Je možné otěhotnět měsíc po potratu?
Hezký den.
Byla jsem 27.4. Na potratu pilulkou. 20.5. Jsem byla na utz a vše bylo v pořádku. Dnes jsem se cítila divné navíc se pořád nedostavila MS je možné že jsem znovu těhotná. Pohlavní styk jsem měla jednou. Vůbec jsem nepočítala stim ze je to fyziologický možný čekala jsem až přijdou první měsíčky a chtěla jsem si nechat napsat antikoncepci. Je možné jít vůbec znovu na potrat? Mám doma 6 mesicniho prcka :( není to sním zrovna jednoduché potkáme se s plno vecma ale to je na dlouho. Vím že je tu spoustu maminek které by miminko chtěli. Jsem na sebe hrozně naštvana. Hloupeodpovědi si prosím nechte. Víte jak je to s potratem po tak krátké době? Byla bych na obě děti víceméně sama i když partnera mám má velký dluhy o kterých mi neřekl. Mám hroznej strach :(
@irmamala vůbec nic o mě nevíte. Vůbec nevíte čím jsem si už prošla a jaký mám život. Nechápu že můžete o někom koho vůbec neznáte psát takový věci. To vypovídá hlavně o vašem rozumu. Hezký den vám přeji
@irmamala a mě zas fascinuje touha lidi rypnout a kopnout do člověka při každé vhodné příležitosti. Jako by svět nebyl zvrácenej už takhle dost sám, pojďme to ještě vylepšit a buďme na sebe zlí. Já dokážu pochopit, že se něco takového stane. Proboha, je to otec jejího prvního dítěte, a chlapi na plodné a neplodné dny fakt nehrajou.
A světě div se, já taky potratila, v dubnu a dokonce mi gynekolog řekl, že šestinedělí dodržet nemusím, pokud nebudu krvácet a nic mě nebude bolet. Tak hoďte kamenem po něm, on určitě neví, co říká!
@nazka dekuju. Takových lidí co neodsuzuji lidi který ani neznaji je málo. I když sama vím že nezodpovědné to je ale čas už bohužel teď nevrátím :/
Sama neses největší trest za váš čin, tak proč ještě kopat do Tebe.. Tohle nikdy nepochopím.
@nazka náhradní matka je ta, která odnosí páru jejich biologické dítě. Tohle by byla klasická adopce a chapu, ze to 99% nezvládne udělat. Já na te tabletce byla a nedokážu si predstavit tohle absolvovat za měsíc znova. Tomu se říká ultra pech… Mě to neda se zeptat, ten chlap to ví, ze jsi byla na UPT? A to si nedal pozor? To přeci žena po styku pozná, jestli ejakulace proběhla do jejího těla? Mazala bych pro postinor. Ten se muže vzít až 72h po styku. Teď už s tím nic neudelas… Pokud dítě fakt nechces, zvolila bych tentokrat klasickou interupci na sále. Protože potrat z tablet 2 mesice po sobě je masakr. Neskutecna chemická nálož.
@nazka A ona nevi, ze po sexu muze otehotnet? Myslim, ze souvislost mezi pohlavnim stykem a pocetim ditete byla uz celkem jasne prokazana….. To, ze ma chlapa idiota, neomlouva to, ze se nemuze chranit sama. Mila anonymko, nevim cim sis prosla, ale at sis prosla cimkoli, to ti brani strcit si do vaginy pesar, cipek, nebo penu nebo alespon zpetne do pusy postinor? Kdyby se tady sverila matka, ktera hodi svoje dite do popelnice, tak ji taky nebudu chapat a omlouvat, ze mela asi tezkej zivota a reknu ji, ze je dno spolecnosti. O tom proste svoboda slova a verejneho projevu je.
@loylii pech je, kdyz otehotnis a tehotna byt nechces.
Ultra pech je, kdyz se chranis jak muzes a presto jsi tehotna.
Pokud jsi v sestinedeli po potratu, mas nechraneny sex a jsi prekvapena ze muzes otehotnet, je to kombinace nezodpovednosti a totalni debility a je fakt uplne jedno jak strasne teskny zivot mas 😶
@nazka take nemam rada, jdyz se v diskuzich do zakladatele nekdo navazi, ale toto??!! Jako muze teoreticky otehotnet kazdy mesic… to bude kazdy chodit mesic na potrat? pokud spi s chlapem 1x do mesice postinor si vzit mohla…jeden potrat chapu- stat se to muze a proto mela byt poucena, kdyz dite nechce a nespolehat se na chlapa …nezijeme v 19. stoleti, kdy nebylo moc moznosti, jak se chtanit
Já souhlasím s holkami,je tolik možností kromě pilulí jak se ochránit,tou nejkrajnější je Postinor,dá se volně koupit v lékárně,pak spermicidni gely,pesar,kondom (i žensky) atd... a ne "pro jednou se nic nestane" stalo a to rovnou měsíc po plánovaném potratu... holka už ti neí xnáct aby se to dalo pochopit... když nemyslí chlop tak by měla baba...
