icon

Je jméno Dorota vnímáno jako hanlivé?

25. kvě 2022

Ahoj, s manželem bychom chtěli pojmenovat dceru jménem - Dorota, ev. Dorotea. Máme typicky české příjmení. Až při googlení jsem narazila na diskuze, týkající se tohoto jména. Asociace na postavy z pohádek chápu, nevadí nám. Každá pohádka má své postavy, avšak docela mě trápí, že údajně v určitých oblastech republiky je jméno bráno za hanlivé, jako nadávka... Jak to prosím vnímáte vy? PS: v našem kraji jsem se s tímto nesetkala. U nás je to spíše - Jaryn, Anča, Kača, Mařka apod. Děkuji

Strana
z4
anonym_50e072
30. pro 2025

@anonym_autor ja jsem dostala jmeno dorota a od mala dostavam prezdivky jako machalova hleda se dory apod…ale cim starsi jsem tim lepsi to je ano jako dite si vas nekdy trochu dobiraji ale ted uz to mysli kazdy jen jako vtipek a vetsinou mi rikaji moc pekne..tatka mi rika dorisku mamka dorajs kamaradi dori doris doritko dorinko doritos a ze se pouziva hanlive jsem zjistila az ve druhaku😂 dost me to mrzelo protoze opravdu zadna nevestka nejsem ale zase do vyznamu bozi dar? To se mi dost hodilo u nejake debaty o jmenech a jmeno dorota ma taky zajimavou historii sv. Doroty. Ja jsem se s nim sžila.

lvl16
31. pro 2025

Vím, že se to používá jako nadávka, byť ne v mém okolí. Já bych to jméno nepoužila, byť se mi docela líbí.

Strana
z4