevního dna, doporučuji se domluvit s fyzioterapeutkou specializující se na pánevní dno a ona pomůže se cviky (bez aniballu) přímo na tuhle problematiku. Často se jedná jen o dýchání a vědomé zapojení svalů, žádná velká námaha a neohrozí to miminko.

Tvl. Všude se píše, že je vhodné s ním cvičit až od 36tt. Zkus se zamyslet proč to tak asi je.😉