icon

Je konzumace kremrolí v těhotenství rizikem salmonely?

12. dub 2022

Ahoj, jsem v 17tt. Dneska jsem sezrala 5 kremrolí a až pak mě napadlo, že je tam šlehaný bílek..😤 kupovala jsem je v jednotě. Klasicky balené s trvanlivostí až do 17.4.. je tu nějaká cukrarka, která mi řekne, jestli je tam nějaké riziko salmonely? Nebo se bílky slehaji nad parou a je to dostatečně ošetřeno? 🙃

inssomnia
•
12. dub 2022

Šlehá se to v páře, jinak by sníh nevydržel. A teď mám chuť sežrat pět kremrolí. :D

sirinfirst
•
12. dub 2022

To bude v pohodě, dělají se nad párou

emamaira
•
12. dub 2022

Sníh je vařený 😉

marge_s
•
12. dub 2022

Ta para nejde pres 60C, neverim, ze se ty bakterie zlikviduji. Pri teplote kdy chcipaji se ten bilek srazi. Ale ocekavla bych, ze to delaji z pasterizovanych bilku 🤷🏾‍♂️ Vetsi strach bych ve finale mela z toho, kdona to kde prskal a chmatal 😀 a abych se nepoblila 🤣

fazolkazuzka
•
Autor odpověď smazal
•
veronikav31
•
13. dub 2022

@marge_s tak to si asi pečetě pečivo doma. Můžete dát recepty?nevíte kdo na pečivo v obchodě sahá a prská...😉

veronikav31
•
13. dub 2022

Kremroli bych se nebála,ani chlebíčku. V těhotenství jsem jedla i hermelín,když na něj byla chuť. Všeho s mírou,když je chuť proč si to odpírat. A ano,i malé pivo jsem si dopřála 😉

marge_s
•
13. dub 2022

@veronikav31 jj, vsechno doma. Pecivo-zadne- nekupuju 10 let(chleba rohliky sladke slane) ale z jineho duvodu. Btw jsem tim chtela rict, ze z hlediska salmonely bych se toho bala jeste min, ze na to nekdo prskne- jako zanedbatelne

P.S. Recepty rada poskytnu :P

veronikav31
•
13. dub 2022

@marge_s super, děkuji a prosím o recepty do SZ. Moc děkuji 🙂 Já běžné pečivo nejím,ale dětem bych chtěla zkusit

marge_s
•
13. dub 2022

@veronikav31 jasne, vecer ti hodim co pecu v beznem provozu 🙂

wampzee
•
13. dub 2022

@marge_s muzu taky poprosit o recepty? Díky.

sonia79
•
13. dub 2022

Buď v pohodě. V obou těhotenstvích jsem měla úlet na ředkvičky a kedlubny. Z totální posedlosti si pamatuji že jsem svazek ředkviček snědla v Bille mezi regály i s tou hlínou. K pokladně jsem donesla jen tu nať. Taky jsem mohla mít ledacos, ale bylo to v pohodě. Hlavně no stress a dobrou chuť 😀

barcinek
•
13. dub 2022

Jako vážně? 😂😂😂🤔

l01991
•
13. dub 2022

@sonia79 promiň ale uplně tě vidim jak tam jiš ty ředkvičky🤣 a co řikali u pokladny?😃
Jinak k autorce,v prvnim těhotenstvi jsem jedla vše kromě tataraku a steaku.... klidně i hermeliny atd,syn je naprosto v pořádku.

sonia79
•
13. dub 2022

@l01991 co si pamatuji tak jen divně koukala. Ale já měla v tu dobu pupek az pod bradu, tak se neodvážila na nic prát 😀

sonia79
•
13. dub 2022

@barcinek jooo

luckawm
•
13. dub 2022

@sonia79 tak to je fakt vtipny 😀😀😀. Já jsem teda u první taky milovala ředkvičky, ale snedla jsem jen pytlik domácích od tchyně než jsme dojeli od nich domu, takhle v obchodě mě to naštěstí nechytlo 😀🙈

sonia79
•
13. dub 2022

@l01991 jinak dceři bude 12,ředkvičky nesnáší k smrti. A autorce bych jen vzkázala at si dá co chce a nic neřeší. Když to má být v pohodě tak se snese vše. Když blbě, tak to nebude kvůli kremrolim.

l01991
•
13. dub 2022

Taky bych ještě doplnila,jez na co maš chuť,jen bych se vyhla opravdu syrovemu ale jinak... když to řeknu blbě (nechci tě strašit) tak salmonelu a podobne "chuťovky" mužeš chytnout při blbe nahodě kdykoli,viz.kauza kinder-ferero čokolady teď.A to jim i je,bo v dnešni době kdybych se extra ohližela bych nemohla snist snad nic🙄 držim palce ať je nadale vše v pořádku 💗

radkovy
•
14. dub 2022

@marge_s já taky prosím o recepty. Moc moc děkuji.

marge_s
•
14. dub 2022

@l01991 pravda ze,me je nepochopitelny, kde se to v te cokolade bere (kdysi taky byla kauza cokolada Merci).

@radkovy zeny, abyste nemely prehnana ocekavani :D ale kopiruju 🙂

l01991
•
14. dub 2022

@marge_s no ja se taky "smala" že už se nemusim bat jen těch syrovych ale i čokoladovych vajec😅 no pru.ser a chyba ve vyrobě😖 navic jsou to i mlečne vyrobky... (Kinder tyčinky,hrošici atd..) tak možna přes to...

janule0123
•
16. kvě 2022

Ono můžeš chytnout i ze špatně umyteho ovoce a zeleniny nějaký ty bakterie .. a jak píšou holky z čokolády, po mražené pizze umřely teď nedávno v zahraničí děti .. ryzi bys měla jist jen čerstvou- dá se tím taky přiotravit když mas smůlu… takže abys fakt nejedla vůbec nic … vynechala bych akorát tatarak, sushi, syrový vejce a jinak všeho s mírou a bude to dobrý 🤩