icon

Je možné určit pohlaví na ultrazvuku v prvním trimestru?

kaseenka
24. led 2022

Dobrý den,
netušila jsem, že je možné určit pohlaví miminka již v prvním trimestru, než jsem narazila na jeden článek zde.
Svého gynekologa mě ani nenapadlo se na pohlaví tak brzy ptát, v rodině mi bylo řečeno, že se dozvím nejdříve v 5. měsíci.
Zajímalo by mě, zda Vám Váš gynekolog řekl pohlaví již na prvotrimestrálním screeningu? A sedělo to nakonec s pohlavím, které se opravdu narodilo? 🙂
Pokud jsem správně pochopila, pokud je na ultrazvuku vidět výběžek, který směřuje nahoru, pak je to chlapec, pokud je ve vodorovném směru s tělem, pak je to pravděpodobně holčička.
Já podle svého už však nevím, zda se jedná o tento výběžek nebo jestli je to třeba nožička... :D Nemáte někdo zkušenost? 🙂 Určitě nečekám diagnózu, jen by mě zajímala Vaše zkušenost a zda jste na svém ultrazvuku neviděly třeba něco podobného. 🙂
Já bych podle toho svého tipla, ze by to mohla být holčička, ale třeba je to jen mé vymodlené přání. :D
Jsem nedočkavá, až se to u svého doktora dozvím 😍 můj screening pro zajímavost v příloze, máte tip? Za
Pár týdnů snad kdyžtak potvrdím či vyvrátím. 😄

Je možné určit pohlaví na ultrazvuku v prvním trimestru?
Strana
z3
karolina226
8. bře 2022

@vh1610 přesně jak říkáš 😂 na screeningu ve Slaným 12 týden ultrazvuk úplně super vše vidět, 20 týden u mého doktora ultrazvuk v takové kvalitě, že když mi popisoval kde co je, tak jsem si říkala jak to může vidět😂 takže jsem neviděla kde co je, natož pohlaví 😂 jsem z toho hotová, že to ještě nevím co to bude😌 zvědavá ženská🤣

vh1610
9. bře 2022

@karolina226 jo no 😄 nejlepsi kontrast byl po prvnim screeningu v gentickem centru - rekli pohlavi, vsecko krasne videt...pak asi za tyden u dr, rozmazany smouhy s nejakym kruhem a on : tak to je prurez telicka , jako siskou od salamu. 😅😅 A udivoval se, ze uz vim pohlavi... No, trochu stara skola, sice celej zivot dobrej gynekolog, ale nemit bezproblemovy tehotenstvi, tak mozna hledam jinde. Pritom hodnoceni ma snad 5/5, nevim 🤷🏻

stef9328
9. bře 2022

Za me je to holcicka. 😊

denny27
9. bře 2022

Ta samá doktorka mi chlapečka řekla už kolem toho 13tt, ale holčičku až někde po 16tt. Na tom prvotrimestrialnim screeningu si asi nebyla jistá 😄😄😄

lucka2525
7. dub 2022

@kaseenka já bych zase tipla.chlapecka 👍

lucka2525
7. dub 2022

Ahoj holky co myslíte tady. Spíš holka nebo kluk?

ileni
7. dub 2022

@lucka2525 myslím, že podle téhle fotky se neda určit..

neria55
11. dub 2022

Obnovují téma 🙈😀
Lze z fotky poznat pohlaví?
12+4
Mám i video ale já opravdu nepoznám rozdíl zda jde o holku či kluka 😀. Doktor říkal že si není jistý tak neříkal nic.

stef9328
11. dub 2022

@neria55 zda se mi vice jako kavove zrno /holka/, ale ruku do ohně nedavam 🙂

neria55
11. dub 2022

Možná lepší fotka, mě to připadá na holku 🤔

stef9328
11. dub 2022

@neria55 to je holcicka😊

neria55
11. dub 2022

@stef9328 děkuji za názor ❤️ já si to taky myslím, doktor taky naznačil ale prý raději si to nechá na příště tu jistotu. Myslíš že to opravdu je pohlavní hrbolek? Jak projíždím video tak se mi to jeví jako ono 🙈

stef9328
11. dub 2022

@neria55 myslim ze ano. V tuto dobu u me byl hrbolek nahore, pan dr rikal ze to vypada na kluka a ted v 18tt rikal kluk. Takze za me je to holcicka!😊 mam dve holky a taky to tak u nich vypadalo😊

356789990
28. dub 2023

@kaseenka dobru den to je tydny tehotenstvi od posledni menstrysace nebo embrionalni od zacatku ovulyatsiyi?

xkbkbx
25. říj 2023

Dobrý den, oživuji diskuzi ❤️ 11tt, je to jen screenshot z videa které jsem si natočila na mobil, tak bůh ví, zda jsem to cvakla v dobrou chvíli a není to klamavé 😄 Co myslíte? Do prenatalu jdeme až 6.11. a já mám pocit že prasknu nedočkavostí, jsem zvědavec hrozný 🙈 Toť otázka - pohlavní hrbolek, nebo jsou to kulky, nebo konec kostrče? Co myslíte, jen tak pro srandu? Přáli bychom si holku, ale kdyz jsem videla prvni pohyby na UTZ v 11+1, tak jsem si uvědomila že ať bude co bude, budu mimi milovat uplne stejne bez rozdílu ❤️ Je to mazec!!

mydlova
26. říj 2023

@xkbkbx mi to taky prijde spis na holku 😀 Hlavne at je zdrave ♥️

nikol_22
1. lis 2023

Holky, já se z dovolením přidám. Co by jste si troufly rici, že to je chlapecek nebo holcicika? Doktorka na screeningu rikala na 70% kluk. Mam doma už dva, a prostě vůbec se mi tomu nechce věřit, že se té holčičky už nedočkam 😞😀🙏🏻🙏🏻 Kazdopadne jsme radi, ze je miminko zdrave 🩵🙏🏻

xkbkbx
2. lis 2023

@nikol_22 nevidíme foto 🤷🏽‍♀️

neria55
2. lis 2023

@nikol_22 a fotka?

hawah
2. lis 2023

@nikol_22 chybí fotka 🙂

anetkabenova
Autor odpověď smazal
anetkabenova
19. led 2024
anetkabenova
19. led 2024

Ahoj holky a jak to vidíte tady,prosím? 🙂

stef9328
19. led 2024

@anetkabenova kluk bych rekla

neria55
20. led 2024

@anetkabenova taky bych rekla spíš kluk

daniela1995
21. led 2024

Ahoj holky , mužů poprosit o Vás typ ? Mám doma 3 kluky jsem strašně nervózní a zvědavá 🤦‍♀️🤷🏼‍♀️😂moc dekuju ❤️

neria55
22. led 2024

@daniela1995 hele asi vidím to co ty, jen si to bojíš říct nahlas. Já vidím holčičku🙂

juliemichal
22. led 2024

@daniela1995 taky se mi zdá,že je to holčička 🥰

stef9328
22. led 2024

@daniela1995 holka!

daniela1995
23. led 2024

@neria55 myslíš ? Moc se bojím důležité je aby to bylo hlavně zdravé , ale holčičku bych si moc přála 🥹🥰❤️

Strana
z3