Já fakt nevím, čím jsi si v životě prošla a chápu, že nemáš na růžích ustláno, ale hledáš lásku mimo sebe a snažíš se mu zavděčit, proto chodíš s nějakým kreténem (Ano, neznám ho, ale podle toho, co jsi napsala, to není chlap pro život.)
Tvůj partner je sobec a blb, soudím dle toho, co jsi napsala.
a) nechá tě jít na potrat, možná tě na něj donutil jít (tohle je trochu moje spekulace)
b) vyžaduješ sex, když není, je naštvaný, píšeš, že vztah je do kytek (takže mu určitě snažíš pořád zavděčit a on je nespokojený)
c)odmítá mít sex s kondomem než začneš brát hormonální antikoncepci
d) vztah je celkově nefunkční, píšeš, že bys druhé miminko chtěla, ale s někým, kdo ti pomůže a budete tvořit rodinu (proboha, proč máš sex s někým, s kým nechceš zůstat?)
z toho plyne, že myslí jenom na sebe.
Tvé znalosti v oblasti otěhotnění, ochrany před nechtěným těhotenství jsou dost mizerné, když nevíš, že po potratu můžeš otěhotnět a nemusí přijít menstruace. To není urážka, to je konstatování faktu.
Sice nejsem psycholog, ale klidně bych si vsadila, že za tvůj špatný výběr partnera, bude nějaký vzorec z dětství. Píšeš, že máma celé dětství dřela. Vyžadovala pak vděčnost za to, že domů přinesla pár kaček? (Některé matky jsou narcistické a ať udělá člověk cokoliv nikdy nic není dobré, shodí každý tvůj úspěch, ale vyžadují, aby jsi jim poskytovala podporu.) Co otec? Nebyl tam a střídali se tam divní strýčkové nebo vás třeba bil, byl alkoholik, zažila jsem sexuální zneužívání atp.?
Fakt si přeji, aby pozitivní těhotenský text byl způsoben zbytkovým hcg z předchozího těhotenství a ty jsi se probrala a začala řešit sebe a svůj život.
Myslíš, že ti tady můžeme s něčím pomoci?
Jinak když jsi věděla že dítě nechceš a byla jsi na potratu, tak ses měla sakra chránit aby se nestalo to samé. Já po porodu věděla že další dítě nechci, a než jsem měla po šestinedělí antikoncepci, tak jedině s kondomem. Taky manžel říkal jestli nechci bez, že se zrovna nic nestane, ale mám dost rozumu na to, abych posoudila situaci. Dítě nechci = musím se chránit. Jinak žádný sex.
Když jsem byla v nemocnici na kontrole po potratu pilulkou (dostala jsem ji při rozběhlém spontánním potratu), tak jsem se ptala doktora, kdy můžu znovu otěhotnět - na dítě už jsme čekali přes rok. Myslela jsem to tak, že kdy bude tělo připravené, abychom se mohli začít bezpečně znovu snažit. Dostala jsem přednášku jak vymaštěná patnáctka o tom, že okamžitě si mám nechat napsat antikoncepci, nebo se nemám divit, že to takhle končí. Bylo mi třicet, jedno dítě jsem měla doma a ztrátu jsem nesla špatně, zmohla jsem se jenom na odpověď, že za to přece nemůžu a moc jsem ho chtěla. Ta přednáška byla asi pro tebe ;)
Volej co nejdřív svému gynekologovi ať víš na čem jsi a s ním to všechno prober, místo toho, abys hledala a ptala se na internetu.
@nazka kdybych věděla že se to vážně dostalo dovnitř samozdrejme bych pro postinor hned utíkala. Ale tak tomu nebylo. Zítra jdu k lékaři a uvidíme pořád se modlím ať test ukazuje ještě to předešlé těhotenství. I tak jsem se ale rozhodla že když budu těhotná miminko si nechám. Bude to náročný ale další miminko bych pryč už nedokázala dát
@levandule_k z dětství to určitě pramenit může.
