Je možné určit pohlaví na ultrazvuku v prvním trimestru?
Dobrý den,
netušila jsem, že je možné určit pohlaví miminka již v prvním trimestru, než jsem narazila na jeden článek zde.
Svého gynekologa mě ani nenapadlo se na pohlaví tak brzy ptát, v rodině mi bylo řečeno, že se dozvím nejdříve v 5. měsíci.
Zajímalo by mě, zda Vám Váš gynekolog řekl pohlaví již na prvotrimestrálním screeningu? A sedělo to nakonec s pohlavím, které se opravdu narodilo? 🙂
Pokud jsem správně pochopila, pokud je na ultrazvuku vidět výběžek, který směřuje nahoru, pak je to chlapec, pokud je ve vodorovném směru s tělem, pak je to pravděpodobně holčička.
Já podle svého už však nevím, zda se jedná o tento výběžek nebo jestli je to třeba nožička... :D Nemáte někdo zkušenost? 🙂 Určitě nečekám diagnózu, jen by mě zajímala Vaše zkušenost a zda jste na svém ultrazvuku neviděly třeba něco podobného. 🙂
Já bych podle toho svého tipla, ze by to mohla být holčička, ale třeba je to jen mé vymodlené přání. :D
Jsem nedočkavá, až se to u svého doktora dozvím 😍 můj screening pro zajímavost v příloze, máte tip? Za
Pár týdnů snad kdyžtak potvrdím či vyvrátím. 😄

@karolina226 jo no 😄 nejlepsi kontrast byl po prvnim screeningu v gentickem centru - rekli pohlavi, vsecko krasne videt...pak asi za tyden u dr, rozmazany smouhy s nejakym kruhem a on : tak to je prurez telicka , jako siskou od salamu. 😅😅 A udivoval se, ze uz vim pohlavi... No, trochu stara skola, sice celej zivot dobrej gynekolog, ale nemit bezproblemovy tehotenstvi, tak mozna hledam jinde. Pritom hodnoceni ma snad 5/5, nevim 🤷🏻
Za me je to holcicka. 😊
Ta samá doktorka mi chlapečka řekla už kolem toho 13tt, ale holčičku až někde po 16tt. Na tom prvotrimestrialnim screeningu si asi nebyla jistá 😄😄😄
Dobrý den, oživuji diskuzi ❤️ 11tt, je to jen screenshot z videa které jsem si natočila na mobil, tak bůh ví, zda jsem to cvakla v dobrou chvíli a není to klamavé 😄 Co myslíte? Do prenatalu jdeme až 6.11. a já mám pocit že prasknu nedočkavostí, jsem zvědavec hrozný 🙈 Toť otázka - pohlavní hrbolek, nebo jsou to kulky, nebo konec kostrče? Co myslíte, jen tak pro srandu? Přáli bychom si holku, ale kdyz jsem videla prvni pohyby na UTZ v 11+1, tak jsem si uvědomila že ať bude co bude, budu mimi milovat uplne stejne bez rozdílu ❤️ Je to mazec!!
Holky, já se z dovolením přidám. Co by jste si troufly rici, že to je chlapecek nebo holcicika? Doktorka na screeningu rikala na 70% kluk. Mam doma už dva, a prostě vůbec se mi tomu nechce věřit, že se té holčičky už nedočkam 😞😀🙏🏻🙏🏻 Kazdopadne jsme radi, ze je miminko zdrave 🩵🙏🏻
Ahoj holky a jak to vidíte tady,prosím? 🙂
@anetkabenova kluk bych rekla
@anetkabenova taky bych rekla spíš kluk
@daniela1995 hele asi vidím to co ty, jen si to bojíš říct nahlas. Já vidím holčičku🙂
@daniela1995 taky se mi zdá,že je to holčička 🥰
@daniela1995 holka!
@neria55 myslíš ? Moc se bojím důležité je aby to bylo hlavně zdravé , ale holčičku bych si moc přála 🥹🥰❤️

@vh1610 přesně jak říkáš 😂 na screeningu ve Slaným 12 týden ultrazvuk úplně super vše vidět, 20 týden u mého doktora ultrazvuk v takové kvalitě, že když mi popisoval kde co je, tak jsem si říkala jak to může vidět😂 takže jsem neviděla kde co je, natož pohlaví 😂 jsem z toho hotová, že to ještě nevím co to bude😌 zvědavá ženská🤣