icon

Je bezpečné tančit a sportovat v těhotenství?

15. čer 2023

Je mi 36 let, je to moje třetí těhotenství, ale nějak víc se o sebe bojím. Začala jsem závodně tančit, není to nic extra náročného, je tam pár akrobatických figur, ale ty bych nemusela dělat. Je to celé takové hopsání, poskakování. Musím se teď rozhodnout, jestli pokračovat příští sezónu. Jsem úplněna začátku, je mi jasné, že na konci už bych trénovala jen teoreticky. Jde mi o tom, jestli pro mě není tento typ pohybu nebezpečný. Na jednu stranu vidím těhotné posilovat, běhat, jezdit na koni, ale na straně druhé do mě vandruje okolí, ať to ve svém věku už nepokouším. Co myslíte?

jancazao
15. čer 2023

Já bych do toho šla a uvidíš. Spíš ti to nemusí dělat dobře.
Já jsem před těhotenstvím jezdila závodně na kole a říkala jsem si, že budu opatrně jezdit, dokud to půjde. Naposledy jsem byla ve 12 týdnu. Nešlo to.

pilzzee
15. čer 2023

Poskakovat urcite ne! Ja hodne beham, ale v tehotenstvi ani kousicek. Da se toho delat fakt hodne, ale myslim ze skakat (resp i behat), zvedat tezky vahy a posilovat bricho, to by se nemelo.

me_druhe_ja
15. čer 2023

Poslouchej svoje tělo. Pokud se budeš cítit dobře, můžeš sportovat bez problémů cokoliv (samozřejmě neberu žádný extrémy).
Já před těhotenstvím velká běžkyně a v těhotenství to prostě nešlo. Tělo si samo řeklo. Tak jsem přešla na nordic walking až do porodu. Plus jóga a bazén. 🙂
Dala bych si akorát pozor na sporty, kde můžeš blbě spadnout (lyže, kolo, brusle, kůň....) a asi bych v posilovně netahala nějaký masakr těžký váhy. 🙂 Jinak vše v pohodě.
Jinak jsem četla, že pokud ti to nevadí a ten sport si zvykla, není problém až do porodu. Není prý dobře s něčím vyloženě v těhotenství začínat. Jakože jsi nechodila nikdy posilovat nebo běhat a najednou bys začala v těhotenství.

zuzkasim
15. čer 2023

Určitě podle toho, jak se při tom budeš sama cítit. Ráda jezdím na kole, ale docela brzy mi na kole začalo břicho vadit, takže smůla. Naopak, lyžování a bruslení jsem si v opatrném módu užívala relativně dlouho. Běh leda tak na šalinu🙂

konidana
16. čer 2023

Muzes delat vse co ti tve telo dovoli. S mirou a ne uplne naplno. Ono to casem stejne nepujde. Ja sportovala spis rekreacne ale vlastne jsem si udrzovala svuj sportovnejsi styl zivota. A kamaradi, co mi zakazali se ucastnit kamaradskeho turnaje v ringu (prehazovana s krouzkama) , me dost nastvali. Ale zrovna toto mi prislo mnohem bezpecnejsi nez sjizdet malinko divocejsi vodu. Coz jsem delala az do 6.m