Mamka je ale skvělá.. Nikdy na nás nebyla zlá. Vše zvládla sama a vychovala nás dobře nejsem někdo kdo je hloupý. Mám dvě hypotéky a na vše jsem si v 26 letech vydělala sama. Táta je ale jinej průser ten se o mě nikdy nezajímal. U nás doma se ale nikdo nestridal. Jenže jsme zažili vážně hroznou tragédii. Můj brácha zemřel v Japonsku.. Srazil ho náklaďák a já i mamka jsme ze dne na den museli letět do Japonska a vyřešit převoz a co hůř chodit se koukat každý den na mého jediného sourozence jak umírá. Od té doby jsem jiná.. Hrozně hodná az jsem hloupá. Samizdrejme že nic neomlouvá že jsem tohle udělala ale prostě souhra náhod a je to na světě. Samizdrejme že bych vše udělala jinak i s přítelem ale prostě to tak je. Malej se narodil před půl rokem a od té doby se to snama veze. Nejdřív pořád hospitalizace pak se přidali další problémy. S přítelem být nechci ale taky teď nemám sílu na to se sním rozejít je toho na mě hodně. Moc se nevidíme je pořád v práci. Sex jsem sním vážně měla jen aby mi dal zas nachvili pokoj.
To, co tě potkalo je traumatické, řeš to s psychologem. Za mě se na tobě podepsal nezájem otce, i když si to možná nepřipouštíš a samozřejmě smrt sourozence. Budou tam nějaké nezdravé vzorce chování skrz, bloky které děláš tyhle blbosti. V něčem si určitě můžeš pomoci i sama, viz. třeba přednášky z oblasti psychologie, knížky z oblasti osobního/duchovního rozvoje.
Jak si představuješ, že utáhneš 2 hypotéky z rodičovské sama, když odejdeš od přítele?
Dítě mění dynamiku partnerského vztahu, s dítětem je to jiné. Možná by u vás stála za to manželská poradna. Nevím, jaký byl vztah předtím, ale určitě není mezi vámi optimální komunikace. A i když se rozejdete, rodiči budete na pořád a pořád spolu budete muset nějak komunikovat, tak je fajn, nějaké věci vyřešit předem, ať si neděláte naschvály.
@europa00 po potratove pilulce bys ale stejně neměla hned otěhotnět, nedoporučuje se to kvůli nějakým látkám. Taky je možné, ze mas test pozitivní kvůli hormonům z předchozího tehu a pilulky. Ale kdo vi.. A další pilulku na potrat ti nedají, můžou se z odstupem minimálně 6 měsíci a ani to se nedoporučuje.
@nazka tak dneska na kontrole u gyn. Na utz zjištěno že je tam hrozně moc zbytku. Přitom jsem 20.5. Byla na kontrole v nemocnici kde mi řekli že je děloha úplně čistá. Takže musím na revizi. Proto je těhotenský test pořád pozitivní. Zaplatpanbuh 🤗
Diky Bohu... a přiště kopni svojeho do řiti.. no dopadlo to (až na tu revizi) dobře,drž se,ať jsi brzy v pořádku a zbav se ho..
Tak to jsou dobré zprávy. Držím palce, ať revizi neses dobre. A držím Ti palce i do budoucna. Ať sebereš silu a máš se dobře 🙂 kdybys někdy chtěla třeba pokecat, tak napiš.
Jsem v několika skupinách maminek, které se marně snaží otěhotnět, nebo donosit zdravé dite - bohužel mezi ne také patřím, takže můj názor asi není úplně objektivní 😔…takže když pominu absolutní nezodpovednost a neznalost základu sexuálního chování, tak po potratu je “pohnojeno” takže plno žen se prave snaží toho využít a znovu rychle otěhotnět 😕 takže těhotná určitě být můžeš, ale je to stejne jako bysme věstili z koule 🤦♀️😁. Každopádně doufám ze tehotna nejses, v této situaci a s tímhle chováním (navíc přístup partnera je bez komentáře, ale divím se, ze s takovým člověkem vůbec jsi, navíc sexuálně aktivní)
Hele, já jsem to asi nepochopila a diskuzi nevím, jestli číst. Ale ty momentálně nechceš další dítě, otěhotněla jsi, vyřešila jsi to potratem a místo toho, aby sis dala sakra majzla, otěhotněla jsi znovu? Wow. A cenu získává...
@l01991 dekuju.. No snad se to všechno nějak rozumně vyřeší mám z toho trošku vítr
Upřimně?Vim mate pulročni ditě ale i tak,uteč.Jsou i normální rozumní muži... hlavně už s nim nespi bez ochrany,teď to bylo fakt o štěsti. Drž se...
Proc je nekdo tak hloupy a marni lidske zivoty……

To je pravda, ještě je šance, že se přirozená menses po potratu trochu zpozdila a těhotenský test detekuje i malé množství HCG, která po potratu ještě neklesla na negativní hodnoty...
To bys opravdu měla "víc štěstí než rozumu". Každopádně by ses aspoň mohla do budoucna pořádně poučit.